Totaal aantal pageviews

woensdag 4 januari 2012

De zorg blijft.....

Het is vandaag woensdag 4 januari 2012 geworden op Curaçao. Het is een beetje bewolkt vandaag, met af en toe een buitje regen. Het dagelijkse leven is, na de jaarwisseling, weer enigszins op gang gekomen. Enigszins, zo moet Uw Hoofdredacteur toegeven, niet alles is namelijk weer bij het oude. Er gebeurde, zoals blijkt uit de vele verhalen die Uw Hoofdredacteur van verschillende zijden kreeg toegespeeld, van alles op dit eiland de afgelopen dagen. In deze nieuwe editie van “een zonnig avontuur” zult U er wederom alles, tot in detail over kunnen lezen en vernemen.

Uw Hoofdredacteur heeft zich een nieuw horloge aangeschaft. Weliswaar had hij enige tijd geleden van Moeder de vrouw een design klokje ten geschenke gekregen, edoch het lukte Uw Hoofdredacteur niet om op het apparaatje de juiste tijd af te lezen. Zelfs niet met bril, en dat bleek over het algemeen toch wel redelijk lastig. Uiteindelijk, na lang dubben gezien de kosten, besloot Uw Hoofdredacteur dan toch maar over te gaan tot de aanschaf van een nieuw uurwerk. Moeder de vrouw was het er geheel en al mee eens. Zij liet weten: “dat heb je wel verdiend na al die mantelzorgen.” U begrijpt, Uw Hoofdredacteur is er ten zeerste mee in zijn sas. Echter, er diende vanaf gisteren wederom te worden gewerkt. Dientengevolge meldde Uw Hoofdredacteur zich daar al vroeg in de ochtend om de vele collega’s een “Felis Ana I Tur kos Bon” toe te wensen. De werkdag duurde echter maar tot een uur of twee in de middag. Het was op dat tijdstip dat Uw Hoofdredacteur werd geconfronteerd met het feit dat Moeder de vrouw met hoge koorts en twee drukke kinderen thuis zat. De weg naar Huize Hoofdredacteur diende dan ook snel te worden ingezet om Moeder de vrouw naar bed te begeleiden en het olijke tweetal te gaan verzorgen. Moeder de vrouw lijkt te zijn geveld door een zware griep. De verklaring van de heer Pinoccio, die belangstellend met Uw Hoofdredacteur telefoneerde, kende echter een geheel andere strekking: “Ik denk dat Moeder de vrouw het bankafschrift van de aankoop van je klokje heeft gezien. Waarschijnlijk is zij nu van mening dat er nog wel enige verrekening van mantelzorg dient plaats te vinden.” Hoe het ook zij, Uw Hoofdredacteur zit dus weer even in de zorg, al is dat hopelijk van korte duur.

Gisteren verscheen ook de heer Angelus op het werk. Hij zag er enorm gehavend uit. Het leek alsof hij een zeer intensieve inburgeringcursus had gevolgd, ongeveer 50% van zijn lichaam is namelijk donker gekleurd. “Ben je aan het integreren heer Angelus”, zo werd hem gevraagd. Maar nee, de werkelijkheid bleek vele malen anders te zijn. Wat was namelijk het geval? Als volleerd motorrijder geniet de heer Angelus op dit eiland inmiddels een zekere reputatie. En zo kon het dan ook zijn dat de locale exploitant van jetski’s, gevestigd aan het fraaie Cabana strand, de heer Angelus om hulp verzocht. “Angelus, ik heb een nieuwe jetski. Zou jij, met al je ervaring, eens willen bezien of het vaartuig stabiel genoeg is om het in de verhuur te doen? Jou vertrouw ik dat wel toe.” De heer Angelus ging maar al te graag op het verzoek in. Met steeds grotere snelheid doorkliefde hij de golven, als ware hij the Pirate of the Caribbean. Enige tijd verliep de trip voorspoedig tot Angelus plots werd geconfronteerd met een enorme golf. Hij werd gelanceerd als ware hij een astronaut, om enige tijd later te landen bovenop de jetski. U begrijpt het al, de heer Angelus diende door hulptroepen uit de zee te worden getakeld en de jetski wacht op een nog geroutineerder piloot!

Dan ontving Uw Hoofdredacteur nog een mededeling uit het verre Nederland. Het blijkt zo te zijn dat er, op de eerste dag van het nieuwe jaar, niet slechts in Scheveningen een Nieuwjaarsduik wordt georganiseerd. Uw Hoofdredacteur legde namelijk de hand op een foto uit een of ander klein Fries krantje. Op die foto viel onmiddellijk de blik van Uw Hoofdredacteur op een zeer gespierde man met fraaie torso, die samen met enige anderen een Nieuwjaarsduik nam, ergens in Friesland. Het kon niet missen: Uw Hoofdredacteur kent slechts één man met een zodanig postuur! Het moest wel de 95% Fries betreffen. En zo bleek het inderdaad te zijn. U ziet, de wereld wordt steeds kleiner als het gaat om het verkrijgen van informatie.

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten