Totaal aantal pageviews

donderdag 13 oktober 2011

De opvolger van Victor & Rolf....

Het is donderdagavond 13 oktober 2011 op het nog altijd behoorlijk warme eiland Curaçao. De temperatuur bedraagt op dit moment, en het is nu kwart over negen in de avond, nog meer dan dertig graden. Prima weertje dus om nog even een nieuwe editie van “een zonnig avontuur” te gaan produceren. Want, zoals eigenlijk de afgelopen jaren steeds het geval is geweest, er gebeurt op dit stukje aarde nu eenmaal van alles. En, zoals te doen gebruikelijk, brengt Uw Hoofdredacteur U graag even van de hoofdlijnen op de hoogte. Het was dus warm vandaag, laat ik daarmee beginnen. Vooral op het werk, waar al maandenlang de airco maar niet van haar defecten kan worden afgeholpen, steeg de temperatuur tot grote hoogte. Uw Hoofdredacteur merkt dat meestal het eerst aan Jumping Paul, die immers samen met Uw Hoofdredacteur een kantoor deelt. Puffend en steunend verklaart hij regelmatig dat “het toch niet normaal is dat het zo heet is.” Dat hij degene is die de recent bevestigde ventilator steevast uitzet (omdat het geluid hem stoort in zijn rust), daaraan gaat hij steevast voorbij. Maar goed, in dit geval moest Uw Hoofdredacteur hem gelijk geven. Aan het einde van een werkdag ben je helemaal op, alleen al van de warmte.

Gelukkig heeft Uw Hoofdredacteur, bij thuiskomst, de beschikking over een zogenaamd opzetzwembad. Het is dan ook heerlijk onmiddellijk de nette kleren van je lijf te rukken, een zwembroek te bemachtigen en sissend in het water te belanden. Binnen een paar seconden vervoegt het olijke tweetal zich dan ook in het water, met name om te blijven smeken om te worden opgetild, weggegooid of op je rug te mogen klimmen. Met andere woorden: na de eerste, heel fijne, verkoelende duik, is het zaak zo snel mogelijk het zwembad weer te gaan verlaten om niet te worden gesloopt door twee drukke kleuters.

De Twent (van Moi) had recent belangrijk nieuws te vertellen. Tijdens een korte pauze in de plaatselijke kantine, waar vandaag lenga (koeientong) op het menu stond, nam hij Uw Hoofdredacteur even apart. “Moi. Wie hebt ook’n ander hoes. Wie goat verhuuz’n. Wie hebt’n mooi plekkie vönden. Wie goat er al rap in. Mooi wa?” Het bleek dat de Twent (van Moi), die tevens vader is van twee nog jonge kinderen (Mike en Amy geheten), zijn kinderen wat meer met andere kinderen wil laten omgaan. Op zijn huidige woonplek is die mogelijkheid er immers nauwelijks. Vanavond trof Uw Hoofdredacteur enige foto’s aan op het World Wide Web. Het moet gezegd, de nieuwe woning ziet er aantrekkelijk uit. Het is dan ook goed voor te stellen dat het gezin Twent (van Moi) er uitermate tevreden mee is. Uw Hoofdredacteur hoopt dan ook van ganser harte dat de overstap hen zal bevallen.

De jongste olijkerd, Levi geheten, was vanavond in een uitermate creatieve bui. Nu is het sowieso een zeer inventief mannetje, wat daarnaast gek is op allerlei kleding. Als het aan hem ligt, verkleedt hij zich om de tien minuten, tot afgrijzen van Moeder de vrouw die de wasmand steeds voller ziet geraken. Het is het mannetje dan ook verboden om, om de haverklap, steeds schone kleren te pakken. Echter, Uw Hoofdredacteur meldde het al, het kereltje is inventief. Vanavond had hij dan ook een plastic tas, met behulp van een klein schaartje, weten om te bouwen tot een creatie waar Victor & Rolf waarschijnlijk jaloers op zouden zijn geweest. Uw Hoofdredacteur weet het zeker, zijn grootste vriend gaat nog een mooie toekomst tegemoet.

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten