Totaal aantal pageviews

maandag 16 juli 2012

Vakantie in de herfst!

Het is vandaag maandag 16 juli 2012 op het warme en zonnige eiland Curaçao. De zon schijnt wederom volop en Uw Hoofdredacteur heeft het, zoals te doen gebruikelijk vanaf zeer vroeg in de ochtend, erg druk. Zoals U zich wellicht nog weet te herinneren is Uw Hoofdredacteur immers aan het verhuizen. Dat er dan weleens wat mis gaat in het managen van de huishouding, dat merkte Uw Hoofdredacteur vanochtend. Diep verontwaardigd meldde zich namelijk de jongste olijkerd, Levi geheten, met de mededeling: "Het is toch wel schandalig Pap? Ik heb geen enkele schone onderbroek meer in mijn kastje. Toen Mama nog thuis was had ik altijd onderbroeken!" U begrijpt het al: de was is weer eens gedraaid en de schone broekjes liggen alweer in de kast. Tijd om U even te voorzien van een recente editie van "een zonnig avontuur."

Huize Hoofdredacteur is zo langzamerhand leeg aan het raken. Vanochtend besloot Uw Hoofdredacteur om de bovenverdieping maar eens rigoureus aan te gaan pakken. Als eerste werden de twee bedjes van beide olijkerds voorzichtig uit elkaar gehaald. Het is toch immers zo dat zij 's nachts stiekem plaats nemen in het bed van Uw Hoofdredacteur. Dan moet dat maar zo voor de rest van de week. Ook de woonkamer is inmiddels al zo goed als leeg. Slechts twee kussentjes resteren als zitplaats voor het kijken naar een filmpje op de televisie. U ziet, de zaken worden fiks aangepakt.

Dat kon overigens ook prima nadat gisteren de accu weer fors werd opgeladen. De gehele dag verbleef het gezin Hoofdredacteur, Moeder de vrouw dus uitgezonderd, op het mooie strand van Kokomo Beach. Er werd gezond, geluierd, lekker gegeten, een biertje gedronken, gezwommen, gesnorkeld en een ijsje gegeten. Er speelde een goed band heerlijke muziek uit de zeventiger en tachtiger jaren. U begrijpt, zo kwam het gezin Hoofdredacteur de dag uitermate rustig door. Gebruind en wel werd zo tegen de klok van half zeven in de avond besloten huiswaarts te keren. De accu dus weer vol, tijd om even door te gaan pakken!
Vanochtend weerklonk een luide toon vanuit de computer van Moeder de vrouw. Zij bleek zelf aan het apparaat te zijn om, nadat zij inmiddels vanuit Berlijn weer in Nederland was aangekomen, een half uurtje via Skype over haar avonturen te verhalen. Het was guur weer in Nederland, het regende en het leek wel herfst. Berlijn was zeer geslaagd geweest, zo meldde Moeder de vrouw. Over de vraag van Uw Hoofdredacteur wat in Berlijn op haar de meeste indruk had gemaakt, moest lang worden nagedacht. Uiteindelijk gaf Moeder de vrouw antwoord: "Het bezoek aan het museum en de culturele toer." Aan haar gelaatsuitdrukking te zien dacht Uw Hoofdredacteur te kunnen zien dat de culturele toer vooral langs veel leuke kroegjes zou hebben gevoerd, maar dat terzijde. Nog een dag of vijf en dan keert Moeder de vrouw alweer terug op dit zo fraaie eiland. Zij zal beslist blij zijn de herfst in Nederland te kunnen ontvluchten.

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten