Totaal aantal pageviews

zaterdag 24 december 2011

Wat gaan we nou doen....?

Het is zaterdag 24 december 2011 op het nog rustige eiland Curaçao. Het is acht uur in de ochtend en de dag is voor Uw Hoofdredacteur al circa twee uren oud. Het olijke tweetal heeft, sedert een aantal dagen, vakantie en dat zal Uw Hoofdredacteur weten ook! Zo ook dus vanochtend, toen het tweetal zich alweer in alle vroegte meldde met de vraag: “Hoe ga je ons vandaag weer eens vermaken Pap? Je weet toch nog wel dat het je taak is om je bloedjes van kinderen te verblijden met een onbezorgde jeugd? Nou, we zijn ten zeerste benieuwd Pap, zeg het maar.” Lang hoefde Uw Hoofdredacteur daarover niet na te denken, immers een kopje koffie heeft absolute prioriteit ’s ochtends. Om de daarvoor broodnodige ruimte te creëren, berichtte Uw Hoofdredacteur de Olijke Twee dat er een grootse verrassing was voorbereid: “Zien jullie die vlonder daar op enige afstand van Papa? Ik heb daar een picknicktafel voor jullie voorbereid. Eet maar smakelijk, er zijn eitjes, worstjes en een broodje. Tot over 5 minuten.” Aangenaam getroffen door dit gevoelige gebaar verblijft het tweetal thans op veilige afstand van Uw Hoofdredacteur, althans voor een kort moment. Wat er verder de afgelopen dagen op dit zo fraaie eiland gebeurde? In deze editie van “een zonnig avontuur” kunt U er, zoals te doen gebruikelijk, wederom alles over lezen.

Zoals al gememoreerd, de Olijke Twee genieten van hun vakantie. In Huize Hoofdredacteur is het daarom beslist gedaan met de rust. En, omdat Moeder de vrouw in een tamelijk ingrijpend revalidatieproces zit en dientengevolge absoluut rust moet houden, drukt er een zware taak op de schouders van Uw Hoofdredacteur. Immers, een rustige omgeving valt slechts te realiseren wanneer het olijke tweetal volstrekt wordt geïsoleerd van hun omgeving. En, omdat Uw Hoofdredacteur in zijn directe omgeving momenteel niet de beschikking heeft over isoleercellen, diende plan B in uitvoering te worden gebracht. Nu zult U zich wellicht afvragen wat plan B impliceert? Welnu, plan B betekent simpelweg dat er een soort van activiteitenprogramma georganiseerd dient te worden voor de Olijke Twee. In de praktijk betekent dit dat zij dagelijks worden vervoerd naar een omgeving waar zij zich kunnen uitleven. En zo kon het dus zijn dat er op donderdagavond richting Punda werd gereden om een blik te werpen op de aldaar aangebrachte kerstverlichting. Voordien werd echter eerst plaats genomen aan de plaatselijke handelskade om een lekkere maaltijd te gaan genieten aan de waterkant. Inderdaad, het leek zo’n goed plan. Echter, het terras grenst aan een zeer drukke weg enerzijds en diep water anderzijds.

En laat het nu net zo zijn dat het olijke tweetal besloot verstoppertje te gaan spelen op het tussen die beide gevaarlijke zijden gelegen terreintje. Het werd dus een opgave voor Uw Hoofdredacteur om ervoor te zorgen dat het tweetal niet onder een auto of onder de waterspiegel terecht zou komen. En, ik kan U verzekeren, dat was nog niet een eenvoudige opgave. De inmiddels uitgeserveerde maaltijd werd dus in een fiks tempo naar binnen gewerkt om vervolgens het terras snel te kunnen verlaten en de verlichting te gaan bekijken. Het moet gezegd, de verlichting viel ten zeerste in de smaak van beide monstertjes. Toen er ook nog een heuse Kerstman werd ontmoet, was de vreugde compleet. Moe maar voldaan zochten beide olijkerds later in de avond hun bedje op om zich vervolgens al weer vroeg op de volgende morgen te melden. “Pap, het was leuk hoor gisteren. Wat gaan we vandaag eigenlijk doen? Het kan toch niet zo zijn dat je een boek gaat zitten lezen wanneer je ook verantwoordelijk bent voor ons welzijn. We zijn ten zeerste benieuwd hoe je dat gedacht heb in te vullen vandaag Pap. Zeg het maar!”

En zo kon het dan ook zijn dat Uw Hoofdredacteur een complete trip verzorgde richting Parke Tropical, de plaatselijke dierentuin. De toegang tot dit leuke parkje bleek tot verrassing van Uw Hoofdredacteur gratis te zijn. Waarschijnlijk is dat niet bij heel veel mensen bekend, Uw Hoofdredacteur en het olijke tweetal waren namelijk de enige bezoekers van het dierentuintje. Het was warm in de dierentuin, de meeste dieren hadden daarom besloten om lekker in het zonnetje te gaan liggen slapen. Er was behoorlijk veel te zien: slapende slangen, een slapende krokodil, een slapende leeuw, verscheidene slapende papegaaien, een slapende panter, slapende flamingo’s en veel slapende apen. Het olijke tweetal had daar niet echt een boodschap aan, zij stelden andere prioriteiten.

Al bij binnenkomst van het parkje hadden zij een soort uitkijktoren gespot die zij onmiddellijk bestempelden als kraaiennest. Uren van beklimmingen volgden waarbij Uw Hoofdredacteur, gezien de wankele toestand van het geheel, bij herhaling zijn hart vasthield. Edoch, het ging, op een enkele valpartij na, eigenlijk prima. Wederom was het daarom gelukt het tweetal te verpozen. Nu is het dus zaterdag en is de vakantie pas een paar dagen oud. Uw Hoofdredacteur is daarom druk doende na te denken over vervolgactiviteiten. Maar allereerst zijn er de beide kerstdagen. Uw Hoofdredacteur heeft het gezin Hoofdredacteur beloofd dat zij gaan gourmetten. Al dagenlang bewondert het tweetal de bijbehorende kleine pannetjes en kunnen zij niet wachten tot het zover is dat zij hun eigen gerechten kunnen gaan bereiden. Uw Hoofdredacteur kan daar overigens ook nauwelijks op wachten. Maar voor het zover is wenst het gezin Hoofdredacteur U heel fijne Kerstdagen vanuit een dus zeer druk(kend) Curaçao!

Wordt vervolgd…..   


Geen opmerkingen:

Een reactie posten