Totaal aantal pageviews

dinsdag 20 september 2011

Van Pinoccio en zo......

Op het immer warme en meestal zonnige eiland Curaçao is het vandaag dinsdag 20 september 2011 geworden. De temperatuur was al vroeg in de ochtend weer aangenaam. Het is dus prima vertoeven op het eiland. Het is alweer enige tijd geleden dat Uw Hoofdredacteur U kon bijpraten over de vele actuele ontwikkelingen op Curaçao. Zoals al eerder aan U gemeld, technische problemen waren daar debet aan en uiteindelijk bleek er slechts een oplossing gelegen te zijn in het aanmaken van een totaal nieuw weblog-adres. Maar goed, in ieder geval is het Uw Hoofdredacteur nu weer mogelijk om regelmatig een nieuwe editie van “een zonnig avontuur” uit te brengen. Voor U ligt dus een soort “inhaaleditie” waarin zal worden getracht in grote lijnen weer te geven wat er zich de afgelopen weken op dit eiland heeft afgespeeld.
U weet het vast en zeker nog wel. De 95% Fries vertrok enige tijd geleden, samen met zijn gezin, naar Nederland. Het zonnig avontuur op Curaçao zat er daarmee voor hen op. Er diende dus een opvolger voor de Fries van 95% te worden gevonden en, het moet gezegd, dat viel nog niet zo mee. Gelukkig is het uiteindelijk toch gelukt een waardig opvolger in huis te halen in persoon van Evert, een kanaalduuker uut Vroomshoop. Begin september arriveerde hij op dit zo fraaie eiland om, enige dagen later, de rest van zijn gezin te mogen verwelkomen. Het was de rest van het team al snel duidelijk dat de tropenzon van invloed was op het gelaat van Evert. Diens neus vertoonde namelijk binnen enkele dagen een felrode kleur waardoor zijn neus behoorlijk opzwol. Zijn bijnaam was dan ook al snel gevonden en hij verschijnt voortaan in deze edities onder de naam Pinoccio. U ziet, het sprookje is nog lang niet uit.
Wat U ook hebt gemist was het Curaçao North Sea Jazz Festival. Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur misten dit festijn echter niet. Gedurende twee avonden was het gelukt een oppas voor de Olijke Twee te regelen opdat geweldige artiesten konden worden bewonderd. Het moet gezegd, het was in één woord te vatten onder de noemer grandioos. Het optreden van Juan Luis Guerra was werkelijk fenomenaal. Duizenden mensen die mee stonden te zingen en te dansen op fantastische bachata muziek. Een keur van wereldberoemde artiesten trok aan Uw Hoofdredacteur voorbij. Wat te denken van Earth, Wind & Fire of van Sting? Bijzonder grote indruk maakte ook het optreden van Stevie Wonder. Met andere woorden, Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur hebben volop genoten van twee avonden vol geweldige muziek. Mocht U dit evenement in eigen persoon willen bijwonen, in 2012 wordt het opnieuw georganiseerd.
Zoals U wellicht nog weet, is Moeder de vrouw in opleiding tot docente. Drie dagen per week loopt zij daarom stage in verschillende klassen van de basisschool waarop de Olijke Twee ook vele dagen doorbrengen. Het leven als stagiaire bevalt Moeder de vrouw meer dan uitstekend en in de voorbereiding van de door haar te geven lessen gaat veel tijd zitten. Met grote regelmaat wordt Uw Hoofdredacteur, gedurende de avonden, dan ook geconfronteerd met een kinderliedjes (veelal in het Papiamentu) zingende Moeder de vrouw. Het maakt het leven immers ineens eens stuk aangenamer wanneer je, tijdens het lezen van een goed boek, de zoete klanken van kinderliederen tot je kunt nemen. Nu was het recentelijk zo dat de vele schoolkinderen, bij toerbeurt, op schoolkamp gingen naar Landhuis Pannekoek. En, omdat de leerkrachten vanzelfsprekend ook in de gelegenheid dienden te worden gesteld dit befaamde Landhuis met eigen ogen te kunnen waarnemen, werd er een BBQ georganiseerd. Voor dit evenement waren de leerkrachten, inclusief stagiaires, hun partners en eventuele kinderen genodigd. Het moet gezegd, het werd een zeer gezellige bijeenkomst. Naast de mogelijkheid om te voetballen, te basketballen of in bomen te klimmen, kon er worden genoten van heerlijk mals vlees van de BBQ. De avond werd afgesloten met karaoke gezang. De vele docenten bleken uitstekend bij stem. Wederom een zeer geslaagde avond op het mooie eiland Curaçao dus.
Recentelijk vierde Uw Hoofdredacteur, in gezinsverband, zijn verjaardag. Om half zes in de ochtend startte het feest met gezang door de Olijke Twee en Moeder de vrouw. Op dat moment begreep Uw Hoofdredacteur pas eerst waar het oefenen van kinderliedjes toe had gediend. Vanwege het feit dat er op deze dag echter gewoon gewerkt diende te worden, was er noodgedwongen sprake van een in tijd beperkt feestje. Daarvoor werd echter een pracht oplossing gevonden die ertoe leidde dat Uw Hoofdredacteur afgelopen zondag, als ware hij een kapitein, een mooie sloep mocht gaan bevaren. Vroeg in de ochtend werden er broodjes gesmeerd, hengels gereed gemaakt en werd de koelbox ingepakt. Allereerst werd er gereden naar het “Spaanse Water” alwaar een mooi bootje gereed lag. Uw Hoofdredacteur verkreeg uitleg over de werking van de motor en er werd hem een kaart met vaarwegen overhandigd. Urenlang vermaakte het gezin Hoofdredacteur zich vervolgens op het water. Het was prachtig, werkelijk waar. Aan de steiger van het Hyatt Hotel werd aangelegd om vervolgens een verkoelende duik te kunnen nemen. Daarna werd het tijd om de hengels uit te gooien waarbij Uw Hoofdredacteur direct een enorme vis uit het water tilde. Toen hij het diertje vervolgens aan dochterlief, die zwemmend in het water lag, wilde laten zien, slaakte deze een kreet als was het Nederlands Voetbalelftal eindelijk Wereldkampioen geworden. Het duurde slechts een klein uurtje alvorens het meiske van de schrik was bekomen en niet meer voor zich uit snikte. U ziet, het was een in alle opzichten zeer geslaagde dag. Hopelijk volgen er nog vele op dit toch zo mooie eiland. Vanzelfsprekend zult U daarover weer alles kunnen vernemen in een nieuwe editie van “een zonnig avontuur.”
Wordt vervolgd….. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten