Totaal aantal pageviews

zaterdag 7 april 2012

Countdown!

Op het uitermate heerlijke eiland Curaçao is het vandaag zaterdag 7 april 2012. Het is werkelijk heerlijk weer vandaag, de wind is wat afgenomen en de temperatuur voelt zeer aangenaam. Het was een beetje een "doe-dag" vandaag. Dat wil niets minder zeggen dan dat er van alles diende te gebeuren om te voorkomen dat het gezin Hoofdredacteur tijdens de beide Paasdagen zonder proviand komt te zitten. Met andere woorden: Uw Hoofdredacteur diende de winkel te bezoeken waar zogezegd op de kleintjes wordt gelet. En dat heeft hij geweten ook! Het leek wel of er in de winkel gratis levensmiddelen werden verstrekt, zo druk was het in de shop. Maar goed, het was sowieso een erg drukke dag voor Uw Hoofdredacteur.

De dag begon, zoals veel vaker in het weekeinde, behoorlijk vroeg voor Uw Hoofdredacteur. Kort na de klok van zessen meldde zich namelijk de jongste olijkerd met de vraag: "Pap, heb je soms zin om met me naar beneden te gaan? Dan kunnen we leuk een spelletje doen."  U begrijpt het al, Uw Hoofdredacteur was het haasje vanochtend. Enkele uren later meldde zich ook Moeder de vrouw; zij zou het ventje gaan begeleiden naar zijn wekelijkse zwemles. Uw Hoofdredacteur daarentegen ging op weg met de oudste olijkerd; zij diende zich te melden bij haar muziekles. Aldaar ontving het meiske een leuke mededeling: op Koninginnedag wordt zij verwacht een zangoptreden te verzorgen in de binnenstad van Punda. Dochterlief, die zichzelf later beslist op het podium ziet staan als wereldberoemde zangeres, beschouwt dit als de eerste stap in haar nog prille carrière. Na de muziekles dienden dus de boodschappen ingeslagen te worden en moest er ook nog een cadeau worden gekocht voor de jongste olijkerd die immers op 14 april aanstaande verjaart. Maar goed, na gedane arbeid is het goed rusten. Uw Hoofdredacteur heeft dan ook alle tijd U te voorzien van een nieuwe editie van "een zonnig avontuur" en U bij te praten over de actualiteit op dit fraaie eiland.


Nog iets meer dan 24 uur en dan is het zover! Nadat er al wekenlang naar uitgekeken is, wordt er morgen tegen het middaguur (Curaçaose tijd) het beginsignaal gegeven voor de bekerfinale voetbal in de voetbaltempel De Kuip te Rotterdam. Voor het eerst in haar historie is het clubje van Uw Hoofdredacteur een der finalisten. Vanochtend werden de helden van Heracles uut Almelo, want om hen gaat het, uitgezwaaid door een uitzinnige menigte. Circa 18.000 supporters van Heracles zullen dit voetbalfeest morgen live gaan aanschouwen. Onder die supporters bevinden zich vele vrienden en bekenden van Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur. Helaas, helaas kan Uw Hoofdredacteur er zelf niet bij zijn. De afstand Curaçao - Nederland is daarvoor toch wat te groot. Maar, in gedachten is het voltallige team van Uw Hoofdredacteur er wel degelijk bij. Met de laptop voor de neus zal er dan morgen ook fiks worden meegeleefd met het enorme avontuur wat de helden uut Almelo gaan beleven. Weet dat Uw Hoofdredacteur haast niet kan wachten tot het eindelijk zover is!

Wordt vervolgd......

1 opmerking: