Totaal aantal pageviews

donderdag 7 december 2017

Reuring in de stad!


Op het vandaag weer zonovergoten eiland Sint Maarten is het donderdag 7 december 2017 geworden. Er waait een verkoelende bries over dit eens zo fraaie eiland en de zee is tamelijk ruw. Het is er dus eigenlijk prima uit te houden nu het niet zo enorm warm aanvoelt buiten. Terwijl het gezin van Uw Hoofdredacteur in Nederland werd bezocht door de knecht van de Goedheiligman waren de teamleden vandaag alweer vroeg op pad. Zo vertrok Hippie wederom naar de, bovenop de berg gelegen, Point Blanche gevangenis. De overige drie mannen zaten al in de vroege ochtenduren in de auto om allerlei administratieve kwesties af te gaan regelen. Immers, het team is aan het afbouwen nu het einde van hun verblijf zo langzamerhand in zicht komt. Vele zaken dienen dan ook nog, in een relatief korte periode, te worden afgehecht. Dat heeft over het algemeen, op een Caribisch eiland, echter nogal wat voeten in de aarde waarbij veel geduld een schone zaak is. Maar, de aanhouder wint, zo bleek ook vandaag maar weer eens het geval te zijn.

De inzet van Hippie in de afgelopen maanden, die vooral in het teken heeft gestaan van het op orde brengen van de gedetineerdenadministratie, werd door zijn lokale collega’s zeer op waarde geschat. U hebt het al in een eerdere editie kunnen lezen, het bleek een enorme klus om allerlei dossiers op te duiken uit kasten, laden, schriften, hoeken en gaten. Uiteindelijk heeft men nu, in het gevang, de beschikking over een volledig geautomatiseerde administratie. Met een druk op de knop verschijnt onmiddellijk alle relevante dossierinformatie in beeld. Dat de lokale collegae daar bijzonder mee in hun sas zijn, dat bleek gisteren. Als dank voor zijn niet aflatende inzet werd Hippie namelijk verrast met een, door de collegae gekookte, maaltijd. Nu moet U weten, als er iemand van eten houdt, dan is het Hippie wel. U begrijpt, deze collegiale geste werd door hem dan ook bijzonder gewaardeerd. Overigens, zo weet Uw Hoofdredacteur, komt die waardering Hippie meer dan toe!

Komend weekeinde staat het team nog een verrassing te wachten. Wat is namelijk het geval? Welnu, zoals U weet vertoeft het team al maandenlang bij Daniel San, onze Chinese overbuurman. Niet alleen kon er in diens etablissement kantoor worden gehouden, ook verzorgde Daniel San dagelijks een voedzame maaltijd voor de mannen. Dat mes sneed aan twee kanten, zo wist Daniel San. De teamleden kregen vitamientjes binnen en de klanten van Daniel San voelden zich veilig in het gezelschap van Justitie medewerkers. Hij was ons dan ook bijzondere dank verschuldigd, zo berichtte Daniel San. En, om die dank concreet gestalte te geven, noodde hij de mannen voor een afscheidsetentje dat komende zaterdagavond zal worden georganiseerd. Omdat de teamleden inmiddels een behoorlijk netwerk hebben opgebouwd op dit eiland, besloot Daniel San ook een dertigtal bekenden voor het diner uit te nodigen. Met het verzamelen van de ingrediënten is al een aanvang gemaakt, getuige de foto die Daniel San hedenochtend verstuurde. Hoe het ook moge zijn, het is en blijft een mooi gebaar!

De afgelopen week werd Sint Maarten, tot tweemaal toe, bezocht door passagiers die werden vervoerd op cruiseschepen. Al dagenlang was de lokale middenstand dan ook druk doende hun etalages weer enigszins toonbaar te maken en de winkeltjes van voorraad te voorzien. Werkelijk alles, tot aan muziekkorpsen toe, werd uit de kast gehaald om, na lange tijd, weer wat omzet te kunnen genereren. Het was een wat onwerkelijk gezicht nu de toeristen zich vooral bleken te verbazen over de enorme schade die er op dit eiland door natuurgeweld is aangericht. Desalniettemin, na maanden te hebben vertoeft in een soort van spookstad, kwam de reuring als geroepen voor de teamleden. Eindelijk was er weer wat vertier in de straat, waarvan vooral Pinoccio erg leek te kunnen genieten. Urenlang marcheerde hij, als een soort van tamboer maître, mee in de muzikale stoet. Dat hij zich daarbij kon laten vergezellen door dames in lokale klederdracht was mooi meegenomen, zo liet Pinoccio weten.

Vandaag ontbreekt Uw Hoofdredacteur helaas bij een bijzondere bijeenkomst. Het is namelijk zo dat zijn Hoofddirecteur van de Dienst Justitiële Inrichtingen, in Nieuwersluis, afscheid neemt van zijn directeuren. Hij slaat een nieuw pad in zijn carrière in en verlaat, na een periode van ongeveer zeven jaar, de dienst. Nu heeft uw Hoofdredacteur een bijzondere relatie met “de baas” die dateert vanuit de periode dat er op Curaçao werd gewerkt. Alle reden dus om hedenochtend de Hoofdredacteur persoonlijk te bedanken voor de samenwerking en hem het allerbeste voor de toekomst toe te wensen. Een gebaar dat op prijs werd gesteld en eindigde in de afspraak om, op een nader te bepalen moment in Den Haag, elkaar persoonlijk de hand nog eens te schudden.

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten