Totaal aantal pageviews

maandag 9 april 2012

In "the Dutch Mountains."

Vandaag is het maandag 9 april 2012 op Curacao. Het is Tweede Paasdag en het is tevens "de dag na...". De dag na de bekerfinale voetbal tussen PSV en Heracles wel te verstaan. Uw Hoofdredacteur heeft de kater van de, overigens verdiende, nederlaag inmiddels weer wat verwerkt. Het moet gezegd, het viel Uw Hoofdredacteur wel enigszins tegen. Hij had zich namelijk ten zeerste verheugd op een uitermate spannende voetbalwedstrijd, maar daarvan was helaas geen enkel moment sprake. Gelukkig lieten vele vrienden en bekenden, welke per bus waren meegereisd naar het stadion van de Kuip te Rotterdam, weten dat het, ondanks de dikke nederlaag, toch wel een uitermate gezellige dag was geweest. De sfeer in het stadion was geweldig geweest, hetgeen trouwens op het beeldscherm te Curaçao ook uitermate goed te zien was. Trots overheerste dus toch! Gelukkig maar en wellicht volgend jaar dan maar beter.

Moeder de vrouw heeft de smaak van het leven onder water helemaal te pakken. En zo kon het zijn dat zij gisteren, voor de elfde maal achtereen alweer, een duik maakte in de diepe wateren rond dit fraaie eiland. Dit keer voerde de duiktrip naar de schitterende riffen van Blue Bay. Er werden weer vele vreemdsoortige, edoch zeer mooi gekleurde, bewoners der zee aangetroffen. In gezelschap van een drietal andere duikers werd ondermeer een mooi zeepaardje gespot en trof de heer Pinoccio, later op de dag, een enorme schildpad aan. U ziet, het is maar goed dat je, wanneer je gaat zwemmen, niet weet welke vreemde creaturen zich onder de zeespiegel bevinden. Althans, dat geldt dan voor Uw Hoofdredacteur.

Ook op Curacao is dus sprake van Paasdagen. U begrijpt, er dient dan te worden geknutseld opdat even later een eierenzoektocht georganiseerd kon worden. Al vroeg in de ochtend was Moeder de vrouw, vergezeld door de Olijke Twee, druk met het koken en beschilderen van eieren. Deze fraaie exemplaren werden vervolgens verstopt in de tuin rond Huize Hoofdredacteur waarna ze weer werden opgezocht door de Olijke Twee. Het was dan ook een geschreeuw van jewelste op de vroege ochtend. "Ben ik warm of ben ik koud Mam? Waar is dat ei toch? Wat een stom spel zeg!" zo liet dochterlief, de oudste olijkerd met enige regelmaat weten. Al met al bleken de olijkerds het echter toch wel heel erg leuk te vinden dat er een zodanige paasspeurtocht was georganiseerd.

Enige tijd geleden berichtte Uw Hoofdredacteur al, in een eerdere editie van "een zonnig avontuur", over de reislust van de heer Jumping Paul. Deze was immers de afgelopen dagen, via Sint Maarten, op weg naar het kleinste stukje Caribisch Nederland: Saba geheten. Gisteren ontving Uw Hoofdredacteur de eerste afbeeldingen van Jumping Paul. Deze afbeeldingen maakten duidelijk dat hij, in een zeer klein vliegtuigje, was geland op een van de kortste landingsbanen ter wereld. Met andere woorden: hij was gearriveerd op Saba, welk eiland door Jumping Paul onmiddellijk was omgedoopt tot "the Dutch Mountains." Jumping Paul bleek uitermate goed voorbereid op een verblijf in deze rotsachtige omgeving. Slechts met een paar teenslippers aan zijn voetjes bleek het nog een hele klus te zijn om een bergje te beklimmen. Hoe het ook zij: Jumping Paul had het helemaal naar zijn zin, zo liet hij weten. Vandaag zal hij weer terugkeren op het fraaie eiland Curaçao waarna er weer een nieuw hoofdstuk aan zijn reisverslag kan worden toegevoegd. Uw Hoofdredacteur is uitermate benieuwd wat de volgende reisbestemming zal gaan worden.  

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten