Totaal aantal pageviews

donderdag 26 januari 2012

Jumping George Washington.....

Op Curaçao is het vandaag donderdag 26 januari 2012 geworden. Na dagenlang geteisterd te zijn door hevige regenbuien, is het vandaag stralend weer op dit mooie eiland. Het waait weliswaar nog enigszins, maar het zonnetje brandt weer als vanouds aan de strak blauwe hemel. Heerlijk dus! De afgelopen paar dagen stonden veelal in het teken van drukke werkzaamheden, maar ook waren er diverse uren dat Uw Hoofdredacteur zich vermaakte met de boeiende verhalen van de gearriveerde visite. Oom Albert en Tante Reinie, die beiden gedurende enige maanden in Huize Hoofdredacteur zullen verblijven, hebben immers altijd wel wat te vertellen. Ook als het gaat om diverse klusjes in en rond het huis heeft Uw Hoofdredacteur de nodige rust. Immers, Oom Albert inventariseerde al op dag 1 van zijn verblijf wat er allemaal te doen valt; hij kan niet stilzitten (iets wat Uw Hoofdredacteur overigens prima kan). U ziet, er gebeurde dus wel weer het een en ander op dit eiland. Reden om U dus maar weer eens even kort bij te praten in deze editie van “ een zonnig avontuur.”
De heer Angelus en de heer Pinoccio hebben elkaar inmiddels, ook in privé, gevonden. Het blijkt namelijk zo te zijn dat beiden eenzelfde grote passie delen, duiken. Nu was Uw Hoofdredacteur van beiden, op het werk, wel gewend dat ze regelmatig duiken, maar in dit geval gaat het om het duiken in de diepe wateren rond Curaçao. Zeer regelmatig, bijna dagelijks, kunnen beiden worden gespot met grote tanks vol lucht op hun rug en gewapend met een schaar. Nu zult U zich wellicht afvragen wat beide duikers met een schaar doen? Welnu, zij gaan met grote regelmaat op jacht naar lionfish. Nu zijn er diverse stekels aan zo een vis bevestigd. Deze stekels bevatten gif en de steek ervan is bijzonder pijnlijk. Zij knippen daarom, bij het vangen van een exemplaar, de stekels er gewoon af, nemen de restanten mee, fileren het beest en…… eten het op. Nu was het deze week op Curaçao, en dientengevolge ook op de omringende zee, bijzonder slecht weer. Veel wind en regen vormden voor een fijne duik geen optimale omstandigheden. Toch trokken beiden er op uit.
Gelijk een duikboot doken zij op enig moment naar de diepte om vervolgens, enige tijd later, te constateren dat er sprake was van zeer sterke stromingen. Zij dienden enorm hard te flipperen om een beetje vooruitgang te boeken. Beiden werden daardoor moe, zeer moe. Er werd dan ook op enig moment besloten terug te keren. Het moet gezegd, dat viel beiden ten zeerste tegen. Door de sterke stromingen bleek het welhaast onmogelijk de oever te bereiken. Er werd dan ook behoorlijk wat energie gebruikt en het was slechts aan hun doorzettingsvermogen te danken dat beiden niet in Engeland aanspoelden. Kapot waren zij, helemaal kapot toen ze de oever bereikten. U ziet, de grootste passie kost vaak de meeste kracht!
Dan hebt U wel recht op een update rond de persoon van Jumping Paul. Deze levensgenieter vermaakt zich ogenschijnlijk meer dan goed op dit fraaie eiland. Hij heeft zijn zaakjes prima geregeld. De was brengt hij naar de wasserette, koken doet hij niet omdat hij uitstekende restaurantjes kent, boodschappen doet hij per taxi vanwege het ontbreken van een rijbewijs en daarnaast geniet hij vooral van het leven. U ziet, hij heeft het zo gek nog niet op dit eiland. Echter, de laatste tijd maakt Uw Hoofdredacteur zich wel wat zorgen over het gedrag van Jumping Paul. Hij vereenzelvigt zich namelijk steeds meer met de heer George Washington, de eerste president van de Verenigde Staten van Amerika. Deze heer Washington, welke staat afgebeeld op de biljetten van een dollar, kende in zijn optreden een kenmerkende houding. En die houding, welnu daar gaat het Jumping Paul dus ook om. Zeer frequent wordt Jumping Paul dan ook waargenomen op dit mooie eiland, terwijl hij de pose van George Washington oefent en oefent. Waarom hij dat doet? Uw Hoofdredacteur heeft geen enkel idee, maar houdt het op grootheidswaanzin. Maar, wellicht zijn er toch wel degelijk andere motieven. Mocht dat ooit duidelijk worden, dan wordt U daarover te zijner tijd vanzelfsprekend nader geïnformeerd!

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten