Totaal aantal pageviews

donderdag 2 februari 2012

Dan verkoop je toch gewoon de boot?

Op het vandaag zeer warme eiland Curaçao is het donderdag 2 februari 2012 geworden. De temperatuur is met ongeveer 31 graden Celsius een stuk hoger dan de temperatuur in Nederland, althans zo las Uw Hoofdredacteur op het World Wide Web. Met andere woorden, het is op dit eiland uitermate goed vertoeven op dit moment. Uw Hoofdredacteur heeft een paar enerverende dagen achter de rug, maar daarover later meer. Het wachten is vandaag op de hartsvriendin van Moeder de vrouw, Monique, die in gezelschap van partner Ferry voor een weekje komt overvliegen. Zouden zij volgens planning tegen 18.00 lokale tijd op het eiland landen, inmiddels is gebleken dat het vliegtuig meer dan 5 uren vertraging heeft. Het wordt dan ook eerst laat in de avond alvorens beiden van het vliegveld kunnen worden gehaald. Hoe het ook zij, het geeft Uw Hoofdredacteur nog even de tijd om U te voorzien van een nieuwe editie van “een zonnig avontuur.”

Dankzij een doldrieste Oom Albert is zo ongeveer al het meubilair in Huize Hoofdredacteur inmiddels voorzien van een nieuw laagje verf. Het ene moment is het nog mogelijk om aan een tafel te zitten, het andere moment wordt diezelfde tafel onder je neus weggehaald, geschuurd en geverfd. Het kan verkeren derhalve. De boel knapt er overigens wel van op, dat moet zeker gezegd worden. Echter, de laatste twee dagen is Oom Albert een stuk rustiger (en dus gemakkelijker te hanteren) dan voorheen. Debet daaraan zijn vooral de vele muggen die bij schemering komen opdagen. Heeft een “gewone” vakantieganger na een paar dagen Curaçao dan ook over het algemeen al een mooi kleurtje bruin opgedaan, bij Oom Albert ligt dat wezenlijk anders. Zijn benen zijn inmiddels voorzien van zeer vele rode puntjes, hetgeen op zich een prachtig ruimtelijk effect te zien geeft. Die puntjes worden veroorzaakt door de muggensteken die Oom Albert dagelijks oploopt. Hij is dus, om zo te zeggen, een wandelend schilderij in Huize Hoofdredacteur. Voor de broodnodige rust eigenlijk wel zo goed!

Recentelijk is Jumping Paul, U hebt dat eerder kunnen lezen, teruggekeerd van een kort verblijf op Sint Maarten. Nu was het zo dat Jumping Paul daar diende te zijn vanwege een zeer ingewikkelde vergadering welke normaal gesproken meer dan een dag in beslag zou gaan nemen. In dit geval echter bleven er, alvorens terug naar Curaçao gereisd kon worden, nog een aantal uurtjes vrije tijd over. Even tijd om rond te kijken in het bruisende centrum van Philipsburg derhalve. En het was juist daar dat Jumping Paul de winkel van zijn leven ontmoette. Eindelijk een winkelier met visie. Wat was namelijk het geval? Welnu, in het pand bleek een juwelier te zijn gevestigd welke veelal horloges van de duurdere merken aan de man trachtte te brengen. In een gesprek met Jumping Paul gaf de winkelier aan dat potentiele klanten, vanwege de prijs der horloges, vaak op het ultieme moment van een koop afzagen. De winkelier had daarop zijn verkoopstrategie aangepast. Sedert kort verkoopt de goede man dan ook alcoholische dranken. Het blijkt dat wanneer de winkelende klanten worden voorzien van een lekker glaasje, de koop des te gemakkelijker wordt gesloten. Inventief of niet?

Al een aantal malen heeft het gezin Hoofdredacteur op dit fraaie eiland een bootje gehuurd om daarmee een dagje rond te gaan varen op de blauwe wateren die Curaçao rijk is. Het moet gezegd, steevast was het een leuke ervaring om een beetje te dobberen, te vissen en te zwemmen vanaf zo’n bootje. Het vormde voor Uw Hoofdredacteur een reden om zich eens te gaan oriënteren op de botenmarkt. En zie, een dezer dagen liep Uw Hoofdredacteur tegen een geschikt vaartuigje aan. Samen met Moeder de vrouw, Oom Albert en Tante Reinie werd een afspraak gemaakt om het bootje te gaan bezichtigen.
Het bootje is eigenlijk precies naar de zin van familie Hoofdredacteur. Er is plaats voor ca. 10 personen en het bootje ziet er zeer mooi uit. Afgesproken is om binnenkort een proefvaart te gaan maken. Mocht dat proefvaartje bevallen, dan is het gezin Hoofdredacteur een fraai vaartuig rijker. Nu nog even een vaarbewijs halen. De havenmeester verzekerde Uw Hoofdredacteur echter dat het behalen van een zodanig vaarbewijs snel gerealiseerd kan worden. Het studieboek heeft Uw Hoofdredacteur daarom al in zijn bezit en binnenkort kan examen worden afgelegd. Nu het er naar uitziet dat het verblijf op dit eiland nog wel een aantal jaren zal duren, een mooi vooruitzicht voor de vrije weekenden lijkt Uw Hoofdredacteur. U zult het meemaken…..

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten