Totaal aantal pageviews

zondag 8 januari 2012

Van de Cordeon en de Doedelzak.....

Op het zonnige eiland Curaçao is het vandaag zondag 8 januari 2012 geworden. Het is vroeg in de ochtend, zo tegen negenen, de vogeltjes fluiten, het zonnetje schijnt en Uw Hoofdredacteur heeft even de kans om te werken aan een nieuwe editie van “een zonnig avontuur.” Dat werd vanzelfsprekend ook wel tijd; de vorige editie dateert immers alweer van enige dagen geleden. Uw Hoofdredacteur kon echter de afgelopen dagen geen tijd vinden om U te informeren over de actuele gebeurtenissen op Curaçao. Hopelijk kan dat, met deze nieuwe editie, worden gerepareerd.
Zoals gezegd, Uw Hoofdredacteur was bijzonder druk de afgelopen dagen. In de eerste plaats druk met de mantelzorg, al knapt Moeder de vrouw nu gelukkig zienderogen op. Dat is ook maar goed, het wassen, koken en strijken heeft Uw Hoofdredacteur inmiddels wel gezien.
Het was dan ook prettig om jongstleden vrijdag weer een gewone werkdag te kunnen meemaken. Hoewel, gewoon? Uw Hoofdredacteur moest deze dag, in gezelschap van Jumping Paul afreizen naar Aruba om daar te vergaderen met Arubaanse collega’s. Het vliegtuig zou al om zeven uur in de ochtend vertrekken, dus hadden de reizigers afgesproken elkaar om zes uur op het vliegveld van Hato te ontmoeten. Uw Hoofdredacteur was er wel op dat tijdstip, Jumping Paul viel echter nergens te bekennen. Het bleek later dat hij zich had verslapen en dientengevolge arriveerde hij een half uur te laat op het vliegveld. U begrijpt het al, in looppas werd het vliegtuig opgezocht. Het lukte allemaal net, juist hadden Jumping Paul en Uw Hoofdredacteur hun stoelen betrokken, of het vliegtuig vertrok voor de 20 minuten durende vlucht naar Aruba. Nu was het zo dat Uw Hoofdredacteur absoluut om half twee in de middag terug zou moeten vliegen omdat er om drie uur een belangrijke afspraak op Curaçao stond gepland. Jumping Paul zou dat “even” regelen bij aankomst op Aruba. En inderdaad, na een uurtje overleg te hebben gevoerd in een klein kantoortje van Insel Air, deelde Jumping Paul mee dat hij plaatsen had kunnen reserveren in een klein propellervliegtuigje. Vervolgens werd er een taxi gezocht die de reizigers naar de inrichting zou brengen die moest worden bezocht. Juist op de afgesproken tijd arriveerde de taxi bij de bezoeklocatie en werd de afspraak gemaakt dat de chauffeur om twaalf uur terug zou zijn voor de terugreis naar het vliegtuig.
U begrijpt het al, na het vergaderen bleek de taxichauffeur een ietwat verlaat te zijn. Uiteindelijk lukte het Jumping Paul en Uw Hoofdredacteur nog juist op tijd het propellervliegtuigje te bereiken voor de terugreis naar Curaçao. Geen koffie, geen broodje, van alles niets. Daarvoor was geen tijd. De terugreis was een memorabele. Met een geluid als ware het een opgevoerde bromfiets steeg het vliegtuigje op om vervolgens een minuut of veertig later, al schommelend, op Curaçaose bodem te landen. In grote vaart snelden Jumping Paul en Uw Hoofdredacteur door de douane om vervolgens, wederom juist op tijd, op de afspraak van drie uur te kunnen verschijnen. U ziet, soms verloopt het leven flitsend.
Gisteren was het eindelijk zover. Na maandenlang wachten werd het olijke tweetal verwacht bij de eerste muziekles. Nou ja, muziekles, het is eigenlijk meer algemene muzikale vorming. Beide kinderen geven namelijk met grote regelmaat aan dat zij voornemens zijn een muziekinstrument te gaan bespelen. De oudste olijkerd, Julia geheten, gaf aan te voelen voor het instrument cordeon. Na enig doorvragen bleek het te handelen om een accordeon. De jongste olijkerd, Levi genaamd, liet weten zijn zinnen te hebben gezet op het bespelen van een doedelzak. “Maar Pap, ik wil wel een doedelzak bespelen maar ik wil niet zo’n rokje aan dat ze erbij dragen. Daar zit namelijk niet eens een broek onder. Wat voor geluid maakt een doedelzak eigenlijk Pap?”  U begrijpt, algemene muzikale vorming is dus een prima begin. En de eerste vormingsles stond dus gisteren gepland. Zeer enthousiast kwam het tweetal weer terug in huis. “We hebben gezongen, gedanst en ook de vogeltjesdans geoefend. Lalalalalalala, lalalalalalala…….”. De gehele middag werd dit fraaie lied vervolgens ten gehore gebracht onder begeleiding van de bijbehorende bewegingen. Uw Hoofdredacteur zal dan ook blij zijn wanneer volgende week, tijdens les twee, een andere melodie zal worden aangeleerd….

Wordt vervolgd…..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten