Totaal aantal pageviews

dinsdag 24 januari 2012

De Klokkenluider van Rotterdam

Vandaag is het dinsdag 24 januari 2012 op het zeer regenachtige eiland Curaçao. Bij tijd en wijle lijkt het wel herfst, zo hard valt de regen uit de lucht. De temperatuur is met ongeveer 24 graden Celsius dan ook aan de zeer lage kant. Met andere woorden: het is koud en nog lang geen zomer! Uw Hoofdredacteur en zijn gezin hebben sedert gisteren opnieuw visite ontvangen. Oom Albert en Tante Reinie zijn, voor een periode van twee maanden, op Curaçao gearriveerd. Na slechts een uurtje wachten verscheen het tweetal bij de uitgang van het lokale vliegveld Hato, tot grote vreugde van de Olijke Twee. Het uurtje wachten bleek te zijn veroorzaakt door de scherpe douanecontrole. Deze controle was voor de visite ingrijpend; de douaneambtenaren begrepen namelijk volstrekt niet waarom er een naaimachine in de bagage werd meegevoerd. Het feit dat Tante Reinie aangaf dat de machine bestemd was voor verstelwerkzaamheden, maakte de zaak er niet beter op. Uiteindelijk, toen duidelijk werd dat het verstelwerk niet meer zou betreffen dan de knopen aan de broek van Uw Hoofdredacteur, werd toegang tot het land Curaçao verleend.

Afgelopen weekeinde vond de jaarlijkse “Uphill Challenge” plaats. Bij dat evenement gaat het erom zo vaak mogelijk, binnen een vastgestelde periode, per fiets de klim naar Fort Nassau af te leggen. Elke fietser op Curaçao zal beamen dat de meest uitdagende klim op Curaçao die naar Fort Nassau is (58 meters hoog met een stijgingspercentage van soms meer dan 20%). Het parcours van de “Uphill Challenge” is 2,28 km lang,  start op de parkeerplaats van Fort Nassau en gaat vervolgens eerst naar beneden naar de Fort Nassau weg tot het gebouw van  TeleCuracao. Daar wordt vervolgens door de renners omgekeerd en rijden zij terug om de Fort Nassau berg te gaan beklimmen. De sponsorgelden (want daar gaat het om), komen ten goede aan de Kankerbestrijding. Nu zult U begrijpen dat voor dit evenement, waarbij over het algemeen veel toeschouwers aanwezig zijn, de nodige voorbereidingen getroffen moeten worden. En zo kon het dan ook zijn dat er, terwijl de heer Pinoccio met zijn gezin had besloten een goede maaltijd te gaan genieten in Fort Nassau, diverse werklieden naarstig aan de arbeid waren.
Om de sfeerverlichting optimaal te kunnen laten branden, verscheen plots een grote truck waarop een gigantische generator was gestald. Het gevaarte werd van de truck getakeld, waarna een mannetje verscheen met een aantal jerrycans vol benzine. Dat hij daarbij het een en ander morste; een kniesoor die daarop lette. Toen de tank van de generator was gevuld, werd er getrokken aan een touw om de werking van het apparaat te kunnen testen. Er viel een steekvlam waar te nemen waarna, in een mum van tijd, het gevaarte volledig in vlammen opging. De rook viel tot in de wijde omgeving uitstekend waar te nemen. U begrijpt het al, paniek alom. Snel werd de truck verplaatst om grotere schade te voorkomen. Een dag later, nog op tijd voor het evenement zelf, werd er gelukkig een nieuwe generator geplaatst. Het evenement, de “Uphill Challenge” werd daarom, ook dit jaar, een groot succes. Al had de organisatie het wel even warm gekregen…

De Olijke Twee zijn fervent aanhangers van een goede film. Met grote regelmaat wordt daarom Uw Hoofdredacteur door hen benaderd met de vraag of de mogelijkheid bestaat om ergens een leuke kinderfilm vandaan te toveren. Uw Hoofdredacteur is dientengevolge dan ook vaak bezig om wegen te verkennen om aan zodanige films te komen. Veelal gelukt dat ook wel aardig en kon het tweetal daarom de afgelopen weken de avonturen van Kuifje, Tinkerbell en Abeltje volgen. Begin deze week was er weer sprake van een toenemende vraag en Uw Hoofdredacteur besloot dan ook op zoek te gaan naar de film: “ de Klokkenluider van de Notre Dame.” Toen de zoektocht succesvol was afgesloten vertoonde Uw Hoofdredacteur de film aan het olijke tweetal, met veel succes overigens. Zij vonden de rolprent beiden uitermate boeiend. En zo kon het dan ook zijn dat er vanochtend werd gevraagd door dochterlief: “ Pap, wil je alsjeblieft nog eens de Klokkenluider van Rotterdam opzetten?” Mooi of niet?

Vanzelfsprekend brachten Oom Albert en Tante Reinie presentjes mee uit Nederland. Het kon niet op: voor de Olijke Twee pracht verkleedspullen en ook voor Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur werd een en ander overhandigd. Plots kwamen er echter ook een aantal pakketjes op tafel welke afgeleverd bleken te zijn door de 95% Fries. Uw Hoofdredacteur had het kunnen weten: als vurig aanhanger van voetbalvereniging Heerenveen trachtte de Fries van 95% Uw Hoofdredacteur te lijmen met een aansteker en een asbak welke waren voorzien van het logo der F.C. Heerenveen. Kees jongen, heel erg bedankt voor het gebaar, maar ik heb toch besloten aanhanger van Heracles Almelo te blijven…..

Wordt vervolgd…..   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten