Totaal aantal pageviews

maandag 14 april 2014

Ga niet langs Start!

Op het warme eiland Curacao is het vandaag maandag 14 april 2014 geworden. Het is inmiddels al weer geruime tijd geleden dat Uw Hoofdredacteur in de gelegenheid was om U bij te praten over de actuele gang van zaken op dit zo fraaie eiland middels het uitbrengen van de welhaast dagelijkse edities van "Een Zonnig Avontuur." Van vele kanten ontving Uw Hoofdredacteur dan ook berichten van lezers die zich afvroegen wat er aan de hand zou kunnen zijn. Welnu, zoals U ziet leeft Uw Hoofdredacteur nog wel degelijk. Echter, de afgelopen weken kenmerkten zich door een enorme hectiek binnen Huize Hoofdredacteur. Daardoor gelukte het van geen kant om inspiratie tot schrijven te vinden; er was feitelijk sprake van een zogenaamd "Writers Block." Zo langzamerhand keert de rust in Huize Hoofdredacteur echter weer een beetje terug, al zijn Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur wel degelijk nog zeer bezig met de terugkeer van Moeder de vrouw en de Olijke Twee naar Nederland, begin juli van dit jaar. De Nederlandse woning dient immers, na 5 jaren van leegstand, weer bewoonbaar te worden gemaakt. Gelukkig, met Oom Albert en Tante Reinie als opzichters, lijkt dat zo langzamerhand weer redelijk te gelukken. Muren zijn inmiddels weer keurig wit geschilderd en ook de vloer wordt weer keurig gerepareerd. Het is dan ook hoog tijd voor weer een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur!"

Vandaag is het exact zeven jaar geleden dat de jongste olijkerd, Levi geheten, het levenslicht zag. Kwam hij indertijd twee maanden voor de geplande datum tevoorschijn, inmiddels is het een hele toer om het ventje in de vroege ochtend tijdig uit zijn bed te krijgen. Al moet gezegd, hedenochtend viel dat alleszins mee. Immers, toen het kereltje gezang aan zijn bed hoorde aarzelde hij geen moment en sloeg onmiddellijk zijn ogen open. Zeven jaar al weer; wat vliegt toch de tijd! En zo kon het dan ook zijn dat Uw Hoofdredacteur vanochtend in alle vroegte, bepakt en bezakt met een tas vol traktaties, een vrolijk zingend mannetje op zijn school kon afleveren. Aan het begin van de middag zal Uw Hoofdredacteur vervolgens een auto vol kinderen op dienen te gaan halen om aansluitend een grote stapel pannenkoeken te gaan fabriceren. Daarna staat een bezoek aan de bioscoop op de agenda om het prachtige "Rio 2" te gaan bewonderen. U ziet, er wacht het gezin Hoofdredacteur, zoals overigens gebruikelijk, vandaag weer een drukke dag.
U bent er vast en zeker wel mee bekend. Immers, welke jongeling is in Nederland nu niet opgegroeid met spelletjes? Het zal dan ook beslist zo zijn dat U weleens hebt deelgenomen aan een spelletje Monopoly. Welnu, voor rasgeaarde liefhebbers van dat spel is het van groot belang te weten dat er, sinds kort, ook een Curacaose editie van dit bordspel op de markt is gekomen. Onder de naam "Curacao Monopoly" zijn straten als "Brink", "Ons Dorp" en "Kalverstraat" vervangen door landhuizen, beachresorts en onderwaterafbeeldingen van Curacao. Onder de "Kans- en Algemeen Fonds" kaarten zijn er veel verwijzingen naar bijzondere locaties op Curacao te vinden. Echt een collectors item dus. Al verandert er voor Uw Hoofdredacteur niets met deze uitgave van het geliefde bordspel. Immers steevast wacht hem de opdracht: "Ga direct naar de gevangenis!" U ziet, sommige zaken in het leven veranderen niet snel!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten