Totaal aantal pageviews

zaterdag 31 december 2011

Het zit er bijna op.....

Op het fraaie eiland Curaçao is het vandaag een memorabele dag. Het is 31 december 2011, de laatste dag van het jaar. Al vroeg in de ochtend was Uw Hoofdredacteur paraat om de winkel te gaan bezoeken, er moesten immers oliebollen worden ingekocht. Het was daarom dat al om 8 uur in de ochtend de jongste olijkerd, Levi geheten, en Uw Hoofdredacteur de eerste supermarkt betraden. De winkel bleek al voller dan vol met potentiële klanten te zijn. Uw Hoofdredacteur, die het stellige voornemen had om de oliebollen zelf te gaan bereiden, laadde zijn karretje vol met grote flessen olie en met krenten. Wat echter niet lukte, was het bemachtigen van een uitermate belangrijke ingrediënt, het zo noodzakelijke meel om het beslag te maken. Op naar de volgende winkel dan maar. Helaas, helaas, helaas! In alle winkels bleek dit product te zijn uitverkocht. Gelukkig was het zo dat de heren bakkers van Albert Heijn al oliebollen in gereedheid hadden gebracht. Zo lukte het dan toch nog, bij het scheiden der markt, deze lekkernijen te scoren.

Het is half elf in de ochtend. Uw Hoofdredacteur beluistert, via het World Wide Web, de Top 2000 van 2011. Tijd om even ontspannen een nieuwe editie van “een zonnig avontuur” voor U samen te stellen. Er gebeurde immers weer van alles de afgelopen dagen op dit zo fraaie eiland. Zo werd er, door dochterlief Julia en Uw Hoofdredacteur, een bezoek gebracht aan Mambo Beach, alwaar de heer Jan Smit een geslaagd optreden verzorgde. Daarnaast werd Uw Hoofdredacteur in de gelegenheid gesteld om een heuse pagara af te steken. U zult er alles over kunnen lezen in deze editie!
Afgelopen donderdagavond was het dan eindelijk zover. Jan Smit verzorgde een optreden op Curaçao en het was Uw Hoofdredacteur gelukt om een tweetal kaartjes te scoren. Ook vorig jaar was deze Volendamse zanger al van de partij en had Uw Hoofdredacteur aan dochterlief beloofd dat, wanneer zij de leeftijd van vijf jaar zou hebben bereikt, dit jaar mee zou mogen. Al wekenlang zag het meiske er enorm naar uit om de vele liedjes mee te kunnen zingen. Al vroeg in de avond meldden zich Uw Hoofdredacteur en Julia  op het festivalterrein. Nog een tweetal uren dienden te worden overbrugd, maar zo was er in elk geval een prima plaatsje te scoren: vooraan bij het podium. Dochterlief installeerde zich, onder bewaking, bovenop een immense luidsprekerbox, Uw Hoofdredacteur installeerde zich ervoor (waardoor hem later op de avond de vouwen bijkant uit de broek werden geblazen). Plots was het zover: de podiumverlichting werd aangestoken en de heer Smit betrad het podium.

Vanaf de eerste minuut zond dochterlief de liedjes vol overgave mee en bleef maar zwaaien met haar handjes. Zij vond het meer dan geweldig. Vooraleer Uw Hoofdredacteur het in de gaten had, was het optreden haar einde genaderd. Toen Jan Smit berichtte dat hij nog één nummer ten gehore zou brengen, betrad dochterlief spontaan het podium om vervolgens haar danskunsten aan de heer Smit te vertonen (door hierop te klikken, kunt U het met eigen ogen zien). Het was al middernacht toen de reis naar huis werd ingezet. Dochterlief verklaarde: “Ik ben zo blij dat Mama niet mee is gegaan. Nu kan ik haar tenminste zelf vertellen hoe leuk ik het heb gehad. Het was de mooiste avond uit mijn leven Pap.” Mooi of niet?

Gisteren was het tijd om de collega personeelsleden op het werk het jaar uit te zwaaien. Met een hapje en een drankje werden de nodige speeches gehouden waarna per voet naar de hoofdingang werd gewandeld. Aldaar aangekomen werd een grote doos tevoorschijn getoverd waarin zich een zogenaamde 500.000 klapper bleek te bevinden, hier op Curaçao een pagara genoemd. Na nog wat mooie woorden werd aan Uw Hoofdredacteur de eer gegund het gevaarte te ontsteken waarna minutenlang een bulderend geknal ten gehore werd gebracht. Het zit er op, bijna althans, 2011 zal ophouden te bestaan. Een jaar waarin Uw Hoofdredacteur afscheid diende te nemen van een aantal collega’s die definitief naar Nederland terugkeerden. De Fries van 95% en zijn gezin, de Twent (van Moi) en zijn gezin en Long Tall Herrie met aanhang, zij allen vieren de jaarwisseling dit jaar aan de andere zijde van de oceaan. Hoe het ook zij, zij zijn weliswaar vertrokken, maar de herinnering blijft. Uw Hoofdredacteur, Moeder de vrouw en de Olijke Twee wensen hen, maar ook zeker alle andere lezers van “een zonnig avontuur”, een heel fijne jaarwisseling en een meer dan gelukkig 2012!

Wordt vervolgd…..    

1 opmerking:

  1. Liesbeth van Domburg Scipio31 december 2011 om 16:01

    Hallo Hoofdredacteur, ik heb er weer van genoten in 2011 en wens jullie alle goeds in 2012.

    BeantwoordenVerwijderen