Totaal aantal pageviews

dinsdag 24 april 2012

Langzaam weer compleet.....

Het is vandaag dinsdag 24 april 2012 geworden op het snikhete eiland Curaçao. De temperatuur is hoog en er waait nauwelijks een zuchtje wind. De gehele dag loopt Uw Hoofdredacteur dan ook rond met een gevoel alsof er constant warm water over hem heen wordt gegooid. U begrijpt, wanneer je, in verband met diverse bijeenkomsten, vandaag keurig gekleed dient te gaan in een tenue met stropdas, dan valt het nog niet mee de gehele dag een energieke uistraling ten toon te spreiden. Maar goed, het is niet anders wanneer je in deze omgeving woont en werkt. Tijd om u even bij te praten over de gebeurtenissen van de afgelopen dagen. Er valt immers in deze editie van "een zonnig avontuur" wel weer het een en ander aan U te melden.

Uw Hoofdredacteur is uitermate druk de laatste dagen. Niet alleen met het dagelijks werk overigens. Nee, ook de avonden snellen in hoog tempo voorbij. Wat is er dan aan de hand, zo zult U zich wellicht afvragen. Welnu, Uw Hoofdredacteur is bezig met het samenstellen van een nieuw boek: 'Een Zonnig Avontuur, Terug van weggeweest." Dat boek bevat aan tekst, zoals het er thans naar uitziet, ongeveer 330 pagina's. Nu is zo'n boek vanzelfsprekend niet compleet zonder bijbehorende afbeeldingen. En het is juist dat aspect dat voor uitermate veel werk zorgt. Ieder stukje tekst dient opnieuw te worden doorlopen, in het juiste formaat te worden gezet en uit duizenden foto's dient juist die ene die past te worden gevonden. Een uur is dan ook niets en een avond is om vooraleer Uw Hoofdredacteur het door heeft. Er is wel een meevaller: het wordt wederom een mooi boek. Waarschijnlijk zal het redigeren van het geheel nog wel enige weken in beslag nemen, maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn. Te zijner tijd zult U het wel langs zien komen. Uw Hoofdredacteur houdt U, vanzelfsprekend, op de hoogte!

Vandaag was hij er eindelijk weer eens. Na een aantal dagen bedrust vertoonde Jumping Paul zich vanochtend gelukkig weer op het werk. Hij was namelijk node gemist, hetgeen vooral te wijten valt aan zijn specifieke kwaliteiten. Ook de locale collega's was opgevallen dat Jumping Paul een aantal dagen verstek diende te laten gaan. Men was dan ook wel wat ongerust waardoor sommige collega's zelfs aangaven voornemens te zijn om Jumping Paul met een bezoekje te gaan vereren. Maar, gelukkig dus, vanochtend strompelde Jumping Paul weer over de drempel. Het moet gezegd: hij zag er nog wel wat pips uit. Overigens geldt dat ook voor de heer Angelus; ook hij was een aantal dagen flink ziek. Het team lijkt nu eindelijk, op papier althans, weer redelijk compleet te worden. Echter, ook dat is maar schijn. De (veel) rustiger Fries ontvangt bezoek uit Nederland en heeft daarom de komende week een aantal dagen verlof. Ook de heer Pinoccio vermaakt vakantiegangers uit de Lage Landen. Zo blijft het dan ook nog even 'roeien met de riemen die je hebt'. Na Koninginnedag, wat overigens op Curaçao groots wordt gevierd, zal het team eerst weer volledig zijn. Nog even wachten dus!

Ook Moeder de vrouw is na een week ziek zijn inmiddels weer redelijk hersteld. Weliswaar is zij, bij tijd en wijle, nog wat rillerig, maar het moest maar weer, zo gaf zij aan. het was dan ook daarom dat hedenochtend, in Huize Hoofdredacteur, het wekkertje al iets na de klok van half zes af zou lopen. Immers, Moeder de vrouw diende zich vandaag weer te begeven naar haar stageplek. Ook de Olijke Twee was opgevallen dat Moeder de vrouw haar werkzaamheden zou hervatten. "Ik draag je koffertje wel hoor Mam", zo berichtte dan ook de jongste olijkerd. "Want zij is pas ziek geweest", zo fluisterde hij Uw Hoofdredacteur nog snel even toe. U ziet, hoe druk het tweetal ook is, zij zijn niet te beroerd om een helpende hand toe te steken daar waar nodig. Het leven in Huize Hoofdredacteur zal zich dan ook waarschijnlijk de komende dagen weer bewegen richting een normale toestand. Gelukkig maar, het is immers niet leuk wanneer de 'boel' ontregeld is?

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten