Totaal aantal pageviews

dinsdag 6 december 2011

Als je navel maar goed zit.....

Het is op Curaçao vandaag dinsdag 6 december 2011 geworden. Het is een voor Uw Hoofdredacteur memorabele dag, maar daarover later meer. Het is bijna twaalf uur in de ochtend en Uw Hoofdredacteur heeft er al een hele reis opzitten. Het zonnetje staat ietwat mager aan de lucht en bij tijd en wijle vallen er fikse buien op dit fraaie eiland. De Olijke Twee zitten op school, alwaar zij hedenochtend iets later dan gebruikelijk mochten arriveren. Dat had alles te maken met Pakjesavond en het feit dat de leerlingen waarschijnlijk gisterenavond pas laat in hun bedjes kwamen te liggen. Uw Hoofdredacteur leverde het tweetal vanochtend af, bepakt en bezakt met speelgoed want het is “speelgoeddag” op school. Over korte tijd dient het olijke tweetal weer afgehaald te worden waarna de reis richting zwemles zal voeren omdat Levi, de jongste olijkerd, in training is voor zijn eerste zwemdiploma. U begrijpt, Uw Hoofdredacteur is er maar druk mee. En, dat heeft natuurlijk een oorzaak. In deze editie van “een zonnig avontuur” kunt U daarover vanzelfsprekend weer alles vernemen.
Al wekenlang zat Moeder de vrouw er tegenaan te hikken en naarmate de dag der dagen dichterbij kwam, werd zij allengs stiller. Wat is namelijk het geval? Welnu, Moeder de vrouw heeft besloten een bezoek te gaan brengen aan het plaatselijke ziekenhuis om aldaar een behoorlijke buikoperatie te ondergaan. Nu staat die operatie gepland voor de dag van morgen maar het is beleid van de heren doktoren dat al een dag daarvoor de patiënt wordt opgenomen. En zo kon het dan ook zijn, dat na een redelijk slapeloze nacht, Moeder de vrouw vanochtend door Uw Hoofdredacteur in het hospitaal werd afgeleverd. Aldaar werd zij uitermate vriendelijk ontvangen door een drietal verpleegsters.
 Een heel ritueel diende te worden doorlopen waarna Moeder de vrouw werd opgesloten in wat Uw Hoofdredacteur een wel enigszins luxe cel achtte. Dit, omdat Moeder de vrouw enige tijd geleden te horen had gekregen dat zij zou dienen te verblijven in de zogenaamde derde klasse. Vanochtend in alle vroegte echter werd dat voornemen gewijzigd. Eén der zusters sprak namelijk tot Moeder de vrouw: “Het is niet zo leuk om het U te moeten zeggen, maar er is nu al sprake van een probleem. Het is namelijk zo dat de voor U gereserveerde derde klasse, waarbij allerlei fraaie vogeltjes zich vrijelijk over de afdeling mogen bewegen, helaas is volgeboekt. We hebben dan ook geen andere keuze dan Uw ligplaats op te waarderen naar de tweede klasse, je kunt wel zeggen de “Business Class” onder de verpleegafdelingen. Namens directie en management hopen wij niet dat U ons dit ongemak euvel duidt. Er worden echter geen extra kosten in rekening gebracht en U hebt er wel de beschikking over airconditioning en een televisieapparaat. Met mijn oprechte excuses mevrouw.” Moeder de vrouw keek enigszins beteuterd na deze onheilstijding, klaarblijkelijk had zij zich enorm op een verblijf in Avifauna verheugd. Hoe het ook mag zijn, de nieuwe cel mag er wel degelijk zijn. Het betreft een tweepersoonskamer, waarbij in het bed naast dat van Moeder de vrouw een locale dame, bijna tegelijkertijd, werd opgenomen. Deze dame dacht niet al te lang na, kleedde zich uit, trok een nachthemd aan, beklom het bed en viel acuut in slaap.
Voor Moeder de vrouw ligt dat waarschijnlijk toch wat ingewikkelder. Zij maakt zich behoorlijk zorgen over de dag van morgen. Uw Hoofdredacteur kan zich dat overigens goed voorstellen, het is immers niet niets. Nu is het ook nog zo dat, als gevolg van de operatie, de navel van Moeder de vrouw wordt verplaatst. En, U begrijpt, daarover maakt zij zich de meeste zorgen. Wordt de navel niet vergeten? Komt de navel wel op de juiste plaats? Zit de navel niet te los opdat je de kans loopt dat hij, bijvoorbeeld tijdens het sporten, loslaat en verloren gaat? U begrijpt, allemaal zeer zinnige vragen waarop Uw Hoofdredacteur het antwoord echter vooralsnog schuldig moet blijven. Maakt U zich echter geen zorgen, Uw Hoofdredacteur houdt U van het vervolg op de hoogte.
De komende weken is Uw Hoofdredacteur derhalve inzetbaar als een zogenaamde mantelverzorger. Moeder de vrouw mag wekenlang niet echt veel inspanning verrichten, hetgeen gelukkig voor Uw Hoofdredacteur dus niet zal gaan gelden. De komende weken zal Uw Hoofdredacteur dan ook, bij tijd en wijle, behoorlijk druk zijn. Maar ach, als je navel maar goed zit!

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten