Totaal aantal pageviews

donderdag 5 juli 2012

Dit is de voicemail van....

De zon schijnt weer als vanouds op het heerlijk warme eiland Curaçao. Donderdag 5 juli 2012 is het vandaag op dit fraaie eiland en Uw Hoofdredacteur heeft mooie vooruitzichten. Zeg nu zelf, wanneer er nog maar enkele werkdagen resteren alvorens de vakantie een aanvang kan gaan nemen, dan voelt dat over het algemeen wel goed. Echter, vooraleer Uw Hoofdredacteur op stap kan gaan richting de Verenigde Staten van Amerika om aldaar een bezoek te brengen aan de wondere wereld van Disney, wachten er eerst nog een paar werkdagen. Werkdagen die nog altijd worden doorgebracht in een werkelijk intense hitte. De avonden, wanneer Uw Hoofdredacteur in huis arriveert, starten dan ook steevast met hoofdpijn. Alleen daarom is vakantie dan ook een zeer prettig vooruitzicht. Tot die tijd is het wel degelijk zaak U te blijven informeren over het reilen en zeilen op dit eiland. Zo ook vandaag.

In de verschillende edities van "een zonnig avontuur" werd de laatste jaren regelmatig bericht over allerlei voorvallen en avonturen die de verschillende teamleden en Uw Hoofdredacteur mochten beleven. Veelal waren deze hilarisch van aard. Welnu, gisteren had Uw Hoofdredacteur het genoegen weer aan den lijve te mogen ondervinden hoe dat ook alweer gaat. Het volgende was namelijk het geval. uw Hoofdredacteur diende, vanwege omstandigheden, een nieuwe telefoon aan te schaffen. De oude telefoon was nog van Nederlandse makelij en kende een Nederlandse provider. Omdat dit niet een optimale situatie was, werd besloten dat Uw Hoofdredacteur een ander exemplaar diende aan te schaffen. Omdat hij wel weet dat het, op dit zo fraaie eiland, niet mogelijk is om even snel iets goed geregeld te krijgen, bereidde Uw Hoofdredacteur zich dan ook maar alvast voor op tegenslag. Geheel terecht, naar later zou blijken. Uw Hoofdredacteur nam contact op met de locale telefoonmaatschappij alwaar hij te horen kreeg dat hij, willekeurig waar, zonder enig probleem een ander toestel kon aanschaffen waarbij zijn locale nummer behouden zou kunnen blijven. Ja, ja....

In de telefoonwinkel aangekomen keek Uw Hoofdredacteur eens rustig rond en informeerde naar de mogelijkheden per telefoon. Met name mailverkeer moest immers mogelijk zijn met een liefst snelle verbinding."Geen enkel probleem meneer. Al onze telefoons hebben al jaren verbinding. Anders zouden we niet eens gebeld kunnen worden, hahaha," zo berichtte de dame achter de balie. Nog was Uw Hoofdredacteur niet gerustgesteld en vroeg naar de mogelijkheid om zijn oude SIM kaart, met daarop zijn telefoonnummer, te kunnen gebruiken in een eventuele nieuwe telefoon. "Ach meneer, trankil, trankil. Waar maakt U zich toch zorgen over? Dit is een telefoon waarin alle kaarten passen, ook internationale. Je kunt met deze telefoon dan ook naar alle landen ter wereld bellen. Mooi of niet?' zo wist de dame. Nog was Uw Hoofdredacteur niet overtuigd en hij vroeg dan ook vriendelijk of het kaartje wellicht even gepast zou kunnen worden. "Helaas, helaas meneer. U moet de telefoon eerst kopen, pas dan is hij helemaal van U. Ik zou overigens ook niet weten hoe het ding open moet, ik heb helemaal geen verstand van achterkanten," zo lachte de dame nog eens vriendelijk. Uiteindelijk besloot Uw Hoofdredacteur de gok toch maar te wagen. STOM, STOM, STOM!

In Huize Hoofdredacteur aangekomen kon Uw Hoofdredacteur niet wachten om het toestel te bewonderen en gebruiksklaar te maken. Het apparaat werd uit de doos gehaald, de achterkant werd verwijderd en zie: er moest een geheel ander formaat SIM kaartje in. Nu, een dag en vele telefoontjes later, heeft Uw Hoofdredacteur morgen een afspraak met de telefoonmaatschappij. "Wellicht en hopelijk zou er een mogelijkheid gezocht kunnen worden om een micro SIM kaart te vinden. Ik denk met U mee, want wij zijn klantvriendelijk hoor. Ik zal vanavond eens even op Internet kijken hoe zo'n kaartje eruit ziet swa," zo vertelde de salesmanager aan de telefoon. Waarschijnlijk zal Uw Hoofdredacteur de komende weken dan ook volslagen onbereikbaar zijn.

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten