Totaal aantal pageviews

dinsdag 15 april 2014

Intelligente vraagstukken?

Het is inmiddels half acht in de ochtend van dinsdag 15 april 2014 op het, ook vandaag weer, warme eiland Curacao. Uw Hoofdredacteur heeft zijn warme mandje al enkele uren geleden dienen te verlaten omdat de plicht riep. Immers, nu Moeder de vrouw geacht werd een Paasontbijtje mee te nemen naar haar werkplek was het aan Uw Hoofdredacteur om een lekker eitje te koken. Overigens bestaat de plicht vandaag uit veel meer. Naast het feit dat Uw Hoofdredacteur vandaag waarschijnlijk een lam handje zal krijgen vanwege het vele schrijfwerk dat verricht dient te worden, wacht hem namelijk een wel zeer uitdagende taak. Wat is namelijk het geval? Welnu, nu Moeder de vrouw en de Olijke Twee begin juli zullen gaan afreizen naar het verre Nederland, dient er vanzelfsprekend ook enige huisraad te worden verscheept. En juist dat gaat niet zomaar.

Welnee, er dient bij de douane een zogenaamde vrijstellingsvergunning te worden aangevraagd. Nu is het aanvragen van die vergunning op zich nog niet zo een enorme klus. Echter de bijlagen die men van Uw Hoofdredacteur verlangt, overstijgen zo langzamerhand de 100 pagina's. Vreselijk! Er zit echter weinig anders op. Tenminste, wanneer het gezin Hoofdredacteur in Nederland wil kunnen beschikken over de slaapkamermeubeltjes en de dekbedjes. Uw Hoofdredacteur rest dan ook niet anders dan de intelligente vragen te voorzien van een minstens zo intelligent antwoord. Met vragen als: "Wie won de eerste Wereldoorlog en wie werd er tweede?" of "Hoeveel officieren telt het Belgische leger en noem ze alle twee!" wordt de grijze hersenmassa immers wel geprikkeld. Maar goed, Uw Hoofdredacteur heeft dit denkwerk al weken voor zich uit lopen schuiven waardoor de deadline voor het aanleveren van de documenten wel erg dicht is genaderd. Aan de slag dus maar!
Gisteren, Uw Hoofdredacteur meldde dat al in een eerdere editie van "Een Zonnig Avontuur", verjaarde de jongste olijkerd, Levi geheten. Het mannetje werd zeven jaar oud en dat diende dan ook uitbundig te worden gevierd. Weliswaar zal zijn verjaarspartijtje eerst na de komende Paasvakantie worden gevierd omdat er al vriendjes op vakantie zijn gegaan, maar gisteren werd er toch wel degelijk aandacht geschonken aan deze mijlpaal. Zo kon het dan ook zijn dat Uw Hoofdredacteur, naast de Olijke Twee, een viertal vriendjes en vriendinnetjes mee naar huis kon nemen toen de school haar deuren sloot. Allereerst, zo berichtte het gezelschap, werd het tijd om pannenkoeken te bakken. Daarna werd er gespeeld en gezwommen. Uiteindelijk, aan het einde van de middag, werd het tijd om te gaan vertrekken richting de bioscoop.

Terwijl Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur de roltrap naar de ingang van de bioscoop beklommen, gelukte het nog juist om het gezelschap kinderen in de kraag te pakken. Immers, deze hadden klaarblijkelijk besloten om de bioscoop, via een andere roltrap, alvast maar weer te gaan verlaten. Het was een tumult van jewelste, reden waarom het slechts een klein halfuurtje duurde alvorens elk kind in het bezit was gesteld van popcorn, een hotdog en een beker drinken. "Ik heb nog geen drinken", verhaalde een der gasten. "Je vertelde net dat je geen drinken wilde", zo antwoordde Uw Hoofdredacteur. "Ja, maar dat was net! Nu wil ik wel!" wist het ventje te melden. Toen het kereltje een twintigtal minuten later wist te zeggen: "Ik hoef niet meer", werd Uw Hoofdredacteur volkomen duidelijk dat de psyche van kinderen voor hem altijd een raadsel zal blijven. Overigens was de film, "Rio 2", een zeer onderhoudende rolprent. Het gelukte Uw Hoofdredacteur dan ook prima om zo af en toe in te dommelen waardoor anderhalf uur sneller dan snel verstreek. Op naar het volgende feestje!
Wordt vervolgd.....

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten