Totaal aantal pageviews

maandag 2 april 2012

Hij lag er al hoor.....

Het is vandaag maandag 2 april op het heerlijk warme eiland Curaçao. Een nieuwe werkweek is begonnen, al zal de week korter zijn dan een gebruikelijk werkweek. Immers, vrijdag is er sprake van een vrije dag omdat het "Goede Vrijdag" is. En dan is het de maandag erna ook nog eens Tweede Paasdag. U begrijpt, er ligt een lang vrij weekeinde in het verschiet. Echter, vooraleer het zover is, past een korte terugblik op het afgelopen weekeinde. Een weekeinde waarin, zoals te doen gebruikelijk, weer van alles gebeurde op dit zo fraaie eiland. U kunt er weer alles over lezen in deze editie van "een zonnig avontuur."

Uw Hoofdredacteur memoreerde het al eerder: er was gisteren in Punda sprake van een cultureel hoogtepunt. Vele straatartiesten brachten prachtige tekeningen aan op de stoepen en pleinen van de oude binnenstad. Daarnaast was er een heus kunstwerk: een zandsculptuur die vele kijkers trok. Het gezin Hoofdredacteur had zich dan ook verheugd op een gezellige zondagmiddag. Echter, van gezelligheid was in de straten van Punda geen enkele sprake. De winkels waren gesloten, de terrassen waren dicht en het aantal bezoekers van de culturele manifestatie was dan ook zeer gering te noemen. Bijzonder jammer dat er niet wat meer moeite was gedaan om het gezellig te maken in de binnenstad, het zou waarschijnlijk veel toeschouwers hebben gescheeld. Goede raad was dan ook duur. Wat zou er, als alternatief programma, kunnen worden bedacht? Het gezin Hoofdredacteur was er snel uit: heerlijk naar het strand dan maar. Snel werd de benodigde zwemkleding thuis afgehaald waarna de reis verder ging naar het strand van Kokomo. Dat bleek een uitermate goede greep te zijn. Het was erg druk op het strand waar Uw Hoofdredacteur welkom werd geheten met muziek uit de zestiger jaren. Ook de familie Pinoccio bleek zich op Kokomo Beach te bevinden. De Olijke Twee vermaakten zich, met emmertjes en zeefjes, meer dan prima in het fijne strandzand. Althans, tot dochterlief, Julia geheten, liet weten dringend toe te zijn aan een toiletbezoek.
 "Ik weet dat ik normaliter zelf naar het toilet toe moet Mam, maar ze hebben hier erg dun toiletpapier. Wil je me alsjeblieft even helpen dan?" zo vroeg de olijkerd. Moeder de vrouw vergezelde het meiske om haar vervolgens achter een toiletdeur af te leveren. "Roep me maar als je klaar bent, dan help ik je even", zo berichtte Moeder de vrouw. Toen de olijkerd liet weten dat het drukproces naar tevredenheid was verlopen, maakte Moeder de vrouw aanstalten om haar te helpen. Moeder de vrouw wierp een blik in het toilet en zei: "Tjonge, jij moest wel heel erg nodig of niet. Foei, wat een enorm exemplaar!" Het meiske keek haar verbaasd en zeer onschuldig aan alvorens zij antwoordde: "Ja, maar Mam! Die grote drol was echt niet van mij hoor. Hij lag er immers al in toen ik naar het toilet moest!" Terwijl Moeder de vrouw enigszins misselijk weer op het strand arriveerde, stikte Uw Hoofdredacteur welhaast van het lachen. En zo werd het dus toch nog een vermakelijke middag.

Het zal U wellicht bekend zijn dat op 1e Paasdag het clubje van Uw Hoofdredacteur, Heracles uit Almelo, de bekerfinale voetbal speelt tegen de Philips jongens uit Eindhoven. Op Kokomo Beach is dat feit inmiddels eveneens opgemerkt. Tegen de rotsen is de naam van de voetbaltrots uit Brabant aangebracht en vervolmaakt met een anker. Zoals U weet is een anker het symbool voor hoop. Toch meende Uw Hoofdredacteur meer waar te nemen in de rots. Wanneer hij heel goed keek, meende hij vaag de uitslag 1-3 te herkennen. Uw Hoofdredacteur weet dan ook wel bijna zeker dat het anker afkomstig is uit Almelo. Het is dan ook goed om de vele PSV supporters in Nederland alvast met dit feit te confronteren, opdat de teleurstelling komende zondagmiddag niet al te groot voor hen zal zijn.

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten