Totaal aantal pageviews

dinsdag 3 april 2012

De logees van Pinoccio.....

Dinsdag 3 april 2012. Op Curaçao schijnt volop de zon. Het lijkt erop dat het regenseizoen definitief is geëindigd. Steevast schijnt de laatste dagen al vroeg in de ochtend het zonnetje om vervolgens, gedurende de dag, fiks in kracht toe te nemen. Uw Hoofdredacteur stoort dat geenszins; hij is een groot liefhebber van aangenaam weer. En, juist wanneer het gevoel ontstaat dat het wel heel erg warm is, dan is een duik in het verkoelende water van het zwembad snel gemaakt. Het is dus dinsdag vandaag. De Olijke Twee en Moeder de vrouw genieten van hun vakantie. Gisteren brachten zij daarom een bezoek aan een zwemparadijs, waarover verderop in deze editie van "een zonnig avontuur" meer valt te lezen.
Wellicht dat U het nog wel weet. Eind vorige week vertrok de familie Angelus naar Nederland voor een korte vakantie. Gisteren ontving Uw Hoofdredacteur via de digitale snelweg de eerste tekenen van leven. De familie Angelus is na een lange reis goed aangekomen in Nederland, daar is dus niets mis mee. Dat schijnt echter anders te liggen voor de temperatuur in de Lage Landen. Mevrouw Angelus maakte melding van het feit dat zij het "ontzettend koud" heeft. Uw Hoofdredacteur kan zich daarbij wel wat voorstellen. Ook hij had het immers zeer koud tijdens een verblijf te Den Haag, enige weken geleden. Nee, dan zijn de temperaturen op het fraaie eiland Curaçao zo slecht nog niet.

Het is sowieso een beetje vakantietijd binnen het team. Zo vertrekt komende vrijdag ook de heer Jumping Paul voor een korte vliegtrip. Het was immers zo dat hij vorig jaar een vliegticket won voor een reisje naar Sint Maarten? Welnu, daar vliegt Jumping Paul aanstaande vrijdag dan ook naar toe. Daarnaast heeft hij geregeld dat hij vanaf Sint Maarten naar het piepkleine eiland Saba wordt gevlogen om aldaar te landen op een van de meest korte landingsbanen ter wereld. U ziet, er wordt wat afgereisd.

Zoals gezegd brachten Moeder de vrouw en de Olijke twee gisteren een bezoek aan het Kunuku zwemparadijs. Gelegen in de buurt van het plaatsje Sint Willibrordus, is het een zwembad wat er zeker mag zijn. Met name de Olijke Twee hadden de dag van hun leven. De in hun ogen immense glijbaan werd door beiden wel honderd keer beklommen om er dan, al gillend door de snelheid, keihard in af te dalen. Moeder de vrouw had er geen kind aan, althans aan de Olijke Twee niet. Moeder de vrouw ondersteunde namelijk een uitje van Girasol, de kinderopvangcentrale. Zeventien kinderen gingen er mee, waarvan er overigens verschillende de zwemkunst niet machtig bleken te zijn. Echter, dat mocht de pret niet drukken. Er werd gezwommen, een ijsje en patat gegeten en noem maar op. Moe edoch zeer voldaan verliet de groep aan het einde van de middag Kunuku, met de belofte om er snel weder te keren.
Nadien reed Moeder de vrouw nog even bij de familie Pinoccio langs om iets af te halen. De heer Pinoccio was druk bezig met het vermaken van zijn twee logees. Gedurende een week verzorgt de familie Pinoccio namelijk twee vogels van hun buren: een kaketoe en een klein papegaaitje. Al wekenlang keek de heer Pinoccio naar dit bezoek uit. Het leek hem prachtig en een groot voorrecht om een innige vertrouwensband met de vogels op te bouwen. Inmiddels is hij daar echter toch wel enigszins genuanceerder over gaan denken. Wellicht dat het feit dat welhaast al zijn stopcontacten inmiddels door de vogels zijn gesloopt, daar mede debet aan. "Meeeeennnn! Die vogels slopen alles joh, niet meer normaal! Als je ze een pinda geeft heb je nog nooit zo'n puinhoop meegemaakt. Daarnaast, als er gegeten wordt, dan schooien ze als honden. En krijsen dat ze kunnen joh! Meeeeennnn, wat erg, wat erg. Nooit heb ik me gerealiseerd dat het zo zou gaan. Ik weet wel, ik hoef nooit meer zo nodig een vogel", zo berichtte de heer Pinoccio. Terwijl dit lange betoog nog veel langer voortduurde, had de dwergpapegaai een vriendje gevonden. Rustig zat het fraaie diertje bij de jongste olijkerd, Levi geheten, op de arm en op de schouder. Het leek wel alsof het diertje rustig werd door de wijze waarop met hem werd omgegaan. Of zou het dat niet kunnen zijn? Meeennnnnnnn.....

Wordt vervolgd.....   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten