Totaal aantal pageviews

zaterdag 1 oktober 2011

Dierendag?

Op het werkelijk snikhete eiland Curaçao is het vandaag zaterdag 1 oktober 2011 geworden. Een zeer bijzondere dag die, zo leek het wel, in het teken stond van dierendag, hoewel het toch nog een paar dagen duurt eer het vier oktober is. Het was bijzonder warm op dit fraaie eiland vandaag, de temperatuur was ongeveer 33 graden Celsius, maar de media maakten melding van een gevoelstemperatuur die een graad of zeven hoger lag. Werkelijk zeer heet dus. Dat neemt niet weg dat er, zoals te doen gebruikelijk, weer van alles gebeurde op Curaçao vandaag. En, zoals U inmiddels wel weet, daarover valt vanzelfsprekend weer alles te lezen in deze editie van “een zonnig avontuur.”

Allereerst maakt Uw Hoofdredacteur graag melding van een heuglijk feit. Wat is het geval? Welnu, Moeder de vrouw en de Olijke Twee hadden gisteren de laatste schooldag voordat een weekje vakantie in zou gaan. De komende week staat voor hen dan ook in het teken van “even bijkomen” en de accu opladen voor de volgende periode. Dochterlief associeert vakantie nu eenmaal onmiddellijk met leuke gebeurtenissen en vroeg dan ook al snel: “welke leuke activiteiten staan er deze week allemaal gepland Mam?” Dit in de veronderstelling dat er wel een leuke trip naar Spanje, Italië of Frankrijk in het verschiet zou liggen. De mededeling dat er ditmaal slechts sprake is van een korte vakantie zorgde gelukkig al snel voor berusting.
Edoch, vanochtend was het dus in de optiek van beide olijkerds dag één van de vakantie. Stipt om zes uur in de ochtend meldden beiden zich dan ook in afwachting van al het leuks wat de dag hen zou gaan brengen. Iets waar Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur op dat moment volstrekt nog niet mee bezig waren, zij waren nog in diepe rust. In gevallen als dit valt er echter niets te redden, slechts opstaan vormt een alternatief. Nu is het zo dat Moeder de vrouw over het algemeen op de zaterdagen vroeg opstaat, immers zoonlief moet op die dagen naar zwemles en Uw Hoofdredacteur kan dan meestal nog wat uitslapen. Dat ging vanochtend echter niet op. Tegen acht uur meldde zich namelijk Moeder de vrouw:
“Hoofdredacteur, kom gauw. Levi is heel leuk aan het zwemmen met allerlei vogeltjes in het zwembad. Ik weet niet zo goed wat ik er mee moet.” Uw Hoofdredacteur opende voorzichtig een oog en vroeg, ietwat weifelend of hij goed had verstaan dat de jongste olijkerd met vogeltjes aan het zwemmen was. “Kijk dan uit het raam”, opperde Moeder de vrouw. Zo goed las klaarwakker opende Uw Hoofdredacteur na zijn andere oog het raam, keek naar buiten, en zag tot zijn stomme verbazing zoonlief in het zwembad liggen met een fiks aantal duiven. De duiven dobberden rond gelijk eenden, naar later bleek omdat zij geen andere keus hadden. Zwemmen kunnen zij namelijk niet en dobberen bleek al een
enorme klus die er slechts op was gericht het hoofd boven water te houden. Snel spoedde zich Uw Hoofdredacteur naar beneden om vervolgens één voor één de gestreste duiven uit het zwembad te plukken. Vliegen konden zij niet meer, door en doornat als zij waren. Uw Hoofdredacteur zette de duiven, uit veiligheidsoverwegingen, op de rand van de omheining om te drogen. De één na de ander viel vervolgens gewoon om en van de omheining af. De grootste kunst bleek nog te zijn om de duiven uit de klauwen van beide hondjes te redden, hetgeen in één geval helaas niet lukte. Op het dak van Huize Hoofdredacteur bleken zich nog een dertigtal duiven te hebben verzameld, die evenals de zwemmers zeer dorstig bleken te zijn. Uiteindelijk, toen Uw Hoofdredacteur een buitenkraan opende, werd de tuin volledig bevolkt met duiven die even wat kwamen drinken. Gelukkig voor hen, waren de duiven na deze pitstop in staat verder te vliegen. Al met al toch wel een zeer bijzondere gebeurtenis.

Terwijl Moeder de vrouw met de jongste olijkerd richting zwemles vertrok, ging Uw Hoofdredacteur in gezelschap van dochterlief richting kapper. Het had nogal wat voeten in de aarde om de Spaanstalige kapster ervan te overtuigen dat Uw Hoofdredacteur toch nog wel een paar krullen op zijn hoofd wilde behouden, maar uiteindelijk kwam het gelukkig allemaal goed. Samen met dochterlief bracht Uw Hoofdredacteur vervolgens een bezoek aan de plaatselijke dierenwinkel, alwaar een feestje bleek te worden georganiseerd. Er
waren diverse kraampjes opgesteld waar hotdogs en drankjes konden worden besteld. Daarnaast waren er vele verschillende soorten dieren tentoongesteld: visjes, hamsters, vogels, honden en een tweetal pony’s. Het bleek dat kinderen op de pony’s een ritje konden maken terwijl Uw Hoofdredacteur dan een broodje worst zou kunnen verorberen. “Ik kan al paardrijden hoor Pap”, berichtte dochterlief al solliciterend naar een rondje pony. Nu had Uw Hoofdredacteur na de Spaanse knipbeurt sowieso wel wat trek gekregen, dus de gedachte van dochterlief kwam hem prima uit. Het meiske een rondje pony, Uw Hoofdredacteur een rondje worst. Het leek echt wel dierendag vandaag!

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten