Totaal aantal pageviews

zondag 16 oktober 2011

Hangmat of hangnat?

Het is zondag 16 oktober 2011 geworden op het ietwat regenachtige eiland Curaçao. Het is nog erg vroeg, zes uur in de ochtend. De Olijke Twee hadden zich klaarblijkelijk voorgenomen om te gaan genieten van een lange dag, hetgeen dan evenzeer voor Uw Hoofdredacteur dient te gaan gelden. Starend naar de vallende regen denkt Uw Hoofdredacteur nog even met weemoed terug aan het heerlijk warme bedje dat hij zojuist noodgedwongen moest verlaten. Helaas! Maar goed, het geeft wel even tijd om in alle rust te werken aan een nieuwe editie van “een zonnig avontuur.” Er gebeurde namelijk de afgelopen dagen weer van alles op dit zo fraaie eiland. En, het is dan ook goed U daarover even bij te praten.
Uw Hoofdredacteur begint met de belevenissen van vrijdag. Dat was inderdaad een bijzondere dag, zeker voor teamlid Pinoccio. Wat was er dan aan de hand, zo hoor ik U al vragen. Welnu, Pinoccio vierde zijn verjaardag. En niet zo maar een verjaardag, want Pinoccio bereikte dit jaar zijn 50e geboortedag. Met andere woorden: hij zag Abraham. Nu was het op dit eiland niet te regelen dat hij een mooie Abrahampop in zijn voortuin kreeg, dus had hij besloten zelf maar als Abraham op te treden. Pinoccio zag er prachtig uit. De presentjes die hij namens het team kreeg aangeboden, sloten naadloos aan bij de outfit die hij deze heuglijke dag voor zichzelf had uitgekozen. Het werd een gezellige bijeenkomst waarin de verjaardag van Pinoccio dus passend werd gevierd.

Na de verjaardag moest Uw Hoofdredacteur opnieuw op pad. Met de heer De Hand en vriend Henk, die overigens vandaag terug zullen keren naar Nederland, was een dinerafspraak gemaakt. Er was ditmaal gekozen voor de prachtige entourage van het geweldige restaurant Fishalicious. De uitbaters, Michelle en haar Auke, hebben er een geweldig restaurant van gemaakt, waar het meer dan uitstekend vertoeven is. Overigens, zij breiden hun imperium snel uit. Het naast het restaurant gelegen pand is door hen inmiddels verbouwd tot een plaats waar U, wanneer U dat zou willen, met een gezelschap kunt eten en drinken in beslotenheid. Trots werd het een en ander door Auke aan het gezelschap getoond. Het moet gezegd, het ziet er geweldig uit. Beiden hebben er iets moois van gemaakt en Uw Hoofdredacteur weet zeker dat er veel geïnteresseerden op af zullen komen. Mocht U ooit in de gelegenheid zijn dit fraaie eiland te bezoeken, vergeet dan zeker niet een bezoekje te brengen aan Fishalicious. U zult dan beslist niet worden teleurgesteld.

Enige tijd geleden verhaalde Uw Hoofdredacteur over het voornemen van Moeder de vrouw om een hangmat aan te gaan schaffen. Dat lukte op die dag niet, omdat de winkels eerder waren gesloten dan dat Moeder de vrouw had geschat. Deze week kwam er plots hulp opdagen in de persoon van de heer Angelus. “Zoek je een hangmat Hoofdredacteur? Ik heb er nog eentje thuis liggen die ik indertijd van de 95% Fries heb gekregen. Ik breng hem wel voor je mee, wij doen er namelijk niets mee”, zo berichtte de heer Angelus. En inderdaad, vrijdag stond er plotsklaps op het kantoor van Uw Hoofdredacteur een plastic tas met daarin de hangmat. Beide olijkerd, in Huize Hoofdredacteur, konden welhaast niet wachten tot de hangmat was geïnstalleerd. Gisteren was het dan eindelijk zover. Moeder de vrouw had bij de plaatselijke hobbywinkel enige rollen touw gescoord, waarna Uw Hoofdredacteur op professionele wijze de hangmat kon ophangen. Onmiddellijk werd de mat in gebruik genomen door het olijke tweetal. Ook vanochtend, iets na zessen, werd de hangmat direct bevolkt door het illustere tweetal. In de regen weliswaar, dat dan weer wel. Het maakte volgens de jongste olijkerd, Levi geheten, eigenlijk niets uit dat het regende. “Zullen we de hangmat gewoon maar omdopen tot hangnat Pap”, zo vroeg het kereltje. Uw Hoofdredacteur gaf hem groot gelijk, het leek Uw Hoofdredacteur immers ook heerlijk om op zondagochtend om zes uur in een hangmat (of hangnat) te mogen liggen. Helaas, relaxen zat er niet in voor Uw Hoofdredacteur ditmaal. De olijkerds gingen hem voor, zoals altijd op zondagochtend trouwens. Pfffff…..

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten