Totaal aantal pageviews

zondag 8 juli 2012

Een heerlijk weekeinde op Curacao!

Het is vandaag zondag 8 juli 2012 op het zonnige eiland Curaçao. Het is nog ochtend op dit moment. Uw Hoofdredacteur zit heerlijk buiten op zijn terras, de Olijke Twee vermaken zich prima met hun buurvriendjes en Moeder de vrouw ligt, ergens bij het strand van Marie Pompoen, een meter of twintig onder water. U ziet, alle ingrediënten om U te verhalen over de laatste gebeurtenissen op dit fraaie eiland zijn weer aanwezig. Tijd dus om U snel bij te praten en U te voorzien van een actuele editie van "een zonnig  avontuur".

Het zal U niet vreemd in de oren klinken, Uw Hoofdredacteur was, na een zeer drukke werkweek, beslist toe aan het weekeinde. Een weekeinde dat begon op vrijdag in de namiddag en voortduurt tot op de dag van vandaag. Om de zinnen toch wat te verzetten werd vrijdagavond besloten om eens lekker uit eten te gaan. Moeder de vrouw had oppas voor het olijke tweetal geregeld opdat verantwoord een bezoek zou kunnen worden gebracht aan "Gingers", een heerlijk restaurantje in de binnenstad van Punda. Het was in een woord geweldig wat er op tafel werd uitgeserveerd. Nadien werd besloten om nog even een bezoekje te gaan brengen aan het muzikale gebeuren bij Cabana Beach. Het was dan ook uiteindelijk al in de vroege ochtend van zaterdag dat het uitje werd afgesloten. Prima om zo het weekeinde een aanvang te laten nemen. Beslist voor herhaling vatbaar dus!

Zoals U weet zijn de verschillende teamleden uitgezworven over de wereld. Van Costa Rica tot aan Nederland, zij vertoeven overal. Zo af en toe valt Uw Hoofdredacteur het geluk ten deel om iets van hen te mogen vernemen. Zo ook in dit geval. De familie Pinoccio is veilig in het land der Twenten aangekomen en dat willen ze weten ook. Zij lijken zich meer dan uitstekend te vermaken, al lijkt de heer Pinoccio zich enigszins af te zonderen van de rest van het gezin. "Ik kan de drukte van Nederland eigenlijk niet meer aan", zo liet hij Uw Hoofdredacteur weten. "Wat een lawaai, wat een lawaai! Dat ben ik helemaal niet meer gewend." Om  toch te kunnen genieten van ruimte, rust en stilte heeft hij inmiddels een tractortje gescoord. Voorzien van een koptelefoon ziet hij thans kans om in absolute stilte rondjes te rijden op grasvlaktes rond de metropool Vroomshoop. Of de heer Pinoccio dat weken gaat volhouden? Uw Hoofdredacteur zal het U, in een volgende editie, beslist laten weten.

Nee, dan vergaat het de heer Jumping Paul een stuk beter. Zoals U zich wellicht nog weet te herinneren ontvluchtte hij tijdelijk, voor de duur van slechts een dag, het fraaie eiland Curaçao. Tijdelijk verbleef hij op het veel kleinere eiland Curaçao. Uw Hoofdredacteur verkeerde in de stellige overtuiging dat het Jumping Paul ook al te doen was om rust, echter niets bleek minder waar te zijn. Het was namelijk zo dat Jumping Paul zich aan het oriënteren was op mogelijkheden voor zijn komende pensioen. Immers, al over 33 jaar is het zover. Hij was dan ook naar Bonaire vertrokken om te bezien of er betaalbare huisvesting voor zijn oude dag te vinden zou zijn. En inderdaad, zijn oog viel op een pittoresk huisje, direct gelegen aan de blauwgekleurde zee. Inmiddels heeft hij een optie genomen op het pandje en wordt thans in kaart gebracht of de mogelijkheid bestaat om passende meubeltjes voor het geheel aan te schaffen. U ziet, regeren is vooruitzien!

Vanmiddag gaat Uw Hoofdredacteur nog verder genieten van het weekeinde. Nu de temperatuur op dit eiland alweer tot ongekende hoogte is gestegen, lonkt het heerlijk warme zeewater. Wanneer Moeder de vrouw weer opgedoken zal zijn en een boterhammetje heeft verorberd, dan zal de reis naar Kokomo Beach worden ingezet. Genietend van muziek uit de jaren zeventig, gelegen op een ligstoel en turend over de azuurblauwe Caribische Zee is het leven immers zo slecht nog niet?

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten