Totaal aantal pageviews

donderdag 29 december 2011

Alles komt goed.....

Op het fraaie eiland Curaçao is het vandaag donderdag 29 december 2011 geworden. In Huize Hoofdredacteur is het nog vroeg in de ochtend, het is pas zeven uur. Als mantelzorger heeft Uw Hoofdredacteur ook de zorg voor zijn twee kinderen, die over het algemeen erg vroeg in de ochtend aangeven dat zij voornemens zijn hun bed te gaan verlaten. Het regent op dit moment op dit zo fraaie eiland, maar waarschijnlijk zal het weer later vandaag gelukkig opklaren. Dat is overigens ook wel te hopen omdat Uw Hoofdredacteur vanavond op stap gaat. Hij gaat namelijk op stap met zijn vijfjarige dochter (Pardon, ik ben bijna zes Pap), en wel naar het concert van Jan Smit op Mambo Beach.
Al wekenlang verheugt het meisje zich op de dag van vandaag, Uw Hoofdredacteur hoopt dan ook van harte dat het concert een groot succes zal worden. Maar, dat is pas vanavond. Voordat het zover is, lijkt het goed U even te informeren over de laatste ontwikkelingen op dit eiland. Een eiland waar, net zoals dat bij U het geval is, het jaar met rassé schreden haar einde nadert. U leest er alles over in deze editie van “een zonnig avontuur.”
Uw Hoofdredacteur schreef het U al eerder, december is de maand van allerlei optredens op Curaçao. En, nu het inmiddels al de derde jaarwisseling wordt die het gezin Hoofdredacteur mee gaat maken op dit eiland, is het ritueel der optredens bij hen goed bekend. En, zo kon het dan ook zijn dat er werd afgereisd naar het optreden van de heer Najib Amhali, cabaretier van beroep. Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur hadden kaarten kunnen scoren, evenals dat gold voor de heer en mevrouw Pinoccio.
Aangezien het gezin Pinoccio nog niet zo lang op dit eiland bivakkeert, besloot de heer Pinoccio maatregelen te nemen om zeker te weten dat hij zijn huis terug zou kunnen vinden. Besloten werd ook om, nadat de oppas voor de Olijke Twee was geregeld, in gezamenlijkheid de voorstelling te gaan bekijken. Op het World Wide Web viel te lezen dat de voorstelling om 22.00 uur een aanvang zou nemen, waardoor kon worden besloten eerst heerlijk met zijn vieren te gaan dineren. Een reservering, bij “Saint Tropez” ditmaal, was snel gemaakt, om 19.30 uur zou de tafel in gereedheid zijn gebracht. Toen Uw Hoofdredacteur op de dag van het optreden echter nog eens een blik op de toegangskaarten wierp, bleek daarop een aanvangstijd van 21.00 uur te zijn vermeld. Moeder de vrouw belde voor de zekerheid maar even met Mambo Beach, alwaar Najib op het podium zou gaan staan. Inderdaad, de aanvangstijd was wel degelijk vastgesteld op 21.00 uur en het zou goed zijn om op tijd te komen, de voorstelling was immers uitverkocht. Er restte Uw Hoofdredacteur dan ook niets anders dan snel een paar boterhammen te smeren, voor een diner zou er onvoldoende tijd overblijven.
Keurig op tijd werden de, op het strand uitgestalde, stoelen, pal voor het podium, betrokken. Dit was vooral voor de revaliderende Moeder de vrouw een prima uitkomst, lang staan gaat haar immers nog niet zo goed af. Het zitten duurde slechts een paar minuten en eindigde toen een man met het postuur en de uitstraling van Mohammed Ali ons mededeelde dat de stoelen pas na 21.00 uur bezet zouden mogen worden. Wat was namelijk het geval? Welnu, een grote horde bezoekers had een arrangement gereserveerd waarbij het diner werd gebruikt op het Mambo strand en er gereserveerde plaatsen voor het optreden bij waren inbegrepen. Om een lang verhaal kort te maken, al om 22.00 uur had de laatste bezoeker zijn arrangement opgegeten en kon de voorstelling beginnen. Het moet gezegd, de heer Amhali maakte er een geweldige show van onder de pakkende titel “alles komt goed.” Er werd met volle teugen genoten en gelachen. Mocht U ooit in de gelegenheid zijn deze kunstenaar in levenden lijve te gaan aanschouwen, Uw Hoofdredacteur kan het U ten zeerste aanraden.
Tussen alle bedrijven door (wassen, strijken, koken, boodschappen doen, broodjes maken, kids douchen etc.) bouwde Uw Hoofdredacteur, op speciaal verzoek van de jongste olijkerd, een soort van boomhut. Hij wilde klimmen, zo vertelde namelijk al maandenlang het kleine mannetje. Het was daarom dat Uw Hoofdredacteur zich, in aanwezigheid van de Olijke Twee, vervoegde bij de plaatselijke bouwmarkt. In overleg met een medewerker van dit bedrijf verliet Uw Hoofdredacteur, een half uurtje later, het pand met op het dak van de auto een fikse lading hout. Er kon dus gebouwd worden! Met het resultaat is het tweetal tevreden, zo lieten zij weten. Onmiddellijk beklom de jongste olijkerd, Levi geheten, de stellage met het voornemen er via een touw weer vanaf te gaan dalen. Bovenaan gearriveerd bedacht hij echter dat het een goede truc zou zijn om met losse handen te gaan afdalen. Een fikse smak was het gevolg en ontlokte Moeder de vrouw de opmerking dat het goed zou zijn geweest wanneer bij de bouw van het kraaiennest rekening zou zijn gehouden met kindvriendelijkheid en ARBO normen.
Vanavond is het dus zover. Uw Hoofdredacteur vertrekt met dochterlief wederom naar het strand van Mambo, ditmaal om de heer Jan Smit te gaan aanschouwen. Hoe het zal worden? U zult het vast en zeker kunnen vernemen in een volgende editie van “een zonnig avontuur.”

Wordt vervolgd…..   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten