Totaal aantal pageviews

zondag 3 december 2017

De Chinees ziet het licht...


Op het ook vandaag weer zeer zonnige eiland Sint Maarten is het inmiddels zondag 3 december 2017 geworden. De bewoners van dit zo zwaar getroffen eiland zijn al dagenlang druk in de weer met een soort van grote schoonmaak, nu de komst van de eerste cruiseboot in maanden gepland staat op de dag van morgen. Voorzichtig worden enkele etalages ingeruimd en openen verschillende winkeliers weer hun deuren. Hun hoop is gevestigd op de komst van een eerste groep toeristen, nu er immers al maandenlang nauwelijks verkopen zijn geweest. Wat dat betreft veroorzaakte orkaan Irma niet alleen veel materiele schade, maar is er ook uit economisch oogpunt sprake van een enorme ramp. Veel schepen zullen er overigens in de decembermaand niet binnen komen, toeristen valt namelijk nauwelijks enig vertier te bieden.

Pinoccio en Bullie waren gisteren op ronde door de straten van Philipsburg. Zoals te doen gebruikelijk slaagden zij er ook ditmaal in een bijzondere vondst te doen. Wat was namelijk het geval? Welnu, beiden gelukte het om het kleinste café van de wereld aan te treffen. Gelegen in een steegje achteraf knoopten zij een gesprek aan met de eigenaar van het etablissement. Het kleine cafeetje bleek namelijk vol te hangen met bustehouders in allerlei maten, hetgeen vanzelfsprekend de nieuwsgierigheid van beide mannen opwekte. Het bleek zo te zijn dat, wanneer er vrouwelijke gasten plaats namen op het terras van de uitbater, men werd gevraagd een bijdrage te leveren aan het instituut dat onderzoek doet naar borstkanker. De bijdrage bestond dan aan het inleveren van de bustehouder. De eigenaar vervolgens doneert dan in ruil daarvoor 5 US dollar aan het genoemde instituut. Die donatie kon overigens oplopen tot een groter bedrag wanneer de eigenaar van het etablissement zelf de bustehouder zou mogen losknopen. Pinoccio zag onmiddellijk kansen om dit concept ook in Nederland op de markt te brengen. Wellicht staat hem nog een grootse carrière te wachten.

Eveneens gisteren was het een drukte van belang op de boardwalk voor ons hotel. Vele dansende en zingende kinderen zorgden voor een stemmige omgeving. Immers, de Koning en de Koningin brachten een bezoek aan Sint Maarten, nadat de dag ervoor al een bezoek aan Saba en St. Eustatius was gebracht. Vele bewoners van dit eiland toonden zich ingenomen met het bezoek van het koninklijk paar. Willem-Alexander en zijn Maxima verbleven in het Holland House Beach hotel, gelegen vlak naast het hotel van de teamleden. Pinoccio, Bullie en Uw Hoofdredacteur maakten dan ook graag van de gelegenheid gebruik om de hoogheden eens van dichtbij te gaan bewonderen. De rondgang over het eiland werd gemaakt in een bus die de teamleden maar al te goed kenden van een eerder avontuur. Alleen waren de inzittenden toen geboeid en voorzien van een blinddoek. Vrolijk zwaaiend naar de mannen verscheen de Koning met zijn eega op de trappen van het hotel. Het moet gezegd, het was een bijzonder plaatje! Daarnaast was het fantastisch om te zien hoezeer de bewoners van dit eiland met het bezoek in hun sas waren.

Zoals U wellicht weet uit eerdere edities van Een Zonnig Avontuur, vertoeft het team al maandenlang dagelijks bij de Chinees. Niet alleen verzorgt Daniel San, onze Chinese kok, elke dag een voedzame maaltijd voor ons, zijn etablissement staat ons ook als kantoorruimte ter beschikking. De afgelopen weken was Daniel San bijzonder druk met het repareren van schade die was ontstaan door de orkaan. Hij bracht een nieuwe toegangspoort aan, verving gebroken ruiten en plaatste een enorm uithangbord. Daarmee was het einde overigens nog niet in zicht, zo liet hij weten. Met de feestdagen voor de deur werd het tijd om te gaan investeren in passende en feestelijke verlichting, wist Daniel San. En, zo kon het dan ook zijn dat er gisteren, door verschillende werklieden, allerlei lampen werden opgehangen op het terras van het restaurant. Trots als een pauw showde Daniel San het eindresultaat aan Uw Hoofdredacteur. Het moet gezegd, het geheel oogt als een mooi beeld. Zo zitten we er ’s avonds mooi verlicht bij!

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten