Totaal aantal pageviews

maandag 24 oktober 2011

Van een Tropical Wave en van rugby.....

Op het windstille en zeer bewolkte eiland Curaçao is het vandaag maandag 24 oktober 2011 geworden. Vandaag werd er door de METEO zelfs een weerswaarschuwing afgegeven die zegt dat het tot laat in de avond hard kan regenen en onweren. Er wordt namelijk een Tropical Wave verwacht. Daarbij kan er sprake zijn van een zeer ruwe zee met golfhoogten tot 2,5 meter. En, het moet gezegd, nu daarbij de temperatuur een graad of drie lager is dan normaal, voelt het ook fris aan. Dit terwijl het dan nog altijd ongeveer 29 graden Celsius is. Zo ziet U maar hoezeer je kunt wennen aan zon en hoge temperaturen. Het is dus maandag vandaag. Het weekeinde zat er weer op en in Huize Hoofdredacteur werd de wekelijkse routine weer opgepakt. De Olijke Twee naar school, Moeder de vrouw aan de was en aan de boodschappen en Uw Hoofdredacteur weer aan het werk. Toch gebeurt er veelal van alles op dit eiland, en dat maakt dat eigenlijk geen dag hetzelfde is op dit zo fraaie eiland. Zoals gebruikelijk kunt U er weer alles over lezen in deze editie van “een zonnig avontuur.”
Het team op het werk is behoorlijk uitgedund. Long Tall Herrie verblijft nog steeds bij zijn vrouw en kinderen in het verre (en kille) Nederland. Hij liet weten last te hebben van de temperatuurwisseling en heeft daardoor griep opgelopen. Ook de Twent (van Moi) is al een aantal dagen ziek. Hij heeft enorme last van een zeer pijnlijke linkerarm die heem vooral slapeloze nachten oplevert. Uw Hoofdredacteur hoopt dan ook maar dat beiden weer snel zullen zijn genezen, vooral omdat beiden binnenkort, vergezeld door de heer Angelus, een zogenaamd “bikers weekeinde” op het mooie Aruba willen gaan bezoeken.
Gelukkig heeft de rest van het team het weekeinde goed overleefd. De heren Pinoccio en Angelus hadden het concert van Guus Meeuwis bezocht en waren daar bijzonder over te spreken. Jumping Paul had vooral de kwaliteit van diverse horecagelegenheden beoordeeld en ook hij was daarover bijzonder te spreken. De (veel) rustiger Fries had een rustig weekeinde gehad en wat documentaires over Curaçao op de televisie bekeken. Met name de documentaire “Curaçao”, gemaakt door Sarah Vos en Sander Snoep, hield hem behoorlijk bezig. “Je krijgt een zeer beschaamd gevoel als je de documentaire (te zien op Uitzending Gemist, Holland doc), die scherpe tegenstellingen tussen Curaçaoënaars en Nederlanders bevat, bekijkt.” Nu heeft uw Hoofdredacteur deze, alom zeer omstreden, documentaire nog niet persoonlijk kunnen zien. Mocht het zo zijn dat het deze week zal lukken de uitzending te bekijken, dan zal ik U mijn bevindingen vanzelfsprekend schetsen.

Het was dus weliswaar zo dat de teamleden het weekeinde ongeschonden konden doorkomen, er was er echter één waar dat niet voor zou gelden. Het is namelijk zo, en geïnteresseerde lezers zullen zich dat weten te herinneren, dat er gedurende een half jaar een stagiair een geadopteerd onderdeel is gaan uitmaken van het team. Deze Daniël K., want zo heet hij, heeft de afgelopen weken veel energie gestoken in een succesvolle integratie op dit eiland. Daarin ging hij ver, zeer ver. Zover zelfs, dat hij deel is gaan uitmaken van een rugbyteam. En, wat was nu afgelopen weekeinde het geval? Welnu, het halfjaarlijkse Beach Rugby toernooi vond zaterdag plaats het strand van Veneto Holiday Beach. Onervaren en ervaren rugbyteams namen het tegen elkaar op. In het ochtendprogramma namen de onervaren rugbyspelers, waaronder Daniël K., het tegen elkaar op. Ruim 100 onervaren mannen en 20 dames speelden wedstrijden in aparte poules.
De hoofdprijs, die bestond uit een ruime voorraad Polar, ging naar The Royal Marines. Zij werden verkozen tot het sterkste ‘social team’. Naast The Royal Marines, speelden ook Duo Penotti, de landmacht, wijkteams, studententeams en scholenteams mee. En, vanochtend was dus meer dan uitstekend te zien dat Daniël K. iets ongebruikelijks had uitgevoerd in het weekeinde. Hij zag er namelijk enorm gehavend uit. Zijn armen en benen zaten onder de blauwe plekken en wonden, hetgeen hem al snel (via Jumping Paul) de vraag opleverde: “Hé Daniël. Hoe heette je date?” Weer anderen vroegen Daniël of het bezoek aan een gay bar hem was bevallen. Maar het bleken dus slechts (fikse) verwondingen door het rugby te zijn, waarmee Daniël rondliep. Zelf deed hij er wat luchtig over, de bikkel!
Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten