Totaal aantal pageviews

maandag 11 december 2017

Aan alles komt een eind....


Het is alweer geruime tijd maandag 11 december 2017 geworden op het vandaag weer snikhete eiland Sint Maarten. Uw Hoofdredacteur en zijn mannen bereiden zich, vooral geestelijk, voor op hun terugreis naar het bitterkoude Nederland. Vertrokken de mannen ongeveer 3 maanden geleden zonder jas en dikke trui naar dit ernstig beschadigde eiland, dat zal hen bij aankomst op Schiphol waarschijnlijk nog zeer bezuren. Immers, het schijnt zo te zijn dat sprake is van nogal wat sneeuw in de lage landen. Met een temperatuur die dagelijks gemiddeld 30 graden Celsius bedroeg in de afgelopen maanden, nu niet echt een pretje. Maar goed, terug te keren naar de gezinnen gaat waarschijnlijk zorgen voor meer dan genoeg warmte. Het komt dus vast wel goed!

Al dagenlang zijn de mannen bezig met het afhechten van de laatste losse draadjes op dit eiland. Op het laatste moment leidt dat tot lange, maar vooral ook drukke, dagen. Van veel mensen waarmee we de afgelopen maanden intensief hebben samengewerkt, diende afscheid te worden genomen. En zo kon het dan ook zijn dat het gezelschap, alweer enige dagen geleden, werd genood voor een laatste bijeenkomst met de Minister van Justitie, tevens de waarnemend premier op dit eiland. Middels zeer warme woorden maakte de Minister duidelijk hoezeer hij was verrast door datgene wat het team heeft bereikt. Met name het feit dat op voortreffelijke wijze werd samengewerkt met lokale functionarissen, leidde tot zeer veel waardering. Met de boodschap dat we, wanneer dan ook maar, altijd van harte welkom zullen zijn op dit eiland, overhandigde de Minister ons een blijk van waardering in de vorm van een bijzonder boek. Een gebaar wat ten zeerste op prijs werd gesteld, dat zult U begrijpen.

Waarvan ook afscheid werd genomen het afgelopen weekeinde, was onze Chinese kok, Daniel San geheten. Dat werd een zeer bijzonder afscheid omdat het gehele gezin van Daniel San ons een afscheidsdiner aanbod waarbij ongeveer 35 gasten waren uitgenodigd. De kosten, zo vertelde Daniel San, waren geheel voor zijn rekening nu hij ons vele weken lang als stamgast had mogen begroeten. Vele mooie woorden werden uitgesproken waarbij verschillende genodigden ook nog eens een presentje hadden meegebracht. Hoe bijzonder dat er, na een paar maanden te hebben verbleven op Sint Maarten, vele mensen oprecht vroegen of we niet langer zouden kunnen blijven. Vanzelfsprekend moesten we nog even met Daniel San op de foto. Zelden hebben de mannen zo’n gastvrije familie meegemaakt!

Zo af en toe hebt U de afgelopen maanden kennis kunnen nemen van onze belevenissen op Sint Maarten. Dat deed U in groten getale. Immers, vanaf onze komst lazen ongeveer 27.000 mensen, vanaf verschillende plekken op de wereld, de edities van Een Zonnig Avontuur. Daarvoor zeg ik U hartelijk dank in deze laatste editie. De komende dagen staan in het teken van ons vertrek waarna allereerst kan worden genoten van een aantal vrije dagen. Even de boel weer wat op de rit krijgen en tijd te maken voor Moeder de vrouw en de Olijke Twee. Het gaat U goed!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten