Totaal aantal pageviews

maandag 27 februari 2012

In de boot genomen.....

Het is vandaag maandag 27 februari 2012 op het warme eiland Curacao. Een zeer druk weekeinde is weer achter de rug en vandaag moest er derhalve weer gewoon worden gewerkt. Dat is altijd wel even weer wennen voor Uw Hoofdredacteur maar goed, het is niet anders. Het weekeinde was, U kon dat dus al lezen, bijzonder druk maar vooral ook leuk. Er gebeurde namelijk weer van alles op dit zo fraaie eiland. En, zoals te doen gebruikelijk, kunt U er ook ditmaal alles over lezen in deze editie van "een zonnig avontuur."

Na de geslaagde verjaardag van de oudste olijkerd op vrijdag, brak zaterdag de eerste weekeinddag aan. Al vroeg in de ochtend moest Uw Hoofdredacteur met de twee olijkerds op stap. Er moest namelijk gezwommen worden door zoonlief Levi en nadien diende dochterlief Julia zich te melden voor haar wekelijkse muziekles. Zoonlief, in opleiding voor zwemdiploma B, was niet echt gemotiveerd. Uw Hoofdredacteur hoorde hem, zo halverwege de les, opmerken tegen de zweminstructrice dat hij "wel een beetje moe was en eigenlijk graag even aan de kant zou gaan liggen." Gelukkig kent de zwemjuf haar pappenheimers en de zwemkunsten van zoonlief kregen dan ook een gewenst vervolg. Dochterlief kreeg de kans op een heuse trompet te blazen tijdens muziekles. "Niet dat ik er ook maar een geluidje uitkreeg hoor Pap, maar leuk was het wel." Zo verstreek de zaterdagochtend dan ook in een hoog tempo en brak al ras de middag aan.

De middag stond in het teken van een proefvaart. Wellicht kunt U zich nog herinneren uit een eerdere editie dat Uw Hoofdredacteur een mooi bootje bezichtigde. Welnu, afgelopen zaterdagmiddag werd er, met dat bewuste bootje, een proefvaart gemaakt. Tegen de klok van half een meldden Moeder de vrouw, Oom Albert en Tante Reinie, de Olijke Twee en Uw Hoofdredacteur zich bij een steiger aan het Spaanse Water, alwaar de fraaie Freedom 180 Four Winns al lag aangemeerd. Tante Reinie gaf aan dat zij de proefvaart vanaf de steiger zou gaan waarnemen, de rest van het gezelschap nam snel plaats aan boord van het ranke vaartuig.
De motor werd gestart en er werd een fikse dot gas gegeven. De voorkant van het bootje kwam snel omhoog en de snelheid liep razendsnel op tot zo'n 30 kilometer per uur. Trots liet de eigenaar van het vaartuig weten dat de boot nog een keer zo snel zou kunnen, hetgeen overigens voor Moeder de vrouw niet echt een noodzaak bleek te zijn. Ook niet voor Oom Albert trouwens die, gezeten op het voordek, vele liters water over zich heen kreeg. Kort en goed, toen Uw Hoofdredacteur de kans kreeg om achter het stuur te kruipen, bleek al snel dat het bootje binnenkort van eigenaar zal gaan veranderen. Er werd nog even geoefend om het scheepje uit het water en op de trailer te krijgen, maar toen ook dat gelukte, was Uw Hoofdredacteur compleet verkocht. Hij gaat er dan ook gemakshalve vanuit dat het bootje binnenkort gestald gaat worden onder de carport van Huize Hoofdredacteur. Mocht U voortaan, vooral op zondagen, op zoek zijn naar de familie Hoofdredacteur, dan zijn zij waarschijnlijk op een van de mooie wateren rond Curacao te vinden.

De zondag stond in het teken van een zeer gezellige BBQ. Wat was namelijk het geval? Welnu, een oud-collega van Uw Hoofdredacteur, Arjen Klamer geheten, is een aantal weken vakantie aan het genieten op dit eiland. Dat doet hij samen met zijn echtgenote en zijn dochter. Ook heeft hij nog een zoon, maar deze verblijft al maandenlang zelfstandig op Curacao in het kader van een stage.
En het was dan ook dit gezelschap dat gisteren een bezoek bracht aan Huize Hoofdredacteur om er te genieten van een overheerlijke BBQ. Het moet gezegd, het werd een uitermate gezellige middag. Oude herinneringen werden opgehaald en er werd genoten van een heerlijk maaltje. De donatie van de heer Angelus, bestaande uit eigenhandig gevangen en gefileerde lionfish, werd met smaak verorberd. U ziet, het leven op Curacao is dus zo slecht nog niet!

Wordt vervolgd.....


1 opmerking:

  1. Dat bootje ziet er goed uit Ton!! Groetjes Yvonne oet Almeloooo!!

    BeantwoordenVerwijderen