Totaal aantal pageviews

zaterdag 28 april 2012

Lieve Koningin.....

Op het immens hete eiland Curaçao is het vandaag zaterdag 28 april 2012 geworden. Het is eigenlijk te warm om ook maar een beetje te bewegen op dit zo fraaie eiland. Een dagje om rustig aan te doen dus. Maar ja, op zaterdag is het in Huize Hoofdredacteur over het algemeen een drukte van belang. Er dient immers te worden gereisd naar de zwemles, de muziekles en er dienen dan ook nog vaak de nodige boodschappen te worden gedaan. Zeker deze zaterdag, want met Koninginnedag en de 1 mei viering in het verschiet, wacht een lang vrij weekeinde. U hebt een aantal dagen moeten wachten op een nieuwe editie. Het was drukker dan druk op het werk, reden waarom Uw Hoofdredacteur niet aan schrijven toe kon komen. Vandaag wordt dat gelukkig, met deze editie van "een zonnig avontuur", rechtgezet.

Het leven op Curaçao speelt zich in belangrijke mate buiten af. Zo ook in Huize Hoofdredacteur. Veelal wordt buiten gezeten op de veranda, op wat men op dit eiland noemt een porche. Vandaar is er steevast prima zicht op wat er zich allemaal in de tuin beweegt, en dat is over het algemeen nogal wat. Prachtig gekleurde vogeltjes als kolibries, troepialen en kleine papegaaien zijn er dagelijks waar te nemen. Echter, dat is nog niet alles. Zo af en toe verschijnt er ook een leguaan in de tuin van Uw Hoofdredacteur. Niet al te vaak overigens, het is alsof deze dieren weten dat ze onmiddellijk worden aangevallen door de twee hondjes in Huize Hoofdredacteur. En, gisteren was het dan ook weer eens zover. Een fraaie leguaan, vergezeld door een lange staart, meldde zich in de tuin. Per omgaande werd het prehistorische dier gespot door Youri en Jetje, de twee trouwe viervoeters. Het gevecht was kort edoch hevig en beide hondjes kwamen, als altijd, als winnar uit de strijd. Nu was Uw Hoofdredacteur afwezig, dus Moeder de vrouw zat met het eindresultaat: een dode leguaan. Nu moet U weten dat Moeder de vrouw zo'n dier nog voor geen miljoen gulden zou aanraken, dus er diende een alternatief te worden gevonden. En dat alternatief kwam er wel degelijk. De jongste olijkerd, Levi geheten., wierp zich als redder op. Onverschrokken paktij hij het beest op om het vervolgens naar zijn laatste rustplaats te begeleiden. Klein, maar dapper!

Over enige dagen wordt op Curaçao Koninginnedag gevierd. En, die gebeurtenis wordt groots gevierd over het algemeen, zo ook dus dit jaar. De gehele dag zullen er, in Punda, vele verschillende artiesten te bewonderen en te beluisteren zijn. Een ervan, onze oudste olijkerd, maakt er deel van uit. Julia, want zo is zij geheten, treedt op met haar muziekschooltje. Er worden een aantal liedjes, op een podium in de Nieuwstraat, ten gehore gebracht. En de oudste olijkerd dient een fiks stuk solo te zingen, iets waar zij al wekenlang buikpijn van heeft. Bang als zij is om haar tekst te vergeten, diende er vanochtend wederom uitvoerig geoefend te worden. Uw Hoofdredacteur bracht dientengevolge de olijkerd naar haar muziekschooltje waarna, even later, de klanken van het fraaie lied "Lieve Koningin" luid te beluisteren waren. Daarnaast was het instrument van de maand een mooi gouden saxofoon. Er mocht door de kinderen, en Uw Hoofdredacteur, op het instrument worden geblazen om te bezien of het zou lukken enig geluid te produceren. Uw Hoofdredacteur gelukte het, vraag echter niet hoe. Het blijkt beslist niet mee te vallen om uit zo'n toeter een klank te krijgen. Maar goed, mocht U in de gelegenheid zijn het optreden van dochterlief te gaan bekijken: op Koninginnedag 30 april, vanaf 12 uur bij café Miles, daar zal zij op het podium zijn te vinden.

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten