Totaal aantal pageviews

zondag 15 januari 2012

Van ambulance tot zwemdiploma!

Op het uitermate zonnige eiland Curaçao is het vandaag zondag 15 januari 2012 geworden. Het is nog vroeg in de ochtend, bijna negen uur, en Uw Hoofdredacteur zit met een lekker kopje koffie buiten op de veranda. Het is rustig in Huize Hoofdredacteur; de Olijke Twee hebben onderdak gevonden bij de buurkinderen en Moeder de vrouw ligt nog op een of op twee oren. Tijd dus voor Uw Hoofdredacteur om U even bij te praten over de actuele gebeurtenissen op dit fraaie eiland. Er gebeurde immers weer van alles de afgelopen dagen. Zoals dat al veel vaker het geval was, kunt U er ook dit maal weer alles over lezen in deze editie van “ een zonnig avontuur.”
Zoals in een eerdere editie van “ een zonnig avontuur” al werd gememoreerd, exact een week geleden belandde een collega van Uw Hoofdredacteur, op weg naar het vliegveld, in een ernstig auto-ongeluk. De collega zat, samen met twee medepassagiers, in een auto die frontaal op een taxibusje botste.
Daarbij brak de collega twee rugwervels en liep hij een hersenschudding op. De afgelopen week werd dientengevolge doorgebracht in het Sint Elisabeth Hospitaal in Willemstad. Tegelijkertijd werd echter volop gewerkt aan de mogelijkheid hem zo spoedig mogelijk over te brengen naar een ziekenhuis in Nederland. En, gisteren was het dan eindelijk zover: er kon per KLM vlucht worden teruggereisd naar Nederland. Per ambulance werd de collega overgebracht naar de immense KLM Boeing. Vanochtend ontving Uw Hoofdredacteur een foto die om 07.10 uur op Schiphol werd genomen. Die foto bewijst dat de collega veilig op vaderlandse bodem is teruggekeerd om overgebracht te worden naar het Havenziekenhuis te Rotterdam. Hierdoor is een einde gekomen aan een drukke en hectische week op Curaçao. Hopelijk lukt het Peter, want zo heet de collega, snel te revalideren. Vanaf dit eiland wensen alle teamleden en Uw Hoofdredacteur hem daarbij alle sterkte toe!

Gisteren was het overigens in meerdere opzichten een memorabele dag. Wat was namelijk het geval? Welnu, zoonlief Levi diende examen af te leggen om te bewijzen dat hij recht zou hebben op het zwemdiploma A (zie link). Nu moet U weten dat het mannetje van uitermate ver diende te komen. Lang, heel lang weigerde hij namelijk om ook maar enigszins het zeewater te betreden. “ Ik ga er echt niet in, straks bijt een vis mijn been eraf”, zo luidden zijn beweringen. Gehuld in een snorkeloutfit, compleet met zwemvliezen, stond hij vervolgens urenlang over zee te turen zonder ook maar een teen in het water te steken. Uiteindelijk, met veel geduld, lukte het Moeder de vrouw om het ventje, maanden later, het water in te krijgen. En gisteren, gisteren was het dan zover dat het ventje mocht afzwemmen. Het moet gezegd, als kleinste van de “ afzwemmers”, slechts vier jaren oud, hield hij zich kranig. Cum laude slaagde hij voor zijn diploma, waarop hij dan ook bijzonder trots was.

Natuurlijk mocht hij vervolgens een presentje uitzoeken. Daarvoor werd koers gezet naar het winkelcentrum van Zuikertuintje, alwaar een grote speelgoedwinkel is gehuisvest. Erg lang hoefde het mannetje niet te zoeken, al snel viel zijn oog op een ridderpak. Al direct in de auto moest het pak worden aangetrokken. Nu hadden Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur besloten om met de Olijke Twee richting Riffort te rijden, om aldaar een lekkere maaltijd te gaan gebruiken. U begrijpt het al, het Riffort was bij uitstek een geschikte plaats om als ridder rond te lopen.
In eerste instantie werd even plaatsgenomen op het terras van Sopranos. Onder het genot van een drankje werden de verrichtingen van de koene ridder nauwlettend gevolgd en werd even teruggeblikt op het zwemexamen.
Na enige tijd vertoonde zich een bekend gezicht: Jumping Paul was gearriveerd. Hij schoof aan voor een drankje en besloot vervolgens om Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur te gaan vergezellen richting Japans restaurant. Uit de gevarieerde menukaart (sushi, sushi en nog eens sushi) werd gekozen voor een boot vol sushi. Het moet gezegd, het smaakte overheerlijk. En zo kon een gedenkwaardige dag met een uitermate goed gevoel worden afgesloten. Weer een mijlpaal bereikt!

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten