Totaal aantal pageviews

woensdag 16 april 2014

Steek, stak, gestoken!

Het is vandaag woensdag 16 april 2014 geworden op het uitermate warme eiland Curacao. Al vanaf de vroege ochtend schijnt uitbundig de zon en de temperatuur is de dertig graden Celsius inmiddels gepasseerd. Uw Hoofdredacteur heeft het dan ook warm, zeker wanneer U zich realiseert dat hij zojuist een fiks selectiegesprek diende te voeren in een ruimte die volstrekt niet werd gekoeld. Het overhemd van Uw Hoofdredacteur is dan ook beslist aan vervanging toe. Er wacht echter nog een lange dag, waarop nog vele gesprekken gevoerd dienen te worden. Iets wat overigens niet geldt voor Moeder de vrouw. Zij geniet immers vandaag van haar laatste schooldag alvorens zij, meer dan twee weken lang, van een welverdiende vakantie kan gaan genieten. Deze laatste schooldag voerde haar vanochtend, per touringcar, naar het fraaie strand van Santa Cruz. De gehele dag zal voor haar leerlingen in het teken staan van spelletjes, zwemmen en het zoeken naar eieren. De Paasvakantie is dus aanstaande, al hebben de beide olijkerds, Julia en Levi geheten, morgen eerst nog een paasontbijt op hun school alvorens, ook voor hen, de vakantie zal aanbreken.

Het is echter lang niet voor iedereen op dit mooie eiland vakantie. Zo dient Uw Hoofdredacteur gewoon zijn dagelijkse werkzaamheden te verrichten en vindt elders op Curacao de dagelijkse gang van zaken ook gewoon doorgang. Zo ook vandaag, nu immers in de rechtbank van Curacao de zogenaamde tweede regiezitting plaats heeft in de moordzaak op de politicus Helmin Wiels. Een zitting waarbij alom wordt verwacht dat er meerdere bijzonderheden rond deze lafhartige liquidatie in de openbaarheid zullen komen. Al vanaf acht uur vanochtend was het dan ook een drukte van belang bij het gebouw waar de zitting plaatsvindt. De publieke belangstelling was bijzonder groot en de controle, op publiek wat de zitting zou willen bijwonen, was scherp. Overigens zal de inhoudelijke behandeling van deze zaak plaatsvinden op 21, 22 en 23 mei aanstaande. Eerst dan zal waarschijnlijk pas duidelijk worden wat er zich nu feitelijk heeft afgespeeld op 5 mei van het vorige jaar op het strand van Marie Pompoen. Vanzelfsprekend zal Uw Hoofdredacteur U van alle ontwikkelingen op de hoogte houden in de volgende edities van "Een Zonnig Avontuur."
Gisteren werden de uitkomsten bekend gemaakt van een onderzoek dat is uitgevoerd onder inwoners van en toeristen op Curacao. Het onderzoek werd uitgevoerd met als centrale vraagstelling: "Waarvan heeft U het meest last op Curacao. Wat vindt U het meest ergelijk of waarvan heeft U de meeste hinder?" Welnu, Uw Hoofdredacteur had de uitslag bij voorbaat wel kunnen voorspellen, althans dat had hij gedacht. Immers, de toenemende criminaliteit of de vele gaten in het wegdek, de verkeersonveiligheid en de kwaliteit van het onderwijs zouden wel degelijk thema's kunnen zijn die konden worden genoemd. Nogmaals, dat had Uw Hoofdredacteur gedacht! Niets bleek echter minder waar te zijn nu het onderzoek een verrassende uitkomst kende. Met stip op nummer een kwam namelijk uit het onderzoek naar voren dat de meeste overlast wordt veroorzaakt door stekende muggen. Niet het toenemende aantal overvallen of de liquidaties, niet de vele lekke banden die worden veroorzaakt door enorme gaten in de wegen, niet de vele aanrijdingen, niets van dat alles! Muggen, daar gaat het om! De strategie voor de Overheid lijkt dan ook duidelijk te zijn: minder politie op straat en medewerkers omscholen tot muggenvanger.

Wordt vervolgd.....   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten