Totaal aantal pageviews

dinsdag 3 juli 2012

De spoeling wordt dun!

Het is vandaag dinsdag 3 juli 2012 geworden op Curaçao. Opnieuw is het, zoals de afgelopen weken al veel vaker het geval was, enorm heet op dit zo fraaie eiland. Al in de vroege ochtend stijgt de temperatuur razendsnel boven de dertig graden. Zo af en toe is het dus puffen geblazen, althans wanneer er gewerkt dient te worden. En, dat is voor Uw Hoofdredacteur zeker het geval, al lijkt het erop dat hij de enige van het team is die nog werkt. Gaat U maar na: de (veel) rustige Fries is ergens spoorloos verdwenen in de binnenlanden van Costa Rica, de heer Angelus heeft afscheid genomen en is bezig met de laatste loodjes, de heer Pinoccio vliegt vandaag voor een vakantie naar Nederland en de heer Jumping Paul is nog druk met het afhalen van zijn was bij de wasserette. U ziet, de spoeling wordt dun. Het is echter ook niet anders en Uw Hoofdredacteur houdt er de moed dan ook fiks in. Tijd om U even bij te praten, middels een actuele editie van "een zonnig avontuur", over de actuele gebeurtenissen op dit mooie eiland.

Gisteren was het een zeer bijzondere dag. Zoals steevast elk jaar op 2 juli, werd namelijk "de dag van de vlag" gevierd, Uw Hoofdredacteur schreef daarover al eerder. Al zeer vroeg in de ochtend werden de festiviteiten gestart met allereerst diverse speeches. De Gouverneur en de Minister-president, in gezelschap van veel Ministers, spraken mooie woorden uit voor stampvolle tribunes. Nadien zou het feest overigens pas echt gaan beginnen. Muziek, prachtige kleding, vlaggen van Curaçao,  kraampjes met eten en drinken, springkussens en noem maar op, het viel allemaal waar te nemen.
Op straat was het druk, zeer druk. Honderden motorrijders, veelal vergezeld door een Harley Davidson, reden in een lange stoet over het eiland. Het kostte Uw Hoofdredacteur dan ook bijzonder veel tijd om, per auto, in het Centrum van Punda te geraken. De Olijke Twee hadden het eigenlijk al wel snel gezien: het was op zich wel een leuk feest maar liever hadden zij een mooie ballon, iets te drinken, een paar nieuwe schoenen, een paar oorbellen of een Pokemon knuffel. Na een paar uur slenteren door de gezelligheid vonden Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur het dan ook wel genoeg. Volgend jaar wordt het vast wel weer een keer 2 juli immers?

Mevrouw Angelus daarentegen hield het met haar gezinnetje nog lang niet voor gezien. Ook zij trokken er op uit, al was dat niet zo heel erg vroeg in de ochtend. Ook zij kwamen terecht in de enorme verkeersdrukte op de wegen rond Julianadorp en keken er hun ogen uit. Motorrijders in allerlei kleuren en maten en motorfietsen eveneens in allerlei kleuren en maten, reden af en aan. Uiteindelijk werden alle motoren tijdelijk gestald op het terrein van de "Centrum Supermarkt" te Piscadera. Dat was ook juist de plek waar de familie Angelus naar onderweg was. En het was daar, juist op die parkeerplaats, dat mevrouw Angelus hem spotte! De Kerstman, Santa in eigen persoon, stond haar aldaar op te wachten. Hij bleek de berijder van een motor in de vorm van een arrenslee. Onmiddellijk nam mevrouw Angelus de gelegenheid te baat om haar verlanglijstje voor de komende feestdagen al vast in te dienen. U ziet, op dit mooie eiland is alles mogelijk!

Rondom de (veel) rustiger Fries is het stiller dan stil. Vorige week vertrok hij, samen met zijn eega, om via Aruba en Panama naar het exotische Costa Rica af te reizen. Nadien is het stil, zeer stil, rond de persoon van de (veel) rustiger Fries. Daarover maakt Uw Hoofdredacteur zich echter, gebaseerd op eigen ervaringen, geen zorgen. Het is immers zo dat je in veel streken van Costa Rica, niet te traceren en onbereikbaar bent. Hoog in de bergen rond Monteverde waar immer de wind hard waait, op rotsachtige wegen rond het meer van Arenal, er is nauwelijks communicatie mogelijk. Over een aantal weken zal de achterstand in informatie wel kunnen worden ingelopen en zult U vanzelfsprekend worden bijgepraat.

De familie Pinoccio had het afgelopen weekeinde een bijzonder uitje op het programma staan. Wat was namelijk het geval? Welnu, Curaçao blijkt te beschikken over een heus circuit waarop geracet kan worden.  En juist dit weekeinde stonden er op dat circuit zogenaamde dragraces gepland waarvoor de familie Pinoccio was genodigd. En zo kon het dan ook zijn dat de familie, aan het einde van de zondagmiddag, afreisde naar de omgeving van Brievengat om aldaar het circuit te gaan opsporen. Na slechts korte tijd gelukte het hen al om de baan te vinden waarna vervolgens, ademloos, de verrichtingen van de onverschrokken coureurs konden worden waargenomen. Met enorme snelheden werd een parcours afgelegd van ongeveer een kilometer lengte. Geremd kon er slecht worden met gebruikmaking van enorme parachutes. U begrijpt, de familie Pinoccio vermaakte zich meer dan uitstekend, zeker toen zoon Frans ook nog eens als assistent van de favoriete coureur mocht fungeren.

In Huize Hoofdredacteur was het erg stil de afgelopen nacht. Deze stilte werd veroorzaakt door de logeerpartij die door de Olijke Twee werd afgelegd bij de familie Angelus. Zij waren namelijk uitgenodigd om een nachtje te komen logeren. En, U begrijpt, daarover waren beide olijkerds meer dan enthousiast. Beiden waren drukker dan druk bij het vooruitzicht om, samen met de heer Angelus, vanochtend een ontbijtje voor de rest van het gezin Angelus te mogen verzorgen. Uit betrouwbare bron heeft Uw Hoofdredacteur echter vernomen dat van dit voornemen niets terecht is gekomen. De heer Angelus bleek met geen mogelijkheid al om 05.00 uur wakker te krijgen door de jongste olijkerd, Levi geheten. Deze meldde zich dan ook maar per omgaande aan de andere zijde van het bed, alwaar mevrouw Angelus was gehuisvest. Die heeft dus vandaag beduidend meer aan haar dag, zullen we maar denken. Zeker wanneer U zich realiseert dat mevrouw Angelus normaliter niet voor een uur of tien in de ochtend het daglicht kan verdragen.

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten