Totaal aantal pageviews

zondag 15 juli 2012

Even herstellen.....

Op het zonnige eiland Curaçao is het vandaag zondag 15 juli 2012 geworden. Het zonnetje staat alweer geruime tijd hoog te branden aan de hemel en de temperatuur is weer ouderwets aangenaam van aard. Uw Hoofdredacteur heeft er alweer een paar uur opzitten, de dag startte immers, zoals te doen gebruikelijk, al tegen een uur of zes in de ochtend. De beide olijkerds lijken er nog steeds niet van overtuigd te zijn dat vakantie ook betekent dat er wat langer in bed kan worden gelegen. Het gevolg is dan ook dat beiden, zo tegen zonsopgang, gewekt worden met een tomeloze energie, honger en dorst. Uw Hoofdredacteur, die momenteel echter nauwelijks meer beschikt over energie, rest dan ook niet veel anders dan op te staan. Maar goed, zo'n lange ochtend geeft dan wel weer even de gelegenheid om U te voorzien van een nieuwe editie van "een zonnig avontuur."

Nog altijd verblijft Moeder de vrouw in het koude en regenachtige Berlijn. Gisterenmiddag, juist toen Uw Hoofdredacteur maar weer eens een vrachtje huisraad vervoerde, ging de telefoon. Moeder de vrouw belde vanuit het verre Duitsland. Zij had het erg gezellig maar het was vooral ook koud en regenachtig, zo berichtte zij. Daarnaast was zij vanzelfsprekend uitermate benieuwd naar de gang van zaken rond de verhuizing van het gezin Hoofdredacteur. Die verhuizing overigens verloopt uitermate voorspoedig. Veel van de huisraad is al overgebracht naar de nieuwe woning met als gevolg dat Uw Hoofdredacteur en beide olijkerds verblijven in een zo goed als leeg onderkomen. Dit overigens tot groot vermaak van de Olijke Twee, sinds zij erachter kwamen dat hun, toch al schelle, stemmetjes nog veel harder klinken in een leeg huis.

Met behulp van de heer Angelus gelukte het gisteren de afrastering af te krijgen, rolgordijnen en gewone gordijnen op te hangen, huisraad over te brengen en noem maar op. Dat dit allemaal lukte mag op zich een wonder heten. Zowel de heer Angelus als Uw Hoofdredacteur hebben namelijk nog slechts de beschikking over een functionerende hand. De rechterhand van beiden vertoont immers zodanig veel blaren, dat alle functies tijdelijk buiten gebruik zijn gesteld. Maar, ook met slechts een hand werden bergen werk verzet. Het terras werd uiteindelijk zelfs nog opgeluisterd met een aantal fraaie planten. Het uitzicht mag er dan ook zeker zijn.

Aan het einde van de middag vloeide het laatste beetje energie uit beide harde werkers weg. Het werd tijd om eens even rustig te gaan zitten en te gaan genieten van een overheerlijk koud biertje. Na gedane arbeid is het immers goed rusten? Mevrouw Angelus, die zich de gehele middag als een soort van binnenhuisarchitect had gedragen, dook de keuken in om daaruit enige tijd later tevoorschijn te komen met een pan overheerlijke spaghetti. Zo ziet U maar, het leven op Curaçao is zo gek nog niet. Vandaag wordt er dan ook niet verhuisd. Uw Hoofdredacteur vindt dat het tijd is om iets leuks met beide olijkerds te gaan doen. Over enige tijd zal dan ook worden afgereisd richting strand en blauwe zee om een verkoelende duik te nemen in het lekker warme water van de Caribische Zee. Even een dagje rust om weer een beetje te herstellen en de accu op te laden.

Wordt vervolgd.....   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten