Totaal aantal pageviews

zondag 9 oktober 2011

Wie de pet past.....

Het is zondagochtend 9 oktober 2011 geworden op het nog enigszins bewolkte eiland Curaçao. Het is kwart voor acht in de ochtend en Uw Hoofdredacteur is al meer dan twee uur paraat, bruusk gewekt door de Olijke Twee die, zoals immer in het weekeinde, in alle vroegte kwamen melden dat “het al licht was.” Het moet gezegd, het is zeer wreed om zo op te moeten staan, zeker wanneer de avond tevoren niet echt op tijd de echtelijke sponde is opgezocht. Gelukkig schijnt er, over enige jaren, een moment te komen dat het olijke tweetal niet echt tijdig meer wil opstaan. De wraak van Uw Hoofdredacteur zal dan zoet zijn en de rekening zal zeker worden vereffend. Pffff.
Wellicht weet U het zich nog te herinneren? De heer De Hand en vriend Henk zijn op dit fraaie eiland gearriveerd en ondergaan een inspannend bezoekprogramma. Zo werd er op de vrijdag door beiden een bezoek gebracht aan de plaats waar de verschillende teamleden dagelijks hun werk verrichten. Er werd kennis gemaakt met de heer Angelus en Long Tall Herrie. Ook Jumping Paul werd de hand geschud en de kennismaking werd hernieuwd met de (veel) rustiger Fries, de Twent (van Moi) en Pinoccio. In een passende outfit schudde de heer De Hand eenieder de hand. Beiden, de heer De Hand en vriend Henk, zouden deze middag met hun neus in de boter vallen. Er werd namelijk een receptie georganiseerd ter gelegenheid van de jaarlijkse “bewaardersdag.” En, dat heuglijke feit wordt steevast gevierd.
De bijeenkomst werd geopend met het zingen van het volkslied van Curaçao. Daarna werd Uw Hoofdredacteur voor de leeuwen geworpen; hij moest een fikse redevoering in het Papiaments ten gehore brengen, hetgeen absoluut niet meeviel. Vervolgens brak, met name voor de heer De Hand en vriend Henk, een zeer memorabel moment aan. Er was een heuse voorganger ingehuurd met wie was overeengekomen dat hij de “bewaardersdag” zou zegenen. Deel uitmakend van een grote kring waarbij men elkander aan de hand vast diende te houden, werd gedurende welhaast een kwartier een groot arsenaal aan zegeningen uitgesproken. Beslist een gelegenheid om niet snel te vergeten. Na een korte rondleiding binnen de organisatie waar de teamleden dagelijks vertoeven, werd koers gezet naar het strand van Cabana en Wet & Wild. Gezeten aan een picknicktafel op het strand, genietend van de zeer aangename temperatuur, werd tot laat op de avond bijgepraat. Vriend Henk had het bijzonder zwaar. Hij houdt niet echt van de hitte en van muggen en is dan op Curaçao ook echt op zijn plek. Uiteindelijk keerde het gezelschap, per taxi, keurig huiswaarts na een uitermate gezellige avond.  
Ook gisteren werd het een memorabele en geslaagde dag. Op de dag die bekend staat als de trouwdag van Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur, was wederom afgesproken met de heer De Hand en vriend Henk. Het besluit was genomen om met beiden lekker te gaan eten langs de Handelskade in het centrum van Punda. Op zaterdagavonden is het daar steevast uitermate gezellig met de live muziek van het Iguana Café. Nadat een prima tafeltje was gevonden, zo ongeveer pal voor de optredende band, bleek vervolgens een goed gesprek totaal onmogelijk onder de behoorlijk harde muzikale klanken.
Nu was dat overigens geen al te groot probleem, de meeste aanwezigen waren nog behoorlijk vermoeid van het uitstapje van de vorige avond. Na een heerlijk diner en een aantal uren geweldige salsa en bachatamuziek, werd dan ook redelijk op tijd de reis naar huis ingezet. De heer De Hand en vriend Henk werden netjes voor de deur van hun appartement afgezet waarna Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur huiswaarts keerden. Wederom was er sprake van een zeer geslaagde avond geweest. Vandaag, op de zondag dus, zal er een bezoek worden gebracht aan een plaatselijk strandje want zoonlief heeft aangegeven te willen snorkelen. Ook de heer De Hand en vriend Henk hebben laten weten op zoek te gaan naar een mooie baai, die op dit eiland immers in een groot aantal te vinden zijn. Een prettige bijkomstigheid is dat het morgen op dit eiland een nationale feestdag is. Dat betekent dat Uw Hoofdredacteur morgen nog kan genieten van een vrije dag. Een mooi vooruitzicht derhalve. Hoe de dagen gaan verlopen? U kunt er, zoals te doen gebruikelijk, wederom alles over lezen in een volgende editie van “een zonnig avontuur.”

Wordt vervolgd…..  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten