Totaal aantal pageviews

maandag 9 juli 2012

Brrrrr, wat koud!

Het is vandaag maandag 9 juli 2012 op het zonnige eiland Curaçao. Uw Hoofdredacteur heeft het, al is buiten de temperatuur gestegen tot boven de dertig graden Celsius, kouder dan koud. Wat is namelijk het geval? Welnu, het is bijna niet te geloven maar na ongeveer een jaar is afgelopen weekeinde de airconditioning op de werkplek van Uw Hoofdredacteur gerepareerd. Met een temperatuur fiks beneden de twintig graden voelt het plots aan als verblijft Uw Hoofdredacteur op de Noordpool. Dat is dus wel even wennen. Maar, het moet gezegd, het overhemd van Uw Hoofdredacteur blijft in deze extreme koude in elk geval droog. Voor het eerst in een jaar dus!  Zoals gezegd, het is maandag vandaag, het weekeinde is weer aan ons voorbij getrokken. Vandaag en morgen dient er nog gewerkt te worden en dan sluit Uw Hoofdredacteur de deur van zijn kantoor voor een aantal weken achter zich. Vakantie! U begrijpt, daar wordt vol verlangen naar uitgekeken. Echter, vooraleer het zover is, past een terugblik op de gebeurtenissen op dit zo fraaie eiland. Zoals steevast het geval is kunt U er alles over lezen in deze editie van "een zonnig avontuur."

Nadat Moeder de vrouw gisteren terugkeerde van een geweldige duik in de onderwaterwereld rond het strand van Marie Pompoen, werd besloten een bezoek te gaan brengen aan het strand van Kokomo Beach. Zoals wel vaker op de zondagmiddag had het gezin Hoofdredacteur zich ingesteld op een rustige zwemmiddag onder begeleiding van muziek uit de zeventiger jaren. Het moet gezegd, het weer was perfect, de temperatuur van het zilte zeewater was prima en de stemming was opperbest. Er werd naar hartenlust gezwommen en vooral de jongste olijkerd, Levi geheten, had het uitstekend naar zijn zin. Hij ontdekte namelijk al snel de mogelijkheid tot snorkelen en het feit dat hij, met een duikbril op, allerlei objecten op de zeebodem ontdekte, maakte hem bijzonder blij. "Moet je kijken Pap, wat ik allemaal heb gevonden. Dat neem ik allemaal mee naar huis want dat kan ik gebruiken voor allerlei projecten." En zo kon het dus zijn dat Uw Hoofdredacteur aan het einde van de dag, zich welhaast een breuk tilde aan onder meer een zeer verroeste uitvoering van een remvoering van een auto en aan een groot been. Een been wat oorspronkelijk waarschijnlijk aan een hond had toebehoord, maar van vlees was ontdaan door de vele vissen in de wateren rond Kokomo. U ziet, zo'n dagje levert onvermoede schatten op!

Nog een dagje werken en dan breekt voor het gezin Hoofdredacteur dus de vakantieperiode aan. Komende woensdag zal Moeder de vrouw de vliegtuigtrap beklimmen om naar het regenachtige Nederland te vliegen waarna zij zal doorreizen naar Berlijn. Een dag of tien heeft Uw Hoofdredacteur het ruim dan alleen met de Olijke Twee. In die periode zal fiks gewerkt worden aan het overbrengen van huisraad naar het nieuwe onderkomen van de familie Hoofdredacteur. Daarna, wanneer ook Moeder de vrouw op Curaçao zal zijn teruggekeerd, wordt vertrokken richting Florida om aldaar in ieder geval een bezoek te gaan brengen aan de magische wereld van Walt Disney. U begrijpt, er wordt reikhalzend uitgekeken naar de vele belevenissen die zich de komende weken zullen voordoen. Uw Hoofdredacteur is overigens wel benieuwd of hij dan eindelijk weer telefonisch bereikbaar zal zijn. In de soap rond de aanschaf van een nieuw telefoontoestel is immers een klein succesje geboekt. Het is namelijk uiteindelijk gelukt een passende SIM kaart voor het betreffende toestel te bemachtigen. Op vrijdagmiddag kreeg Uw Hoofdredacteur een telefoontje van de plaatselijke provider: "Hallo, hallo. Uw SIM kaart is gearriveerd hoor meneer. Kunt U hem even komen halen? Ik begreep immers dat U er nogal haast mee had?" Spoorslags reed Uw Hoofdredacteur naar het betreffende telefoonfiliaal waar inderdaad de kaart al klaar lag. "Kan ik dan nu ook per omgaande gebruik maken van de telefoon?' zo vroeg Uw Hoofdredacteur aan de baliemedewerker. Deze schoot onbedaarlijk in de lach en zei: "Mijn beste man. Tel Uw zegeningen. Er ligt hier dus een passende SIM kaart. Probleem is dus opgelost. Nu wilt U ook nog kunnen bellen? Dat is een probleem van geheel andere orde. Ik bel U daar een dezer dagen nog wel even over. Fijn weekeinde meneer." U ziet, het leven is niet altijd eenvoudig!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten