Totaal aantal pageviews

donderdag 12 april 2012

Een jonge eend, een pijlstaartinktvis, een konijn en drie kwartels!

Het is op Curaçao vandaag donderdag 12 april 2012. Het is alweer enige dagen geleden dat er een laatste editie van "een zonnig avontuur" kon verschijnen. De reden daarvoor is gelegen in het bezoek dat kortgeleden arriveerde in Huize Hoofdredacteur. Vriend Rob is namelijk voor een dikke week te gast op dit zo fraaie eiland. Nu moet U weten: vriend Rob is verzot op lekker eten en is een specialist in het produceren van copieuze maaltijden. Echter, het handelt dan meestal niet om slechts wat aardappelen, groente en een stukje vlees. Nee, integendeel! Allereerst wordt, in een der aanwezige kookboeken, een passend recept uitgezocht. De te verzamelen ingrediënten worden aan een stuk papier toevertrouwd waarna het grote feest der boodschappen doen kan gaan beginnen. U begrijpt het al, juist dat doen van inkopen maakte dat Uw Hoofdredacteur niet eerder aan het schrijven van een actuele editie toe kon komen.

Wat was namelijk het geval? Welnu, zoals beschreven: er werden een drietal recepten uitgezocht. Het hoofdbestanddeel van de in te kopen goederen laat zich definiëren als volgt: een jonge eend, een mals konijn, een pijlstaartinktvis en kleine garnaaltjes. "Daarnaast ook graag drie kwartels meenemen", zo berichtte vriend Rob. Terwijl deze vriend zelf op pad ging om zijn eerste duikles te gaan meemaken, diende Uw Hoofdredacteur even deze beperkte hoeveelheid goederen te gaan inkopen. Nog snel maakte Rob een laatste opmerking: "Je moet geen Chinese eend meenemen hoor! Je kunt zien dat de eend Chinees is aan zijn lengte. Als het een uitgerekt ding is, dan komt hij uit China!"
Na dank te hebben gezegd voor dit wetenswaardige feit, kon Uw Hoofdredacteur eindelijk op pad gaan. Nu was het wel zo dat enige twijfel al bij voorbaat de kop opstak. Uw Hoofdredacteur had immers, nog nimmer te voor, een kwartel op dit eiland kunnen waarnemen. Hetzelfde geldt trouwens ook voor een jonge eend en ook konijnen komen er niet al te veel voor. Na uren supermarkten te hebben doorlopen had Uw Hoofdredacteur dan ook slechts een, diepgevroren dat dan weer wel, konijn kunnen scoren. Van de overige artikelen bleek het onmogelijk te zijn om die te bemachtigen. Althans, tot Moeder de vrouw een lumineuze inval kreeg door zich te herinneren dat aan de andere zijde van het eiland een enorme hypermarkt was geopend. Tezamen met vriend Rob werd gisteren een bezoek gebracht aan deze enorm grote winkel. Het water liep hem uit de mond bij het bekijken van de aanwezige voorraad. Een eend? Geen enkel probleem om deze uit een diepvries te toveren. Ook de pijlstaartinktvis leverde niet al teveel problemen op. Slechts de kwartels bleken niet voorhanden, een kniesoor die daar echter op let. Uw Hoofdredacteur is dan ook zeer benieuwd naar het resultaat hedenavond. Het zal wel een bijzonder maaltje worden!

Nog twee dagen, dan is het zover. Komende zaterdag, 14 april 2012, verjaart immers mijn allergrootste kleine vriend, Levi geheten. Het mannetje wordt die dag vijf jaren oud en kan bijna niet wachten tot het zover is. Al weken tevoren had hij een gigantische verlanglijst opgesteld; het kopen van een passend cadeau was dan ook voor Uw Hoofdredacteur geen al te groot probleem. Het opstellen van uitnodigingen voor een kinderfeestje leverde echter beduidend meer problemen op. Het ventje had namelijk besloten dat hij die uitnodigingen, ongeveer 20 in getal, beslist zelf zou willen maken. Na een viertal uitnodigingen te hebben gefabriceerd, was het kereltje het wel zat: "De rest doen we een andere keer wel hoor. Ik kan er toch elke dag een paar maken?" Hij bleek nadien niet echt meer te motiveren om het werk af te gaan maken. Althans, tot op het moment dat aan hem werd uitgelegd dat het aantal cadeautjes zou corresponderen met het aantal uit te nodigen kinderen. Uw Hoofdredacteur gaat er dan ook maar van uit dat de resterende uitnodigingen vanavond zeker gereed zullen zijn.

Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten