Totaal aantal pageviews

vrijdag 1 december 2017

Een dag met een zwart randje.....


Op het ook vandaag weer zeer hete eiland Sint Maarten is het inmiddels vrijdag 1 december 2017 geworden. Het team van Uw Hoofdredacteur heeft haar eerste overleg van vandaag al achter de rug met de ministeriele staf van Justitie. Het was, zoals meestal overigens, weer een vruchtbaar overleg en we kunnen de komende tijd dan ook weer volop door. Overigens zaten de diverse teamleden de afgelopen dagen nogal in een dipje nu zij het bericht kregen dat een zeer gewaardeerde collega uit Almelo, na een langdurig ziekbed, op 30 november is komen te overlijden. Wolfgang mocht helaas maar 55 jaar oud worden. U begrijpt, op velen die hem hebben gekend heeft dit een enorme impact. Inmiddels heeft het team begrepen dat er in Almelo, binnen de Karelskamp, op passende wijze afscheid zal worden genomen van de hen zo geliefde Wolfgang. Vanaf dit eiland wensen wij zijn echtgenote, kinderen en naaste familie veel sterkte met het verwerken van dit enorme verlies.

Nadat, een aantal dagen geleden, The Daily Herald al aandacht schonk aan mogelijke nieuwbouw van een gevangenis op Sint Maarten, deed het Antilliaans Dagblad dat vandaag, maar dan in het Nederlands, nog eens dunnetjes over. Op zich is dat geen probleem, ware het niet dat het artikel vergezeld ging van een foto van Pinoccio. Als bronvermelding stond er: “Foto blogspot Ton Golstein”. Dat is toch vreemd, immers op geen enkele wijze heeft het Antilliaans Dagblad, voorafgaand aan publicatie, toestemming tot het plaatsen van de foto gevraagd. Dan overigens zou het bijschrift hebben moeten luiden: “Foto Dick Drayer”. Het was namelijk Dick die, tijdens zijn bezoek aan het gevang, de betreffende foto schoot en Uw Hoofdredacteur toestemming gaf die te plaatsen in een editie van Een Zonnig Avontuur. Om misverstanden te voorkomen zal, wanneer er een foto is gemaakt door anderen, Uw Hoofdredacteur voortaan de bron ervan vermelden. Vreemde praktijken toch?

Ter voorbereiding op het bezoek van het Koninklijk paar aan Sint Maarten, hetwelk morgen zal plaatsvinden, is er een enorme schoonmaakactie op poten gezet. Nu weet U waarschijnlijk nog wel uit eerdere edities dat er nogal wat boten zijn gezonken in het voor ons hotel gelegen zeewater. Verschillende masten steken boven het water uit en van sommige schepen valt zelfs geen enkel deel meer waar te nemen. Tijd om aan de slag te gaan dus! En, zo kon het dan ook zijn dat zich gisteren een enorme kraan meldde die geplaatst was in een drijvend ponton. Vergezeld door duikers voer het ponton naar de gezonken boten. Tijdens een langdurige operatie brachten de duikers verschillende lijnen aan rond de volgelopen schepen. Daarna werd het geheel voorzichtig een stuk opgetakeld om vervolgens te worden versleept naar een ander gedeelte van de haven. Aldaar aangekomen takelde een immense kraan het geheel van het ponton en werd duidelijk hoe gigantisch de schade aan de verschillende jachten eigenlijk is. Stukje bij beetje vist men dus de haven leeg. Een enorme klus die kon rekenen op waardering van de verschillende teamleden.

Hippie is er zo langzamerhand in geslaagd een enorme klus naar een mooi einde te brengen. Immers, vele wekenlang is hij, als ware hij Sherlock Holmes, op zoek geweest naar allerlei insluitingstitels van de verschillende gedetineerden. Een bijna onbegonnen karwei, zo bleek in de praktijk. Uit vele hoeken en gaten, soms bij externe instanties, toverde hij de benodigde stukken tevoorschijn en slaagde erin deze allemaal te digitaliseren. Beetje bij beetje krijgt men zo langzamerhand de boel op orde en wordt een huzarenstukje gerealiseerd. Bullie daarentegen reist stad en eiland af om te trachten allerlei materialen voor wederopbouw te verzamelen. Ook dat is voorwaar geen sinecure, nu er nauwelijks goederen voorhanden zijn. Soms boekt hij succes, soms ook niet. Gelukkig valt de opbrengst van zijn gezicht af te lezen, dus als hij eens een wat mindere dag heeft dan sluit zijn kamergenoot, Pinoccio in dit geval, zichzelf bij voorbaat al af. Een mooi stel, dat is het!

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten