Totaal aantal pageviews

woensdag 25 april 2012

Zondag, om een uur of tien.....

Het is vandaag alweer woensdag op het nog altijd snikhete eiland Curacao. Woensdag 25 april 2012 om precies te zijn. De tijd vliegt. Het is immers binnenkort al drie jaar geleden dat Uw Hoofdredacteur met Moeder de vrouw en de Olijke Twee afreisde naar dit fraaie eiland. Waar blijft de tijd? Over een eventueel vervolg is nog geen duidelijkheid. Wellicht dient het gezin Hoofdredacteur over een aantal maanden terug te keren naar Nederland, wellicht ook niet. Afwachten is het devies. In elk geval bent U voorlopig verzekerd van een regelmatige editie van "een zonnig avontuur", waarin verslag wordt gedaan van het leven op dit mooie stukje aarde. Zo ook dus vandaag.
Het was vanochtend in alle vroegte een drukte van belang op de weg naar het werk. U moet weten, Uw Hoofdredacteur stapt 's ochtends tegen de klok van half zeven in het autootje om zich op weg te begeven richting Punda. Nu valt dat de laatste weken niet erg mee, er wordt fiks aan de wegen gewerkt. Ik schreef het U al eerder, de aanleg van een rotonde hetwelk acht maanden in beslag gaat nemen, zorgt voor behoorlijke verkeersoverlast. Nu heeft men, teneinde al die omleggingen te verduidelijken aan de verschillende weggebruikers, allerlei verkeersborden en verkeerstekens aangebracht. Niet dat dit overigens leidt tot daadwerkelijke verduidelijking, integendeel zelfs. En zo kon het dan vanochtend ook zijn dat een vrachtwagenchauffeur, gerieflijk gezeten in zijn luxe bestuurdersfauteuil, geconfronteerd werd met een pijl die dwingend naar links wees. Trouw de aanwijzingen opvolgend, nam de chauffeur in redelijk tempo de afslag naar links. Hij diende wat gas bij te geven omdat juist vanaf de andere richting een fikse stoet auto's naderde. Het gevolg? Met donderend geweld reed de chauffeur een naast een huis gelegen garage in. De pijl had enige honderden meters verder dienen te staan namelijk. Zo ziet U maar weer eens: een ongeluk zit in een klein bochtje.

Nog maar enige dagen en dan zal op Curaçao de zondag aanbreken. Een dag die Uw Hoofdredacteur waarschijnlijk nog lang zal heugen. Immers, het is aanstaande zondag de dag waarop, met enige vertraging, het verjaarspartijtje van de jongste olijkerd, Levi geheten, zal worden gevierd. Plaats van handeling is het fietsverkeerspark, nabij de dierentuin. In mei 1965 heeft de Shell raffinaderij het Jeugd verkeerspark op Cas Cora cadeau gedaan aan de Curaçaose bevolking om schoolgaande kinderen tussen de tien en twaalf jaar alvast de verkeersregels te leren. Het park bestond uit wegen compleet met verkeersborden, een pompstation en zelfs fietspaden om een zo nauwkeurig mogelijke situatieschets te creëren. De kinderen reden in trapautootjes en op fietsen en werden zo de basisregels van veilig verkeer bijgebracht. Inmiddels is het pompstation gesloopt en zijn er geen trapautootjes meer te vinden. Wel dertig kinderen dus, die op zondag dit heuglijke festijn bij gaan wonen. Vergezeld door hun fietsjes en weet ik wat meer voor mechaniek, zullen zij gedurende een aantal uren het leven van Uw Hoofdredacteur veraangenamen. De EHBO doos staat al volledig gevuld klaar in Huize Hoofdredacteur. Immers de ervaring leert dat de kids als kamikazepiloten op hun fietsjes het park rond zullen gaan racen. Uw Hoofdredacteur, reeds vaker op het park aanwezig geweest, zal zich waarschijnlijk weer met gevaar voor eigen leven door de meute moeten worstelen om verbanden en pleisters aan te leggen. Overigens is het zo dat kinderen een bezoek aan dit park telkenmale helemaal geweldig vinden, al lijkt het Uw Hoofdredacteur toch niet echt leuk om met schrammen en bloedneuzen het park te moeten verlaten. Maar goed, wellicht zal het enorm meevallen en is Uw Hoofdredacteur slechts een doemdenker. Feit blijft wel dat, met het verstrijken der dagen, de zondag steeds dichterbij komt. Pfffff.

Wederom is de steun en toeverlaat van Uw Hoofdredacteur geveld. Leek het er gisteren op dat Jumping Paul volledig was hersteld en zijn werk weer zou kunnen oppakken, vandaag is het weer geheel anders. Hedenochtend ontving Uw Hoofdredacteur namelijk het bericht dat de algehele toestand van malaise wederom was teruggekeerd in het leven van Jumping Paul. Met andere woorden: vandaag werd de dag door hem in zijn mandje doorgebracht. Namens de redactie wenst Uw Hoofdredacteur hem, zoals al eerder, opnieuw van harte beterschap toe!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten