Totaal aantal pageviews

woensdag 22 februari 2012

Van Miss Kolibri tot Miss Puerto Rico......

Op het vandaag weer snikhete eiland Curacao is het woensdag 22 februari 2012 geworden. Zo af en toe denkt Uw Hoofdredacteur nog met enige weemoed terug aan de voorbij gevlogen vakantie in Costa Rica. Nooit eerder spotte Uw Hoofdredacteur een kolibri op haar nestje. Dus nogmaals, wat een mooi land is het. Helaas, helaas, het zit er dus weer op en de afgelopen dagen diende er zo her en der alweer wat werk te worden verricht. Zo moest er gisterenavond overleg worden gevoerd met belanghebbenden op dit zo fraaie eiland en wachtte vandaag een omvangrijke typeklus. Vooraleer je het beseft, ligt de vakantie dus al snel weer een fikse tijd achter ons. Het is niet anders. Maar goed, het leven op Curacao gaat gewoon door. Het lijkt dan ook goed U weer eens even bij te praten over actuele ontwikkelingen op het eiland. En, zoals te doen gebruikelijk, kunt U daarover weer tot in detail over lezen in deze editie van "een zonnig avontuur."

Nog immer zijn Oom Albert en Tante Reinie te gast in Huize Hoofdredacteur. Zij hebben, nu Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur uit Costa Rica zijn teruggekeerd, eindelijk het gevoel een beetje vakantie te kunnen gaan genieten. Nu wil het geval dat Oom Albert de afwezigheid van Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur uitstekend heeft benut. Ter voorbereiding op een duik in het zilte zeewater rond Curacao heeft hij zich namelijk de afgelopen weken bekwaamd in het snorkelen. Gewapend met duikbril en adempijpje heeft hij vele rondjes gezwommen in het zwembad dat behoort bij Huize Hoofdredacteur. Thans is hij er helemaal klaar voor, zo liet hij weten. Dat hij daarbij wat moeilijk te verstaan was, hij had de snorkel nog in, werd voor kennisgeving aangenomen. Komend weekeinde zal het dan waarschijnlijk ook wel gaan gebeuren en wordt de tewaterlating van Oom Albert, met snorkel, in het zeewater wellicht een feit. Vanzelfsprekend zult U, over die tewaterlating, in een volgende editie nader kunnen vernemen.

In Huize Hoofdredacteur staat al veel in het teken van de eerstvolgende festiviteit. Het is namelijk zo dat de oudste olijkerd, Julia geheten, aanstaande vrijdag zal gaan verjaren. Zij wordt op die dag zes jaar, een evenement waarnaar zij welhaast een maand of 10 heeft uitgekeken. Nu is het dus echter bijna zover en dienen de nodige voorbereidingen te worden getroffen. Er moet immers een kinderfeestje worden georganiseerd en dat heeft, zoals gebruikelijk, nogal de nodige voeten in de aarde. Uiteindelijk is bedacht dat er zo ongeveer 14 kinderen zullen worden uitgenodigd om deel te komen nemen aan zogenaamde Oud-Hollandse spelletjes. U kent het wel: koekhappen, piepers poepen, ezeltje prik en noem maar op. Daarnaast liet de oudste olijkerd weten dat er toch ook wel degelijk patatten en fricadellen dienen te worden uitgeserveerd. U begrijpt, het organiseren van een dergelijk evenement vraagt wel enige voorbereidingstijd. Edoch, alles ligt op schema. Het zal dan ook vast een leuke verjaardag gaan worden!

Kort voor het vertrek naar Costa Rica, werd nog even afscheid genomen van vriendin Monique en partner Ferry. Beiden zagen een volle week verblijf op Curacao in sneltreinvaart verdampen. Op de laatste gezamenlijke avond, was dan ook besloten om nog eens lekker te gaan eten bij St. Tropez, een der fraaie restaurantjes die dit eiland rijk is. Het werd een, in alle opzichten genoeglijke avond. Zeker toen ook nog eens bleek dat het restaurant juist die avond werd bezocht door vele zogenaamde Missen. Er was Miss Curacao, Miss Suriname, Miss Puerto Rico en noem maar op. Hun aanwezigheid bleek te maken te hebben met het naderende Carnaval. De ene na de andere fraaie dame trok aan de tafel van het gezelschap Hoofdredacteur voorbij. U begrijpt, een gelegenheid die zich niet al te vaak voordoet en die dientengevolge met beide handen werd aangegrepen om wat mooie plaatjes te schieten. Het resultaat? Kijkt U zelf maar!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten