Totaal aantal pageviews

dinsdag 17 juli 2012

De geboorte van een geschikt kastje.....

Het is vandaag dinsdag 17 juli 2012 geworden op het zeer warme eiland Curaçao. De zon schijnt volop en Uw Hoofdredacteur heeft het dan ook bijzonder warm. Dat is overigens geen wonder, er moeten nog vele dozen worden ingepakt alvorens er definitief kan worden verhuisd. Slechts een paar slaapplaatsen op de grond resteren, de rest is immers volledig gedemonteerd en staat gereed om morgen te worden getransporteerd. Het gehele gezin Hoofdredacteur, dat dezer dagen bestaat uit slechts drie personen omdat Moeder de vrouw nog altijd vakantie geniet in het regenachtige Nederland, is dus wat van slag. Het olijke tweetal is de draad allang kwijt: "Waar kunnen we nu eigenlijk nog zitten Pap? Je haalt al onze spulletjes weg. Bah!" Maar ja, wat moet dat moet. Uit zichzelf springen de meubelen niet op de laadvloer van ons autootje.

Kort voor zij vertrok naar Nederland liet Moeder de vrouw weten dat er nog een kastje zou moeten worden aangeschaft dat op de badkamer zou moeten worden geplaatst. De maten waren bijgevoegd en dus trok Uw Hoofdredacteur er vanmiddag op uit om zo'n kastje te scoren. Nu denkt U wellicht dat een kastje snel gekocht is, maar op Curaçao is dat geenszins het geval. Er is niet bepaald sprake van een groot assortiment en daarnaast zijn meubelstukken vaak erg duur. Het kost je dan ook meestal behoorlijk wat tijd om iets van je gading te vinden. Zo ook vanmiddag. Allereerst besloot Uw Hoofdredacteur echter langs de juwelier in het Riffort te gaan rijden om te vragen of zijn horloge na twee maanden eindelijk gerepareerd zou zijn. De dame achter de balie was allervriendelijkst. "Oh, U komt voor Uw horloge? Dat hebben we toch opgestuurd ter reparatie? En dat was toch pas twee maanden geleden? Dan duurt het nog wel even meneer, soms duurt het wel een half jaar voordat horloges terugkomen. U moet maar zo denken, zonder horloge heeft U niet eens in de gaten dat de reparatie zoveel tijd kost. Fijne dag verder nog hoor." U begrijpt, de stemming van Uw Hoofdredacteur verbeterde na dit goede gesprek aanzienlijk.

Er werd dus maar besloten om de reis te vervolgen richting het gebouw van Building Depot. De kans een geschikt kastje te vinden, leek daar in de optiek van Uw Hoofdredacteur het grootst. Lang, zeer lang werd er door de winkel gelopen en gezocht. Het gelukte echter niet om iets passends te vinden. Althans, tot Uw Hoofdredacteur op de strijkafdeling kwam. Daar spotte hij een geschikt kastje, wat echter een andere functie had. Het bleek dat het meubelstuk een ingebouwde strijkplank in zich had. Hartstikke handig, maar niet op de badkamer, zo leek het althans Uw Hoofdredacteur. Bij nadere beschouwing bleek dat het mogelijk zou moeten zijn de strijkattributen te verwijderen. Mogelijk zou er daarna een passend kastje, voorzien van fraai gekleurde rieten mandjes, overblijven. Met zijn ene nog beschikbare hand werden vele schroefjes verwijderd en zie: een nieuw kastje was geboren. Weer een onderdeel van het boodschappenlijstje af te strepen!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten