Totaal aantal pageviews

dinsdag 10 januari 2012

Op weg naar A.......

Het is vandaag dinsdag 10 januari 2012 op het zonnige eiland Curaçao. Uw Hoofdredacteur gelukt het maar niet om onder het juk der mantelzorg vandaan te komen, maar daarover later meer. Het zonnetje schijnt op dit fraaie eiland en de temperatuur is bijzonder aangenaam. Het is dus prima vertoeven op Curaçao. De afgelopen dagen gebeurde er wederom van alles rond het leven van Uw Hoofdredacteur. Het lijkt dan ook een goede gedachte U weer eens volledig op de hoogte te stellen van al die gebeurtenissen middels een actuele editie van “een zonnig avontuur.”
Het afgelopen weekeinde was Uw Hoofdredacteur wederom druk met mantelzorg, al was dat ditmaal niet binnen de privésituatie. Een collega van Uw Hoofdredacteur, na zijn laatste vakantiedag op weg naar de luchthaven, belandde in een frontale aanrijding met een taxibusje. De zondag werd dan ook door Uw Hoofdredacteur doorgebracht in het lokale ziekenhuis, alwaar de collega voorlopig zal moeten verblijven om te genezen van zijn verwondingen.
Ook de heer Angelus is gewond en wel aan zijn achterwerk. Zoals U zich wellicht nog weet te herinneren overkwam hem enige tijd geleden een ongeluk met een jetski. Daarbij liep de heer Angelus aan tegen de duurzaamheid van het materiaal waarvan een jetski gefabriceerd is. Bont en blauw diende hij dan ook vervolgens enige tijd rond te lopen. Daar waar Uw Hoofdredacteur de gedachte had dat de kneuzingen inmiddels wel zouden zijn verdwenen, viel hem gisteren echter het uitermate vreemde gedrag van de heer Angelus op. Deze deed namelijk niet anders dan heen en weer lopen; zitten was er niet bij. Bij navraag bleek het zo te zijn dat het achterwerk van de heer Angelus, wat het grootste gedeelte van de landing op de jetski heeft moeten opvangen, nog immer behoorlijk is gehavend. “Ik kan niet zo goed zitten op dit moment”, zo berichtte de heer Angelus. Ook zonder deze berichtgeving viel uit zijn gelaatsuitdrukking sowieso wel af te leiden dat zitten als niet prettig werd ervaren, maar dat terzijde. Om aan deze ellende een einde te maken, reisde de heer Angelus gisteren aan het einde van de middag af richting huisarts. Ditmaal bleek dat een uit Haïti afkomstige vrouwelijke arts te zijn. Zij was dus de gelukkige die het achterwerk van de heer Angelus mocht inspecteren op zo maar een maandagmiddag. Zij had het overigens snel gezien, zeer snel! Er viel niets aan te doen, zo liet zij aan de heer Angelus weten. Zij schreef hem daarom snel een paar aspirines voor en wenste hem nog een fijne dag. Vanochtend, op het werk, zat Angelus er daarom nog net zo vreemd bij als de dagen daarvoor. Maar goed, het zal zich op termijn vanzelf wel oplossen, althans zo schat Uw Hoofdredacteur in.
Eveneens gisteren was het moment aangebroken dat de (veel) rustiger Fries met zijn eega vanuit Nederland naar Curaçao zou gaan terugkeren. Uit berichtgeving in de loop van de middag bleek dat echter niet te kunnen lukken. Nadat het vliegtuig waarmee de (veel) rustiger Fries zou reizen in eerste instantie al enige uren vertraagd was, kon uiteindelijk op de ingecheckte stoelen worden plaatsgenomen. Het vliegtuig taxiede uiteindelijk richting startbaan, maakte een fraaie bocht en…., keerde terug richting vertrekhal. Er was sprake van een technisch probleem, zo liet de (veel) rustiger Fries vanuit Amsterdam weten. “Voor de nacht zijn we ondergebracht in een hotel in de buurt van Schiphol, we vliegen nu een dag later”, wist de (veel) rustiger Fries. Of het ook daadwerkelijk zo gegaan is, zal in de loop van de middag blijken wanneer het toestel op Curaçao zal moeten landen. Uw Hoofdredacteur en zijn collega’s wachten dus maar rustig af of de (veel) rustiger Fries binnenkort weer op het werk zal verschijnen.

Gisteren kwam er ook een einde aan de schoolvakantie van de Olijke Twee. Zij waren wel blij weer naar school te kunnen, zo lieten beide olijkerds weten. Dat geldt overigens evenzeer voor Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur. Gisterenavond moest de jongste olijkerd, Levi geheten, zich melden bij het zwembad op de locale marinebasis. Aldaar diende hij te “proefzwemmen”, dit om te bezien of hij binnenkort zijn eerste zwemdiploma zal kunnen behalen. Na afloop kwam de zwemlerares met een mooie mededeling. Levi zal aanstaande zaterdag mogen afzwemmen voor zijn A zwemdiploma. Weer een memorabele mijlpaal bereikt derhalve.

Wordt vervolgd…..   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten