Totaal aantal pageviews

maandag 16 april 2012

De rust keert terug!

Op het vandaag zeer warme eiland Curaçao is het maandag 16 april  2012 geworden. De temperatuur is hoog en er staat nauwelijks een zuchtje wind. U begrijpt, het is een beetje een pufdag vandaag. Het is echter alweer enige dagen geleden dat U de meest recente editie van "een zonnig avontuur" mocht ontvangen. Hoe warm het dan ook is, toch is het de hoogste tijd U bij te praten over de gebeurtenissen van de afgelopen paar dagen.

Het feit dat U enige dagen het actuele nieuws vanaf dit eiland hebt moeten missen valt met name te wijten aan het feit dat de jongste olijkerd, Levi geheten, afgelopen zaterdag verjaarde. Immers, er moesten diverse inkopen worden gedaan en er werd de nodige visite ontvangen. Echter, daarnaast ontving het ventje van vriend Rob een wel heel bijzonder cadeau. Het kereltje ontving namelijk een heuse moestuin. Tenminste, vriend Rob had de noodzakelijke attributen, zoals potgrond, planken en worteldoek, aangeschaft om onmiddellijk daarna Huize Hoofdredacteur te gaan verlaten om duikles te volgen. U begrijpt het al: Uw Hoofdredacteur diende te zagen en te schroeven om een eerste concept moestuin in elkaar te zetten. Overigens, het moet gezegd, de zondag die daarna volgde werd dit eerste concept door vriend Rob omgetoverd tot een definitieve moestuin. De jongste olijkerd bracht er, uitermate serieus, een grote verscheidenheid aan zaden in aan. Zo zal er dan ook binnenkort kunnen worden gesmuld van rode en witte radijs, kool en Chinese groente. Uw Hoofdredacteur is benieuwd naar het resultaat.

Het verblijf van vriend Rob op Curaçao loopt morgen ten einde. De afgelopen week heeft hij, bijna dagelijks, duiklessen gevolgd. Afgelopen zaterdagmiddag diende hij examen af te leggen waarbij hij cum laude slaagde.  Samen met Moeder de vrouw, de familie Angelus en de familie Pinoccio werd dan ook gisteren nog een duik gemaakt, en wel in de baai van Bluebay. Een enorme murene werd gespot en er werden weer veel fraaie vissen gezien. Vriend Rob is ten zeerste onder de indruk van het onderwaterleven, net als Moeder de vrouw overigens. Concluderend valt dan ook wel te stellen dat het een prima week is geweest: er werd heerlijk gekookt en gegeten met daarnaast regelmatig een duik in het zilte zeewater rond Curaçao. Moesten we dus nog maar eens overdoen. Mevrouw Angelus verwonderde zich erg over de effecten van het leven onder water: "Alles lijkt veel groter onder water. Dat is zo leuk voor Ronald (de heer Angelus). Plots lijkt hij veel groter dan zijn 1 meter 60. Leuk of niet?" Uw Hoofdredacteur hield zich maar angstvallig stil maar kan zich wel voorstellen waarom de heer Angelus zoveel en zo vaak onder water verblijft.

Morgen vangt het normale leven dus weer aan. Vanaf vandaag zat de vakantie van de Olijke Twee er al op en vanaf morgen moet ook Moeder de vrouw weer aan de slag. Vriend Rob vliegt morgen terug naar het verre Nederland. De rust keer dus weer wat terug in Huize Hoofdredacteur. Dat is ook goed voor U. Want door het terugkeren van die rust bent U weer wat verzekerd van een periodieke uitgave van "een zonnig avontuur."

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten