Totaal aantal pageviews

maandag 31 oktober 2011

Zuinigheid met vlijt.......

Op het vandaag weer heerlijk warme eiland Curaçao is het maandag 31 oktober 2011 geworden. Bij tijd en wijle vielen er overigens behoorlijke buien vandaag. Het is de laatste dag van de maand oktober en dan breekt de novembermaand al weer aan op dit zo fraaie eiland. De tijd vliegt dus. Vooraleer U het weet is het alweer Kerst en Oud & Nieuw. Op zich prachtige feestdagen om je in de Cariben te bevinden. Want, zeg nu zelf, met de kerstdagen aan het strand zitten is iets wat in Nederland niet zo snel denkbaar is. Althans, niet in een zwembroek en daarbij het risico te lopen een longontsteking op te doen door de kou.  Maar, voordat het zover is, staan er nog een paar andere opmerkelijke gebeurtenissen voor de deur, te beginnen met de dag van morgen. Morgen arriveert namelijk op dit eiland Hare Koninklijke Hoogheid Beatrix en zij zal worden vergezeld door haar zoon, Prins Willem Alexander, en diens eega, Prinses Maxima. En het was daarom dat er vandaag al verschillende Nederlandse vlaggen te bespeuren vielen, veelal opgehangen aan bomen en een enkele lantaarnpaal. U ziet, er gebeurt hier van alles. Het is dan ook goed U weer even bij te praten in deze nieuwe editie van “een zonnig avontuur.”

Het weekeinde zit er dus weer op. Het was weer maandag vandaag en dat betekende dat er weer, zoals te doen gebruikelijk, gewerkt diende te worden. Het gehele team was vandaag weer compleet. Slechts Long Tall Herrie ontbrak nog, hij vloog vandaag eerst terug vanuit Nederland naar Curaçao. Ook de Twent (van Moi) was, na een afwezigheid van meer dan een week vanwege een uitermate pijnlijke arm, vandaag weer aanwezig. Hij heeft het overigens nog niet erg goed, zijn arm speelt nog behoorlijk op. “Ik möt moar ’s effen kieken hoe ut geet. Den arm döt mien nog völle pien jong! Moar good, in huus zitt’n is ok neet wat”, zo berichtte de Twent (van Moi). Allen hadden een prima weekeinde gehad, zo lieten zij Uw Hoofdredacteur weten.

Slechts onze stageboy, de heer Daniël K., was het wat minder vergaan, zo liet hij althans weten. Weliswaar was het weekeinde goed voor hem begonnen toen hij in een lokale taxi had plaatsgenomen. De plaatselijke taxichauffeur bleek namelijk een zeer begenadigde fotograaf te zijn. Bij elke, in zijn ogen, aantrekkelijke dame die werd gepasseerd, pakte hij zijn fototoestel welke was voorzien van een enorme telelens. Onder luid jurycommentaar, waarbij de schoonheid der passanten werd uitgedrukt in punten, schoot hij tegelijkertijd vele plaatjes. Daniël K. kon zijn gedrag wel op waarde schatten en vermaakte zich kostelijk.
Tenminste, tot er enige tijd later een betaalautomaat diende te worden opgezocht. Er diende namelijk geld te worden gepind omdat Daniël K. redelijk platzak was. Keurig stopte hij zijn pinpas in de daarvoor bestemde gleuf waarna het (lange) wachten begon. Wat was het geval? Welnu, het pasje was, en bleef, keurig ingeslikt in de automaat zitten. Na verloop van tijd begon Daniël K. zich toch enigszins ongemakkelijk te voelen. Een man die een tijdje achter hem had staan wachten op zijn beurt, probeerde het vervolgens ook maar eens. Deze man stopte zijn pasje in de automaat, waarna er keurig een stapeltje bankbiljetten verscheen en het pasje werd geretourneerd. Daniël K., die vermoedde dat er een ouderlijk complot op touw was gezet teneinde zijn uitgaven binnen de perken te houden, vervoegde zich, in een later stadium, bij de betreffende bank. Keurig werd hem te verstaan gegeven dat komende dinsdag (morgen dus) de automaat wordt leeggehaald. Mocht het zo zijn dat zijn bankpasje daarin wordt aangetroffen, dan krijgt hij hem keurig overhandigd. De laatste dagen heeft Daniël K. dan ook spaarzaam geleefd. Of hem dat goed bevallen is, is overigens een geheel andere kwestie.

Wordt vervolgd…..
  Geen opmerkingen:

Een reactie posten