Totaal aantal pageviews

donderdag 27 maart 2014

Geef 'm van katoen!

Het is inmiddels donderdagmiddag 27 maart 2014 geworden op het vandaag weer snikhete eiland Curacao. Uw Hoofdredacteur heeft er ondertussen al een lange ochtend vol selectiegesprekken opzitten alvorens hij tijd kon vinden om U te voorzien van een actuele editie van "Een Zonnig Avontuur." De dag startte voor Uw Hoofdredacteur namelijk al bijzonder vroeg omdat dochterlief Julia vanochtend een spreekbeurt diende te houden op haar school. Zoals al eerder gememoreerd was het thema van de spreekbeurt de piano van dochterlief. Naast een heel verhaal, hetwelk werd opgeluisterd met filmpjes, geluidsfragmenten en afbeeldingen, diende het meiske een optreden achter de piano te verzorgen. En jawel hoor, in alle vroegte diende Uw Hoofdredacteur dat instrument, compleet met standaard en pianokruk, in de klas af te leveren en gebruiksklaar te maken. Dat al deze inspanningen veel vrucht afwierpen werd duidelijk toen Uw Hoofdredacteur, na het verstrijken van de ochtend, op het schoolplein werd aangesproken door leerlingen uit de klas van dochterlief. "De spreekbeurt van Julia was geweldig meneer!" zo wisten zij te melden. Het meiske zelf straalde van trots toen zij wist te vertellen dat zij het cijfer 10 had gekregen voor haar bijdrage. U begrijpt, het vroege opstaan was dan ook bijzonder snel vergeten!

In de gevangenis, waar collega Bullie en Uw Hoofdredacteur dagelijks vele uren doorbrengen, was het vanochtend een drukte van belang. Immers, alle locale pers was uitgenodigd om met eigen ogen te kunnen waarnemen wat er de afgelopen jaren allemaal in de inrichting gebouwd, opgeknapt of verbeterd is. Tot alle deelprojecten werd aan de persmensen toegang verleend waarbij zij in de gelegenheid werden gesteld om vele foto's van de verschillende resultaten te maken. Men toonde zich uitermate verrast door de sterk verbeterde omstandigheden in de laatste jaren. Waarschijnlijk zullen de bevindingen van de bezoekers vandaag of morgen wel in de locale media te lezen zijn. Wat zou het toch leuk zijn wanneer er eindelijk eens een wat positiever beeld dan gebruikelijk in de krant zou worden geschetst. Nu weet je uiteindelijk niet zeker hoe de publicaties eruit zullen zien alvorens de krant in de bus ligt, maar vooralsnog durft Uw Hoofdredacteur wel uit te gaan van goede berichten!
Dan komt Uw Hoofdredacteur nog even terug op de witte pluizen die de tuin rond Huize Hoofdredacteur bevolken. Gisteren, zo aan het einde van de middag, durfde Uw Hoofdredacteur gerust een vergelijking te trekken met verschijnselen die waar te nemen zijn tijdens een verblindende sneeuwstorm. Wat een pluizen, wat een pluizen! Wanneer Uw Hoofdredacteur maar even buiten plaats nam geleek hij, binnen een minuut of vijf, volkomen identiek te zijn aan de Kerstman of aan de Goedheiligman. Inmiddels is overigens volstrekt duidelijk waardoor dit fenomeen wordt veroorzaakt. Het is namelijk zo dat er, in de tuin van de overbuurman, een heuse katoenboom is gesitueerd. Welnu, deze boom verliest volstrekt geen blad maar wel veel, heel erg veel, katoen. De interieurverzorgster van Uw Hoofdredacteur kwam zojuist overigens met een prima oplossing. "Je moet gewoon de brandweer bellen Hoofdredacteur. Die komen dan elke ochtend de boom natspuiten waardoor de katoen niet langer meer kan worden verspreid door de wind." Direct belde Uw Hoofdredacteur met 911, het alarmnummer voor ondermeer de spuitgasten. "Bontardi meneer. Wat zegt U? Staat Uw boom in brand? zo klonk het vanuit de brandweerkazerne.  "Katoen? Katoen? Natspuiten? Zijn er grote vlammen?" Uw Hoofdredacteur berichtte dat het ging om een fikse hoeveelheid katoen die uit de boom waaide. "Er brandt dus niets? Jammer, maar dan komen we niet! We spuiten sowieso geen kleding nat die niet in brand staat. Nog een fijne middag meneer!" Mocht het dus zo zijn dat U nog een, overigens dan wel graag een zinnige, oplossing weet voor dit probleem, Uw Hoofdredacteur hoort het graag!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten