Totaal aantal pageviews

maandag 3 oktober 2011

Een hangmat op zondag?

Het is vandaag maandag 3 oktober 2011 op het fraaie Curaçao. Het is warm, zeer warm. Nu zult U zeggen: “dat is toch heerlijk?” En, daarin hebt U dan ook volkomen gelijk, want het is inderdaad heerlijk om dagelijks de zon op je huid te kunnen voelen. Het is dus vandaag maandag en daarmee is dan ook een nieuwe werkweek begonnen. Althans, voor Uw Hoofdredacteur. Moeder de vrouw en de Olijke Twee genieten van een weekje welverdiende vakantie, hetgeen vanochtend al zeer vroeg te merken was. Dochterlief meldde zich
namelijk al om half zes in de ochtend, even later gevolgd door de jongste olijkerd. Beiden waren erg benieuwd wat voor leuke dingen zij vandaag allemaal zouden gaan ondernemen, althans zo lieten zij Uw Hoofdredacteur weten. Gelukkig is het echter zo dat de kinderopvang, waar beide olijkerds normaliter twee middagen per week verblijven, ook in de schoolvakanties leuke dingen organiseert. En zo togen de beide peuters vandaag dan ook naar Seaquarium, om aldaar dolfijnen, flamingo’s en andere fraaie dieren te gaan bewonderen. Ook het programma voor de dag van morgen ligt al klaar. Morgen gaan de beide olijkerds naar een heuse ranch om paard te rijden, iets waar beiden al enorm naar uitkijken nu ze zich onmiddellijk cowboys wanen. U ziet, al met al komen zij de vakantiedagen vast wel op een leuke manier door.

Het weekeinde zit er dus weer op. Een weekeinde waarin weer van alles gebeurde. Op de zaterdag werd een fraaie baai bezocht en werd er heerlijk gezond en gezwommen. De dag van gisteren, de zondag, was een beduidend rustiger dag met wat luieren rond Huize Hoofdredacteur. Nu is het zo dat Uw Hoofdredacteur zich altijd wel prima voelt met luieren, dat geldt echter niet voor de rest van het gezin Hoofdredacteur. Na een korte tijd viel dat op deze zondag dan ook duidelijk waar te nemen. De olijkerds worden dan wat hangerig en Moeder de vrouw krijgt dan steevast altijd een geniale inval. Ditmaal handelde de inval over een hangmat. Moeder de vrouw had namelijk besloten dat het een zeer goede zaak zou zijn wanneer er in Huize Hoofdredacteur een hangmat zou komen hangen. Op zulke momenten voelt Uw Hoofdredacteur de bui al hangen, reden om nog wat dieper in zijn leesboek verzonken te raken. Er was echter geen redden aan. “Zullen we nu even gaan kijken of we even een hangmat kunnen kopen”, zo vroeg Moeder de vrouw allerliefst. Uw Hoofdredacteur keek
eens rond als was hij ten zeerste verbaasd. “Nu, op zondag? Dan is er toch geen winkel open”, zo wist Uw Hoofdredacteur. Volgens Moeder de vrouw klopte dat echter niet en zou er wel degelijk gelegenheid zijn om een groot warenhuis op zondagen te betreden. Uw Hoofdredacteur weet inmiddels dat, in situaties als deze, logica er niet meer toe doet. Er telt dan slechts een uitgangspunt namelijk “zien is geloven.” Uw Hoofdredacteur gaf dan ook zeer snel toe: “nu, als jij zeker weet dat de winkel is geopend, dan gaan we nu even. Goed idee! Kom jongens, schoentjes aan. We gaan even een hangmat kopen.” In opperbeste stemming reed het gezin Hoofdredacteur naar de plaatselijke winkel om, aldaar aangekomen, te constateren dat de winkel op zondag is gesloten. U kon het al eerder lezen: “zien is geloven.” Nu dus onomstotelijk vast was komen staan dat de zondagen niet de meest geschikte dagen zijn om een hangmat te kopen, werd een alternatief gevonden in het kopen van een overheerlijk ijsje. Wat Uw Hoofdredacteur betrof, een uitstekend alternatief.

Pinoccio, ons nieuwste teamlid, blijkt een man van snelheid te zijn. Zo is hij al geruime tijd verzot op het racen op een jetski. Op het kanaal te Vroomshoop kon echter nimmer met zo’n snel ding worden gevaren. Gelukkig voor Pinoccio ligt dat echter op Curaçao wezenlijk anders. Nu was er nog slechts één probleem: hoe thuis te verkopen dat een rondje jetski racen toch wel erg leuk is? Nu is Pinoccio erg inventief en vroeg daarom zoon Frans of deze wel eens een rondje had mogen varen op een jetski. Het mannetje antwoordde vol verwachting: “nee, nog nooit. Gaan we dat dan doen? Gaaf hoor!” En zo kon het gebeuren dat Pinoccio samen met zoon Frans full speed rondvoer op de fraaie zee voor het prachtige etablissement Cabana. Het moet gezegd, het ging Pinoccio meer dan uitstekend af. Beiden hadden er volop van genoten, zo liet Pinoccio aan Uw Hoofdredacteur weten.

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten