Totaal aantal pageviews

vrijdag 13 april 2012

Een tandje erbij (of juist niet)....

Op het zonnige eiland Curaçao is het vandaag vrijdag 13 april 2012. Het is heerlijk weer op dit zo fraaie eiland, een mooi vooruitzicht op het weekeinde lonkt. Uw Hoofdredacteur had het niet gemakkelijk tijdens de werkdag van vandaag. Het konijn, dat vriend Rob gisterenavond voor het diner bereidde, lag hem zwaar op de maag. Het moet overigens gezegd: het smaakte allemaal weer eens voortreffelijk, hetgeen vanzelfsprekend ook gezegd kon worden over de bijpassende wijnen die konden worden genuttigd. Vanavond wacht waarschijnlijk een, met garnaaltjes gevulde, pijlstaartinktvis. Uw Hoofdredacteur laat zich graag verrassen, maar gaat er op voorhand maar vast weer vanuit dat het geheel wederom heerlijk zal smaken.

In een eerdere editie van "een zonnig avontuur" werd al melding gemaakt van de verjaardag van de jongste olijkerd, Levi geheten. Morgen viert hij zijn vijfde verjaardag. In de aanloop naar die heuglijke dag, had het ventje bedacht dat hij moest leren fietsen zonder zijwieltjes. Immers, binnenkort viert hij zijn kinderfeestje op het zogenaamde fietsverkeerpark. En dan is het natuurlijk wel zaak om te kunnen fietsen zonder die wielen aan de zijkant. Weken van training volgden dan ook. Begeleid door Moeder de vrouw, die voor deze gelegenheden steevast was gehuld in sportkleding, deed het mannetje pogingen zijn evenwicht te bewaren. Helaas, het leidde niet tot het gewenste resultaat. Wat wel tot resultaat leidde, was zijn losse voortand. U moet weten dat, het is alweer enige maanden geleden, het mannetje die dag een vriendje te spelen had. Dat vriendje, Farid geheten, liet per ongeluk een grote bak gevuld met water vallen op de voortandjes van de jongste olijkerd. Het gevolg laat zich raden: twee losse voortanden. En, nu was het zover. Het mannetje kwam naar Uw Hoofdredacteur gelopen en vroeg: "Pap, kun je mijn tand er al uittrekken? Hij zit namelijk heel erg los!" Uw Hoofdredacteur pakte de tand, trok eraan en floep, daar was de tand eruit. Trots als een pauw straalde het ventje van oor tot oor, hetgeen overigens ineens geen gezicht meer was. En zo kon het dan ook zijn dat het mannetje gisterenavond, toen hij door Uw Hoofdredacteur onder de wol werd gestopt, zei: "Het is wel heel erg jammer Pap. Nu ben ik zaterdag al vijf jaar en is het me niet gelukt om van die zijwielen af te komen. Wat wel heel erg mooi is, is dat ik nu nog vier jaar ben en toch al een tand kwijt ben. Zo kan ik toch wel trots zijn op mezelf. Vind je ook niet Pap?"

De oudste olijkerd, Julia geheten, geniet vandaag van de laatste dag van haar zogenaamde vakantieplan. De gehele week namelijk, verbleef zij dagelijks een dagdeel op de theaterschool om zich te bekwamen in zang, dans en drama. De thema's wisselden dagelijks, de ene keer handelde het om sprookjes, de andere keer kwam dochterlief thuis met de melding: "Vandaag heb ik geoefend in allerlei emoties. Leuk joh!" En vanochtend was het dus de laatste morgen waarop naar de theaterschool diende te worden afgereisd. Vandaag stond in het teken van een finale uitvoering. Vast en zeker zal het meiske een van de hoofdrollen hebben vertolkt. Het is immers zo dat zij eigenlijk al jarenlang goed kan toneelspelen zonder daarvoor ooit naar school te zijn geweest. Maar goed, in het kader van de grootse internationale carrière die zij zichzelf ten doel heeft gesteld, kan een beetje bijscholing geen kwaad.  

Het team wat op Curaçao werkt is, nu de heer Angelus is teruggekeerd vanuit het koude Nederland, inmiddels weer geheel compleet. Ook Jumping Paul is veilig teruggezonden vanaf het piepkleine eiland Saba. Beiden hadden wel genoten van hun (korte) vakantie, maar lieten tevens weten erg blij te zijn om weer op Curaçao aan te kunnen komen. De heer Angelus vond het in Nederland vooral koud en verheugde zich zeer met een hernieuwde kennismaking met het warme zeewater. De heer Jumping Paul vond Saba en het vliegtuigje wat hem er heen bracht vooral klein. Het was goed hen beiden weer te treffen. De komende weken kan er dan ook weer in gezamenlijkheid worden gewerkt aan een ingewikkelde klus in de zon. Dat dan weer wel!

Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten