Totaal aantal pageviews

zaterdag 24 september 2011

Schön ist die jugendzeit.....

Het was vandaag, zaterdag 24 september 2011, bijzonder warm op het zo fraaie eiland Curaçao. De zon stond de gehele dag hoog aan de hemel, reden om niet al te veel te bewegen vandaag. Althans, zo redeneerde Uw Hoofdredacteur. Heerlijk een beetje klungelen rond het huis en af en toe berichten beantwoorden die binnenkwamen via de telefoon en veelal afkomstig bleken te zijn van de 95% Fries. Zoals U weet, verblijft hij inmiddels alweer geruime tijd en Nederland. En waar hij zich vandaag bevond? U leest er alles over in deze editie van “een zonnig avontuur.”

De zaterdag begon, zoals te doen gebruikelijk, weer extreem vroeg. Althans voor Moeder de vrouw die op zaterdagen steevast de Olijke Twee voor haar rekening neemt. Want op zaterdagochtend dient de jongste olijkerd zich te melden voor zijn zwemles, waarbij Moeder de vrouw hem begeleidt. Zo ook ditmaal. Dan is het normaliter zo dat Uw Hoofdredacteur ten tijde van het vertrek van Moeder de vrouw, de zorg voor de oudste olijkerd op zich neemt. Vandaag was daarvan echter geen sprake. Gekleed in een geweldige diva outfit, op hoge hakken en met een beautycase in haar hand, meldde dochterlief op geaffecteerde toon dat zij vandaag met haar broertje en met Moeder de vrouw mee zou gaan. Uw Hoofdredacteur had het ruim dus voor zichzelf vanochtend en hij nam daarom maar eerst eens rustig een kop koffie. Heerlijk rustig, dat was het zeker, waarbij Uw Hoofdredacteur zich al kon verheugen op de voetbalwedstrijd tussen de AFC Ajax en de Tukkers uit Enschede.Toen de middag aanbrak en er gezamenlijk met Moeder de vrouw en de Olijke Twee een broodje was verorberd, werd het tijd om te beginnen met de warming-up. De PC werd in gereedheid gebracht en het eerste sms bericht meldde zich op de telefoon van Uw Hoofdredacteur. Het bleek afkomstig van de 95% Fries die zich aan het voorbereiden was op de voetbalwedstrijd tussen zijn Heerenveen en de plaatselijke trots uit Almelo: Heracles. “Ha Hoofdredacteur. Wat denk je? Wat zal het worden vanmiddag? Ik denk 2 tegen 1 voor Heerenveen”, zo berichtte de 95% Fries. Hij zat inmiddels al in het gezellige stadion van Heerenveen, getuige de bijgesloten foto’s. Uw Hoofdredacteur beantwoordde hem met het bericht dat het wat hem betreft eerder een gelijkspel zou gaan worden. “Nou succes dan”, zo liet de Fries nog even weten. Het werd uiteindelijk ook een gelijkspel hetgeen voor de 95% Fries voelde als een nederlaag, zo meldde hij later op de middag. Uw Hoofdredacteur was er echter wel content mee, weer een belangrijk punt. Een belangrijk punt dat later ook door de Tukkers uit Enschede uit Amsterdam werd meegenomen. Een prima middag voor Uw Hoofdredacteur derhalve.

Op dat moment was dochterlief al dat voetbal echter wel zat. Het werd tijd om wat muziek te gaan beluisteren, zo liet zij weten. “Ik ben namelijk bezig met het verwezenlijken van mijn droom. Je weet toch dat ik zangeres en actrice wil worden, dus moet ik oefenen. Kan er dan nu eindelijk muziek op de radio?” Nu is dochterlief volgens Uw Hoofdredacteur al een jaar of twee een prima actrice, maar zelf dacht zij dus nog wel enige training nodig te hebben. “Welk lied wil je dan graag horen”, zo vroeg Uw Hoofdredacteur. Het meiske dacht even na en antwoordde vervolgens in alle ernst: “doe dat nummer van Leni und Ludwig uit de vijftiger jaren maar. Schön ist die jugendzeit vind ik erg mooi en ik kan het prima meezingen. Ja, zet maar op!” Al bij de eerste klanken van het meer dan vijftig jaar oude nummer begonnen haar ogen te stralen en werd er luid meegezongen. Uw Hoofdredacteur weet het zeker: zij komt er wel!

Wordt vervolgd……

Geen opmerkingen:

Een reactie posten