Totaal aantal pageviews

maandag 2 januari 2012

Een nieuw jaar: "een zonnig avontuur" duurt voort.....

Op het zonnige eiland Curaçao is het vandaag maandag 2 januari 2012. Uw Hoofdredacteur wenst U, als trouwe lezer van de edities van “een zonnig avontuur”, een uitermate gelukkig en gezond 2012 toe! Moge dit jaar U brengen wat U verwacht en hoopt. Het zit er dus weer op, de jaarwisseling. Het “normale” leven kan weer worden opgestart, al duurt dat voor Uw Hoofdredacteur nog een dagje. Het is namelijk zo dat de Regering van Curaçao heeft besloten dat er vandaag nog sprake is van een officiële vrije dag. En zo kan het dus zijn dat Uw Hoofdredacteur nog een dag respijt geniet alvorens de reguliere werkzaamheden weer kunnen worden opgepakt. Dat is dus eerst morgen het geval. Vandaag heeft Uw Hoofdredacteur dus nog even rustig de gelegenheid U te voorzien van de meest actuele informatie vanaf dit zo fraaie eiland. En, zoals al een aantal jaren lang, is een en ander voor U opgetekend in deze editie van “een zonnig avontuur.”

De afgelopen dagen waren bijzonder feestelijk in Huize Hoofdredacteur. Allereerst was er natuurlijk de oudejaarsdag. De gehele dag stond eigenlijk in het teken van eten en drinken. Oliebollen, chips, kaasjes, stokbroodjes, het kon allemaal niet op. De Olijke Twee waren daarmee bijzonder in hun sas. Ook in Nederland werden oliebollen gebakken. De Fries van 95% leverde daarvoor, getuige de gebruikte krant onder de frituur, het levende bewijs. Aan het einde van de middag werd nog even snel besloten om een hapje te gaan eten op het strand van Kokomo, alvorens in huiselijke kring de klok zou aftellen naar 12 uur. Op het strand was het rustig, klaarblijkelijk maakte Curaçao zich al op voor een lange avond en nacht. Zo tegen de klok van achten meldden zich de familie Pinoccio, aangevuld met Opa Pinoccio en gewapend met een heuse pagara en divers ander vuurwerk. Het werd een uitermate gezellige avond, waarbij het voor eenieder mogelijk was verzoekplaten aan te vragen welke vervolgens snel werden afgespeeld. Allerlei genres passeerden de revue: van Edith Piaf, Leni und Ludwig tot “I like to move it.” Dat er daarbij volop werd gedanst, dat mag duidelijk zijn. Dochterlief trad welhaast continue op (zie deze link) en genoot daar met volle teugen van. Tussen de bedrijven door werd er verschillend vuurwerk afgestoken, werd er gepraat, gegeten en gedronken.
De doos waarin de familie Pinoccio de pagara had verstopt, werd al snel in beslag genomen door zoonlief, Levi geheten. Hij zag daarin ruimschoots mogelijkheden om een zogenaamd Sponge Bob masker te laten fabriceren, hetgeen met behulp van Opa Pinoccio daadwerkelijk werd gerealiseerd. Om middernacht werden de flessen champagne ontkurkt en was het, na een nieuwjaarswens, tijd om de pagara te gaan ontsteken. Het leverde een lawaai op van jewelste. Nadat alle kruit was verschoten, was het wederom tijd te dansen, te eten en te drinken. Uiteindelijk werd, tegen een uur of drie op de vroege zondagochtend, het festijn afgesloten. 2012 was uitermate goed ingeluid!
Slechts een paar uur later werd Moeder de vrouw bruusk gewekt door de jongste olijkerd die berichtte dat “hij aan 5 uurtjes slaap wel voldoende had gehad.” De dag begon dus alweer vroeg maar eindigde vervolgens al weer tijdig aan het begin van de middag. Het was namelijk zo dat op het moment dat Uw Hoofdredacteur was teruggekeerd in het land der levenden, de rest van het gezin Hoofdredacteur welhaast volledig was uitgeteld. Met zijn drietjes (Moeder de vrouw en de Olijke Twee) werd de trap naar de slaapplaatsen beklommen om vervolgens, gedurende de gehele middag, de ogen te gaan sluiten. Aan het einde van de middag, toen eenieder weer was ontwaakt, werd de reis ingezet naar het Riffort. Er was namelijk besloten om niet te gaan koken, maar om te gaan eten bij de Mexicaan in het fort. Voorwaar een goede keuze! Het geheel werd afgesloten met een overheerlijk ijsje waarna huiswaarts werd gekeerd. Het Olijke Tweetal werd, onder protest, dat wel, in hun bedjes gestopt en Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur namen de tijd om een spannende film te bekijken. Het zat er weer op: 2012 kan nu eerst echt weer beginnen!

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten