Totaal aantal pageviews

zaterdag 25 november 2017

Tien jaar jonger in 60 seconden...


Het is vandaag zaterdag 25 november 2017 op het snikhete eiland Sint Maarten. Een dag die al zeer vroeg begon voor het team van Uw Hoofdredacteur nu al gedurende de nachtelijke uren allerlei berichtjes op telefoons binnenkwamen. Wat was namelijk het geval? Welnu, enige weken geleden werd er contact opgenomen door de Twentse Courant Tubantia met het verzoek om een interview. En juist dat interview werd vandaag op twee volle pagina’s gepubliceerd. Terwijl de courant al in de brievenbussen van Nederlandse abonnees werd bezorgd was het op dit eens zo fraaie eiland nog middenin de nacht. Daarmee werd echter in de eerdergenoemde berichtjes geen rekening gehouden. En zo kon het dan ook zijn dat, ook op Sint Maarten, de courant al tijdig werd gelezen. De mannen waren het er snel over eens: heel leuk artikel met mooie foto’s. Met dank aan Henk Bouwhuis van Tubantia dus!

Gisteren maakte Uw Hoofdredacteur wel iets heel bijzonders mee. Nadat de teamleden een uitvoerige presentatie over mogelijk nieuwbouw van een gevangenis aan de Minister van Justitie hadden gegeven, werd besloten een kop koffie te gaan drinken in Front Street, een van de hoofdstraten op dit eiland. Nadat de auto was geparkeerd viel het oog van Bullie op een winkel die klaarblijkelijk recentelijk was heropend. In de etalage van de winkel stond een enorm affiche waarop stond vermeld: 10 years younger in only 60 seconds. “Noe, dat zal’k dan is effen rap goan bekiekn”, zo berichtte Bullie. Snel stoof hij de winkel binnen alwaar hij hartelijk werd onthaald door een viertal dames. Dames die in lachen uitbarstten toen Bullie hen meldde graag gebruik te willen maken van het aanbod 10 jaar jonger te worden. Hij werd vervolgens op een kruk gehesen en voorzien van een smeerseltje onder zijn ogen. Met een soort van Spaanse waaier werd het geheel nadien gedroogd. Als laatste werden er nog wat goudkleurige glitters onder de ogen van Bullie aangebracht, hetgeen voor de overige mannen allerlei associaties met carnaval opriep. Bullie bleek zo tevreden te zijn met het resultaat dat hij de dames vroeg: “Wat geet ut mie kostn ak een hele tube koop”? De prijs viel erg mee, zo wisten de dames. Normaliter zou het goede ongeveer 1200 US dollar kosten, maar voor Bullie bedroeg de prijs slechts 599 US dollar. Toen de mannen Bullie aankeken bleek die van dat aanbod inmiddels weer 10 jaar ouder te zijn geworden. Hij heeft dan ook maar besloten niet van het koopje gebruik te gaan maken.

Na alweer ongeveer tien weken lang dagelijks de menukaart van Daniel San, onze Chinese kok, te hebben doorgenomen, werd het gisterenavond volgens de mannen tijd voor een ander gerecht. "Ik weet wat we moeten doen. Het is immers winter”, zo vertelde Pinoccio. “We moeten aan de erwtensoep”. Snel werd er op Google een afbeelding van een kop erwtensoep getoverd waarna die vervolgens werd voorgelegd aan Daniel San, natuurlijk met de vraag of hij deze soep zou kunnen bereiden. “Snelt, snelt? I nevel healed of that”, zo zei Andre San. Dat was dus geen succes. Via via kwamen de mannen er nadien echter achter dat het restaurantje waar ongeveer een week eerder zuurkool was genuttigd, mogelijk ook erwtensoep zou kunnen serveren. En inderdaad, dat bleek zo te zijn. Soep die zo dik was dat je lepel er gewoon rechtop in kon blijven staan. Heerlijk was het en hoe fijn was het om eens een beetje te kunnen variĆ«ren in maaltijden. Voor herhaling vatbaar dus!

Na de maaltijd werd er besloten nog een drankje te gaan nuttigen aan het buitenbarretje van het hotel. Er stond een geluidsinstallatie opgesteld waaruit klanken tevoorschijn kwamen van Afrikaanse makelij. Het bleek te gaan om muziek die later werd uitgebracht door Zouk, een Franstalige band. Het waren meeslepende klanken en dan weet je het wel. In een mum van tijd toverde Pinoccio een barkruk tevoorschijn en begon die vervolgens te bespelen als een djembe. Hij oogstte er veel succes mee en Uw Hoofdredacteur verwacht dan ook snel de eerste boekingen. Vandaag overigens, verliep de dag veel rustiger. Nu er enigszins gerelaxt kon worden, werd besloten af te reizen naar het Franse deel van dit eiland. Het water is daar minder vervuild door gezonken boten dan op het Nederlandse deel. Er werd dan ook heerlijk gezwommen in het zoute water. Prima, nu de temperatuur hier dik dertig graden Celsius bedraagt!

Wordt vervolgd…..  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten