Totaal aantal pageviews

vrijdag 16 december 2011

December, artiestenmaand.....

Op het nog immer mooie eiland Curaçao is het vandaag vrijdag 16 december 2011 geworden. Het weer is ietwat wisselvallig vandaag, dan weer schijnt de zon en dan weer regent het een poosje. Dat heeft overigens fraaie plaatjes tot gevolg, met regenbogen die de lucht veelal prachtig kleuren. Het is dus vrijdag vandaag, negen uur in de ochtend. Uw Hoofdredacteur is het vanochtend in alle vroegte wederom weer eens gelukt het olijke tweetal te slijten aan de schooljuffrouw. En vanmiddag zal het in Huize Hoofdredacteur, relatief gezien, ook rustig zijn omdat de olijkerds zijn uitgenodigd voor een verjaarspartijtje bij de locale McDonald’s.
U ziet, het valt vandaag alleszins mee met de drukte voor Uw Hoofdredacteur. Er is dus tijd om U even te voorzien van de laatste ontwikkelingen op dit eiland, zoals te doen gebruikelijk opgetekend in deze editie van “een zonnig avontuur.”

Nu de maand december alweer een behoorlijk eind is gevorderd, breken er gezellige tijden aan op dit eiland. Zoals welhaast elk jaar is december de maand waarin, op het strand van Mambo Beach, vele bekende artiesten een optreden komen verzorgen. Wat te denken bijvoorbeeld van Najib Amhali, Jan Smit, Nick & Simon en Gerard Joling?

En zo zal het dan ook kunnen zijn dat Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur volgende week dinsdag het optreden van Najib Amhali zullen gaan bijwonen. Althans, als Moeder de vrouw weer zo mobiel is dat ze over het mulle zand van Mambo kan bewegen. Maar goed, Uw Hoofdredacteur schreef het al eerder: het gaat elke dag een stukje beter. Althans met Moeder de vrouw. Dan is er nog het concert waar dochterlief, Julia geheten, enorm naar uitkijkt. Op 29 december aanstaande is het zover, dan treedt Jan Smit op. Uw Hoofdredacteur heeft het meiske beloofd daar met haar heen te gaan, het wordt vast zeer gezellig. Hoe het ook zal zijn, Uw Hoofdredacteur zal U te zijner tijd verslag van deze evenementen doen.

Op het werk is het inmiddels uitermate rustig. De (veel) rustiger Fries is inmiddels geland op Nederlandse bodem om aldaar een aantal weken vakantie te gaan doorbrengen. Hij heeft geluk, Uw Hoofdredacteur zag vanochtend op het World Wide Web dat in Nederland de eerste sneeuw is gevallen. Gelukkig is het op Curaçao een stuk aangenamer met zo’n 30 graden Celsius. Zoals U weet is Uw Hoofdredacteur nog ietwat druk met de werkzaamheden op het gebied van de mantelzorg. Slechts Jumping Paul, de heer Angelus en de heer Pinoccio zijn deze weken druk met de reguliere werkzaamheden derhalve.

Het gezin Pinoccio overigens, geniet met volle teugen van hun verblijf op dit zo mooie eiland. Zoon Frans heeft er inmiddels zijn zwemdiploma C gehaald en kreeg, ter beloning, van Vader Pinoccio een tweetal lieftallige huisdieren overhandigd. Uw Hoofdredacteur spreekt de hoop uit dat het nachtverblijf groot genoeg is om beide lieverdjes te huisvesten, ze zijn toch al gauw anderhalve meter lang.
Nu Uw Hoofdredacteur de komende weken de handen hopelijk weer wat vrij krijgt, wacht hem een zeer bijzondere klus. Het is namelijk zo dat zich in de tuin van Huize Hoofdredacteur een aantal hoge bomen bevinden. En, om die bomen is het te doen. Wat is namelijk regelmatig het geval? Welnu, zoonlief, Levi geheten, kan klimmen als een aap en wordt daarom vrij regelmatig teruggevonden in één der boomtoppen. Dat is, in de ogen van Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur, behoorlijk gevaarlijk.
Zeker omdat het mannetje de laatste weken tracht te klimmen zonder gebruik van zijn handen. Om de veiligheidssituatie ietwat te verbeteren heeft Uw Hoofdredacteur de Olijke Twee toegezegd een boomhut te gaan realiseren. Al dagenlang denkt Uw Hoofdredacteur dientengevolge na over een goed ontwerp voor een zodanige hut. Het viel, dat moet gezegd, nog niet erg mee om een goede bouwtekening te ontwikkelen. Er werd daarom besloten om allereerst maar eens een prototype te bouwen. Het bouwwerk mocht wel wat op een vliegtuig lijken, zo liet zoonlief weten. Of Uw Hoofdredacteur daarin is geslaagd, dat kunt U het best zelf beoordelen. Feedback, liefst positief natuurlijk, is zoals altijd van harte welkom.

Wordt vervolgd…..  

1 opmerking:

  1. Liesbeth van Domburg Scipio17 december 2011 om 07:33

    Alle lof, heel goede concept voor die boomhut maar... wat wordt de bovenkant?

    Liesbeth van Domburg Scipio

    BeantwoordenVerwijderen